Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Valakik miért lesznek ennyire...

Valakik miért lesznek ennyire homofóbok? Ennyire elmaradottak és tudatlanok.

Figyelt kérdés
Ma álltam sorban az állatkert pénztáránál, mögöttem két nyugdíjas a melegekről beszélgetett. Szerintük a melegek divatból csinálják ezt az egészet. Ezután azt kezdték el tárgyalni hogy ők hogyan lőnének le mindenkit egyesével aki résztvesz a prideon. Úgy beszéltek erről az egészről hogy teljesen megijedtem, mivel én meleg vagyok. Hogy lehet ennyire tudatlan valaki?

2019. júl. 4. 00:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Kicsit korábban még nagyon bántottak a "homofób" vélemények. Volt, hogy görcsbe rándult gyomorral kellett hallgatnom ahogy munkatársaim arról értekeznek, hogy hogyan is kellene a melegeket a főtéren élve elégetni. Én is meleg vagyok, de ők ezt nem tudják és nem is látom értelmét megosztani velük a magánéletem.

Ma már kevésbé veszem fel az ilyesmit. Próbálok úgy tekinteni rá, hogy az is egy vélemény és ha ezzel az egésszel valakinek gondja van az nem az én problémám, hanem az illetőé. Én nem tudok más lenni, pedig próbáltam így változni csak ő tud. Ha akar. Csak ugye amíg az ember nem érdekelt a változásban addig nem is fog változni. Így aztán marad az alaptalan gyűlölet amivel az ember nem tud mit kezdeni és egy idő után már nem is akar.

A véleményéhez mindenkinek joga van, de a gyűlölet csak addig tudja mérgezni az életed amíg magadra veszed. Ha megtanulod elengedni akkor már csak azt mérgezi aki a forrása. Mert őt marni fogja a gyűlölete minden alkalommal amikor melegeket lát, róluk olvas vagy csak szóba kerülnek. És azt hiszik, hogy ezt a gyűlöletet a melegek szülik, pedig nem, ők maguk teszik ezt saját magukkal.

2019. júl. 4. 14:27
 12/17 anonim ***** válasza:
17%

#3,,Az szerintem nem kifejezési probléma, ha valaki azt mondja, hogy lelőné a melegeket vagy feketéket, akárkit. Aki ilyeneket mond, ott fejben azért gondok vannak." Mert szerinted minden élet értékes, szerintük meg nem. Ez is egy vélemény meg a tiéd is, és mivel szólásszabadság van ezért a két vélemény egyenértékű.

,,Nem nehezebb a “meleg” kifejezést használni, ész sem nagyon kell ehhez." Őszintén? De nehezebb egy számomra kellemes szót egy kellemetlen dologra mondani. Vagy már az is bűn ha a homoszexualitás kapcsán nem egyből valami pozitív dolog jut az eszembe? Miért kell PC-skedni? Miért kell kissemizni a saját nyelvünket? Amúgy meg marha idegesítő, hogy a meleg szónak a jelentése ilyen kétértelmű lett.

,,magyar nép krvára konzervatív, bizonyos szempontokból ijesztően visszamaradott. " Értem szóval a fejlődést azt nem abban mérjük, hogy mondjuk milyen a technológiai vívmányok vannak, hanem hogy hány fajta WC van? Az pedig hogy mi a visszamaradott, az igencsak szubjektív.

2019. júl. 5. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

“De nehezebb egy számomra kellemes szót egy kellemetlen dologra mondani. Vagy már az is bűn ha a homoszexualitás kapcsán nem egyből valami pozitív dolog jut az eszembe?”

Neked miért kellemetlen, ha valaki meleg? Téged valamiért bánt az, hogy vannak akik a saját nemükhöz vonzódnak? Az, hogy nem egyből pozitív dolog jut róla eszedbe, nyilván nem bűn, de nem kell kiforgatni a szavaimat és olyanokat belelátni amiről szó sem volt. De a pozitív gondolatok és az ok nélküli sértegetés és trágárkodás között van átmenet.

“Értem szóval a fejlődést azt nem abban mérjük, hogy mondjuk milyen a technológiai vívmányok vannak, hanem hogy hány fajta WC van? Az pedig hogy mi a visszamaradott, az igencsak szubjektív.“

Ha szerinted a fejlődés csak a technológia szintjén mérhető, akkor nekem már világos, hogy mit nem értesz ezen. Mert ha értenéd, tudnád, hogy ez nem a wc-ről szól. Egy vélemény lehet szubjektív, az, ha valaki visszamaradott nem. Mert mindig van mihez mérni. De úgy érzem magadra vetted valamiért....:) vannak alapvető elvek, amik mentén elvileg léteznek a társadalmak. Kölcsönös tisztelet, empátia, elfogadás stb. Aki ezekre nem képes azért, mert valaki férfi létére a férfiakhoz vonzódik, az igenis érzelmi intelligenciában is visszamaradott. Én nem vagyok meleg, még mielőtt azt gondolnád, de mást ez alapján elítélni..én sem ítéllek el és nem illetlek trágár szavakkal, azért mert mást gondolsz mint én.

