Hogyan dolgozhatnak tudatlanok a különböző tv csatornákon, egyetemeken?
Volt ugyanis egy magyar festőművész, Moholy-Nagy László.
A gond az, hogy a tv-ben és még a róla elnevezett egyetemen sem tudják helyesen kimondani a nevét!
Az ő neve; "Mohoj", nem pedig "Moholi"!! Jó lenne, ha az illetékes tudatlanok tájékozódnának, hogy is kell kiejteni ezt a nevet... Ha a tudatlanság fájna, reggeltől - estig üvöltenének a fájdalomtól!!
Ő jelentette ki, hogy a (felvett) neve; "Mohoj".
Eredeti neve: Weisz László volt.
Mi problémák...
Engem a hétköznapokban is a paraszt barmok Andreáznak az Adrienn helyett... Azért csináltam alkotói nevet.
Mit tudsz tenni az olyanokkal, akik másképp mondanak dolgokat?
Pl zsemle valakiknek zsömle.
Vagy amit a pincér tolt kocsit arra a paraszt kárpáti dolgozó szekeret mond T.T
Fülsértő nekem is mindez, de hogy a nevemet nem tudja valaki megjegyezni az necc...
Na, azért utolsó ne keverd a szezont a fazonnal, az, hogy zsömle, vagy zsemle, az teljesen mindegy, azonos jelentésű szavak, tájegységenként eltérő a használatuk.
Moholy neve meg egy általános iskola harmadikosztályos példa, "családnevek helyesírása" témakör, egy nyolcosztályos elvégzése után illene tudni, hogy a saját nyelvünkben mik a szabályok, és nincs mentsége senkinek arra, hogy igénytelen és a fáradtságot nem veszi, hogy mielőtt az ólajtó pofáját kinyitja, gondolkozna.
Arról nem te tehetsz, hogy valaki paraszt s úgy mondja; az a lényeg...
Ahogy az ellen se tudok mit tenni, hogy valakik agyilag suták kimondani az Adri-t és Andreáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!