Miért ez a rasszizmus?
Ma láttam egy érdekes dolgot..buszon utaztunk,előttem ült egy roma származású férfi,semmi baj nem volt vele,normális ruhában volt,nem volt büdös,és putris.
Nagyon tömegnyomor volt a buszon na meg meleg is,sok vénasszony állt a kis táskájával ott volt 2 ülőhely és oda SENKI nem ült le!!
mi értelme ennek a rasszizmusnak????Valaki magyarázza már el..:S
16/L
Az okok keresésével vissza lehet menni a honfoglalásig. Két véglet van nálunk, vagy lenézünk másokat, akik gyengébbek, vagy az erősebbeket gyűlöljük. Akiket le lehetett győzni lóhátról nyilakkal, azok a földművelők voltak. Innen származik a büdös paraszt. Akiket gyűlöltünk, a nálunk erősebbek, ügyesebbek. Honfoglaláskor ezek a páncélos lovagok voltak. Ezek állították meg őseinket, hogy eddig, ne tovább.
A cigányok védtelenek, kiszolgáltatottak. Leggyakrabban a hatalmon lévők gondoskodnak róla, ebből az állapotukból ne is tudjanak kikecmeregni.
Akiket régóta gyűlölünk, a zsidók. Több nyelvet beszélnek, nem értjük, amit mondanak. „Tele vannak, pénzel”, igaz ez gyakran a túlélésükhöz kell. Végül is két véglet van, vagy lenézni kell másokat, vagy gyűlölni.
Nagyon sok emberbe mélyen beívódott ez a fajta mentalitás, ezért
Inkább állva utaztak
Nagyra értékellek, hogy észrevetted, és rákérdeztél.
Hát igen,van benne valami amit leírtok.De itt a faluba lakik egy roma család,és rendesek,a férfi jár dolgozni este ér haza,az asszony is 16 éves korátol dolgozik (15 évesen már terhes volt,ezért megérdemli a sorsát..!),a gyerekek normálisan járnak suliba a lánya osztálytársam,és az osztályban az egyik legkiemelkedőbb tanuló.
Ezt csak pl.-nak hoztam fel,mert szerintem nem kell minden romát egy kalap alá venni,de ezek a "skinhead" rasszisták mindenkit így vesznek,számtalan példát tudok rá,igaz régen amit csináltak a romák.......loptak mindenkitől..inenn is tyúktolvajoknak nevezik őket mai napig,de ha megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel..segíteni kell a rászorulókon,bár..csak kérni kell..:)
Köszi a válaszokat..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!