2019. júl. 5. 16:05
 14/17 anonim ***** válasza:
31%

,,Neked miért kellemetlen, ha valaki meleg? " Nem az zavar, sőt őszintén nem lenne semmi problémám, hogyha ezt ott kezelnék ahol ennek helye van:a genetikai defektusok között!

,,De a pozitív gondolatok és az ok nélküli sértegetés és trágárkodás között van átmenet." Leírnád hol sértegettem bárkit is ok nélkül?!

,,Ha szerinted a fejlődés csak a technológia szintjén mérhető, akkor nekem már világos, hogy mit nem értesz ezen." De én tökéletesen értem mit értetek ti társadalmi haladás alatt csak én a szöges ellenkezőjét gondolom róla.

,,Egy vélemény lehet szubjektív, az, ha valaki visszamaradott nem." Értem szóval amíg te nem értesz vele egyet addig szubjektív, de mihelyst te jelented ki, az objektív ténnyé válik igaz? :)

,,vannak alapvető elvek, amik mentén elvileg léteznek a társadalmak. Kölcsönös tisztelet, empátia, elfogadás stb." Ezek nem alapvető elvek csak üres lózungok, amit pár unatkozó liberális értelmiségi talált ki. A társadalmak nagyon jól megvannak ezek nélkül is.

,,én sem ítéllek el és nem illetlek trágár szavakkal, azért mert mást gondolsz mint én." Dehogynem hiszen magad írod:,,Aki ezekre nem képes azért, mert valaki férfi létére a férfiakhoz vonzódik, az igenis érzelmi intelligenciában is visszamaradott." Szóval akkor ott tartunk hogy aki nem veled ért egyet az visszamaradott. De te ugye nem ítélsz el senkit, hiszen toleráns vagy igaz? 😂😂😂

2019. júl. 7. 14:49
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Most komolyan, mit vársz a nyugdíjasoktól?

99%-uk buta, mint a tök, nem értik a mai világot, nincs internetük, alig járnak külföldre, nyelvet nem beszélnek.

2019. júl. 8. 09:05
 16/17 anonim ***** válasza:
80%

#14 "Leírnád hol sértegettem bárkit is ok nélkül?!"

nem akarok kötekedni de 2 sorral feljebb írsz pl egy olyat, hogy

"ezt ott kezelnék ahol ennek helye van:a genetikai defektusok között!".

Nem gondolom, hogy valakit genetikai fogyatékossággal megbélyegezni nem volna sértő főleg annak tükrében, hogy a homoszexualitás kb annyira tekinthető "fogyatékosságnak" mint pl a balkezesség.

"tökéletesen értem mit értetek ti társadalmi haladás alatt csak én a szöges ellenkezőjét gondolom róla."

Tehát akkor azzal ellentétben, hogy mindenkit megillessen a jog ahhoz, hogy saját értékrendjét követve élje a saját életét beleértve, hogy a saját vonzalmát követve megválaszthassa a(z akár azonos nemű) partnerét te mit is gondolsz? Mert ennek a szöges ellentéte az volna, hogy mindenkinek meghatározott paraméterek szerint, központilag kijelölt partnerrel, szigorúan meghatározott szabályok és értékrend szerint kellene leélnie az életét a saját preferenciák teljes elnyomása mellett. Azt gondolom egy ilyen világban Jómagad sem szeretnél élni csak amíg Te beleférsz egy adott kategóriába könnyű szívvel fröcsögsz olyanokra akik nem ilyen szerencsések.

" tisztelet, empátia, elfogadás stb." Ezek nem alapvető elvek csak üres lózungok, amit pár unatkozó liberális értelmiségi talált ki."

Ez a legnagyobb butaság amit valaha olvastam. "Szeresd felebarátaid mint önmagad!" Krisztus => empátia; "Tiszteld apádat és anyádat" 10 parancsolat => tisztelet. Soroljam még? Vagy szerinted Jézus is egy unatkozó liberális volt? És persze ezek mind "üres, liberális, lózungok" de amikor orvoshoz mész és ahelyett, hogy belelőnének egy gödörbe meggyógyítanak mert volt egy unatkozó liberális aki arra tette fel az életét, hogy másokon segítsen empátiából az már nem olyan rossz. Végtelenül lehetne sorolni de úgy látom Neked teljesen felesleges, mert azt sem érted amit leírsz...

2019. júl. 8. 13:19
 17/17 anonim ***** válasza:
10%

a leírásod alapján a 2 nyugdíjas tipikus proli, akiknek kétlem, hogy lett volna bármilyen sikerélménye azon kívül, hogy leéltek 60+ évet.

illetve azt sem gondolom, hogy bármi fogalmuk lenne a világról, internet híján vhol megrekedhettek a 80-as években.

ergo tájékozatlanság + frusztráció.

Ebben az országban az 50 feletti generáció kuka, még akkor is, ha vannak közöttük kivételek.

2019. aug. 22. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!