Mire jó a rasszizmus?
Figyelt kérdés
Magyarország az átlagnál rasszistább ország, a statisztikák szerint.
De miért? Mire jó ez?
2010. jan. 13. 08:58
1/18 anonim válasza:
A rasszizmus nem jó semmire (nem származik belőle érdeked). Azonban érdemes megvizsgálni, hogy mit tekintünk pontosan rasszizmusnak? Ugyanis az ország lakosságának jelentős hányada a rasszizmust a romautálattal azonosítja be, pedig tudjuk, hogy a rasszizmus nem konkrétan egy népcsoportra irányuló utálat, hanem minden más, sajátunktól eltérő népcsoportra. Tehát érdemes megvizsgálni, hogy a statisztikai felmérést milyen körökben végezték és hogy a válaszolók tisztában voltak-e a szó jelentésével.
2/18 anonim válasza:
nem rasszista Magyarország. persze mindenki aki a cigányokat nem szereti, azt sokan rasszistának titulálja. Persze ha egy olyan kérdést írok ki ahol esélyt adok nekik megvédeni az álláspontjukat, akkor kussolnak:) max pontozni járnak le oda:)
3/18 anonim válasza:
általában ott nagy a rasszizmus ahol gond van a kisebbséggel, micsoda véletlen egybeesés!
4/18 anonim válasza:
Nem ott van rasszizmus ahol gond van a kisebbséggel, hanem ahol az emberek nem élnek jól. Erre mindig kell okot találni, és sokkal egyszerűbb másokra fogni, mint magunkban hibát keresni.
5/18 anonim válasza:
nem teljesen. amerikában ahova behurcolták rabszolgának a négereket, illetve ott voltak az indiánok, ott a többséggel volt a gond, speciel. Ott totálisan valódi és elítélendő rasszizmus volt. Amikor a négernek fel kellett állnia a buszon helyet átadni, stb.
Manapság viszont ha valaki kimond egy totál valóságos dolgot egy népcsoporttal szemben akkor az rasszista, sőt ha csak egy darab kisebbségivel van bajod, már akkor is lerasszistáznak.
2. voltam.
6/18 anonim válasza:
drága "ma 10:07"-es, a népszokások kategóriában ez a kérdés előtt van az én kérdésem, leszel szíves oda is válaszolni ha szerinted a kisebbségiekkel nincs gond és törekednek arra, hogy minden szép és jó legyen, de mi rájuk fogunk mindent;)
7/18 anonim válasza:
Ne forgasd ki a szavaimat 10.10-es, és ne drágázzál le, mert nem vagyok a haverod.
8/18 anonim válasza:
húde sértődős valaki:)
de értettem a "válaszod", köszönöm!
9/18 anonim válasza:
Nem jó.Csak ma vannak pártok,emberek,akik ezt szítják.A gondokat nem mások gyalázásával,megölésével kellene rendezni!A gyűlölet csak gyűlöletet szít,de nem lesz semmi sem jobb.
10/18 anonim válasza:
Én is kíváncsi vagyok rá, mire jó, de valamire biztos, ha ennyien csinálják... Menő, vagy nem is tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!