Engem meg vert volna az Isten?
HA elhinném, amivel magyarázod kérdésed, azt írnám:
Isten nem megvert, hanem szeret téged.
Ugyanis az Isten akit szeret, vagy magához veszi, vagy elveszi eszét.
Téged még nem vett magához...
Nem vert meg isten, mivel isten nem létezik. Egyik sem a sok ezerből, amit az emberiség kitalált.
Változtass az életeden, sose késő. Főleg nem ilyen fiatalon.
Én is pont ugyanilyen voltam. Gátlásos, sőt, képmutató. Hazugságokban hittem. Szerepet játszottam. Nagyon rossz volt.
De utána megtaláltuk egymást Istennel. Gyönyörű erővel jött és egy szempillantás alatt széttörte a gátakat, világosságot hozott az életembe és felszabadított. Még aznap idegenekkel beszélgettem és hangosan énekeltem. Úgy éreztem közben magamat, mintha épp legyőzném a zsarnokot, akit addig nem tudtam.
Isten a szívembe költözött, és olyan életet kaptam, ahol minden nap probálom legyőzni a gátakat. Mert Isten velem van, ki lehet ellenem. Miért azt hinném el, amit a rossz mond rólam, ahelyett, hogy azt hinném el, amit Isten mond rólam? Nincs semmi vesztenivalóm. Mert Isten sosem hagy el, mindig szeretni fog, hiába vallok kudarcot. Az már a múlt része. Jézus megváltotta. Azért halt meg, mert Ő hitt benne, hogy értünk érdemes. Azért szenvedett, hogy nekünk ne kelljen. Miért ragaszkodunk a rosszhoz? Amint Istenhez mentem, akkor ellenem lett a rossz. Egyből vissza akar hódítani, mert nélkülünk erőtlen. Mégis, Isten mindig elég erőt és szeretetet adott hozzá, hogy még csak meg se kottyanjon. Arra figyeltem, amit Isten mondani akart. Nagyon áldott élet. Hatalmas csodákat tesz az Úr. Istenfélő emberek nem félnek a gonosztól. Sem az emberektől. Sem az ismeretlentől, jövőtől. Mert Istenben bíznak. Jézus volt az első, aki ilyen életet élt, szorosan az Atyához és a Szent Szellemhez közel. Ő a mester, akitől lehet tanulni. Csak meg kell kérni rá.
Amint megértést nyersz a szívedbe, megismered majd, hogy ki az Úr. Próbálják leírni, dehát nem sok sikerrel lehet. Csak az ember maga kap a szívébe Istentől bizonyságot róla. Az Újszövetségben rengeteget írnak róla. Ő az, akitől nem tudsz félni, benne tényleg nincs semmi rossz. Szeret és megbocsát. Úgy szeretne kimenteni, dehát szabad akaratot adott, és ezt ő tiszteletben tartja, de úgy szeretne már átölelni, szeretetét átadni neked, boldoggá tenni, és hálásnak látni, mert a hála érzése a legjobb. Tényleg instant boldogság. Aki őszintén hálás, az nem szomorkodik, saját bajaira nem néz, hiszen azzal van elfoglalva, hogy szeretetet kap a szívébe, örömöt. Ha "nem tudunk hálásak lenni", az se gond. Gyakorolni kell. Minden pillanat olyan részletgazdag, gyönyörű. Tudjuk érzékelni az érzékszerveinkkel, érezzük a vizet, ami megtisztít, a szelet, az illatokat, finom ételek ízeit, gyönyörű színeket. Hatalmas a világ. Fölfelé végtelen lefelé véges. És minden része szeret. Megkaptuk, érzékelhetjük. Érezd magad otthon az életedben, te dönthetsz, hogy épp mit csinálsz, merre mész, de Isten mindig ottvan, bármikor megkérheted, Ő pedig örömét leli abban, ha adhat neked csodálatos dolgokat, szíved vágyát, többet, mint amit valaha képzelni vagy elgondolni tudnál.
Isten áldjon!
Az a baj elhiszed, hogy olyan a világ. Amilyennek a körülötted lévők láttatják veled. Nézz körül, vállald fel igazi énedet, foglalkozz olyan dolgokkal, amik örömöt okoznak neked. És akkor rád találnak és te is megleled azokat az embereket, akikkel együtt rezonálsz, egy hullámhosszon vagytok, így erősítve egymást lelkileg. Bízz magadban, segíts magadon és Isten is megsegít.
Jézus is ilyen volt, mint te. Szinte minden honnan kiközösítették, mert tudálékos volt. Nem hagyták, hogy tanítson (élje az életét) barlangba terelték, gátlásossá akarták tenni, mert furcsa lelki világa volt. Egy embert úgy is meg lehet ölni, ha értelmetlenné teszik az életét.
Tehát egy halálraítéltnek nincs veszteni valója. Az öngyilkossággal nem jut egyről a kettőre. A probléma attól nem oldódik meg. Hanem csinálta szeretettel azt ami örömöt jelent számára (tanított, gyógyított), még ha tudta is, hogy ezért keresztre fogják feszíteni.
Isten szerette Jézust, ezért adott számára nehéz életfeladatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!