Miért nem szeret engem Isten?
Kérdező, ezzel most azt mondod, hogy Isten minden emberben ott van.Akkor benned miért ne lenne ott?
Ezzel nem azt mondom, hogy Isten nem létezik,de a leírás alapján bennünk is ott van.
A hited nem csak naiv, hanem nagyon primitív. A naivitás egy nagyszerű dolog, azzal semmi baj, vagy talán csak annyi, hogy a naiv embert rosszindulatú embertársai könnyen félrevezetik, másrészt olyan kapuk nyílnak meg előtte, melyek a józan ész előtt zárva maradnak.
De a hited szerintem nagyon kezdetleges, ezt így vetted át másoktól, anélkül, hogy érdeklődtél volna a vallásos tanítások igazságtartalma iránt. Ha egy kicsit kutattál volna, akkor beláthatnád, hogy Isten nem egy valaki, nem egy személy, és nem valahol rajtad kívül, hanem benned van. Isten annyira szeret téged, amennyire te magadat szereted. Bizalom és hála a saját isteni kiléted iránt az, ami meghozza a jóllétet minden tekintetben, ez az ima helyes formája.
Akkor Jézust sem szerette Isten? Hát ha valaki, ő valóban tökéletesen követhette Isten akaratát, és neki pedig teljes megaláztatás és kínhalál lett a sorsa.
Az élet tele van igazságtalan szenvedéssel. Nyilván neked is jutott belőle rendesen. A szenvedést nem érdemeink szerint kapjuk. Gondolj Káinra, aki hite szerint mutatott be áldozatot, és Isten nem fogadta el.
Mindenkinek meg fognak halni a szerettei. Sőt, akármilyen helyesen élsz, te is meg fogsz halni, és valószínű, hogy még egy jó adag szenvedés vár az odavezető úton. Arra esetleg gondoltál, hogy lehet hogy valamit te csinálsz rosszul, és nem Isten? Lehet, hogy te vagy rossz helyen. De ez csak egy tipp, nem vagyok a helyedben, és fogalmam sincs az életedről. Csak figyelj oda, hogy ne Káin útjára lépj, aki keserűségében inkább elpusztította a saját ideáját ahelyett, hogy megpróbálta volna megvizsgálni, mit csinál rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!