Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz ez a szituáció?

Szerintetek gáz ez a szituáció?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy 22 éves vagyok és munkanélküli.Nagyon nehezen illeszkedem be a társadalomba,emberek közé.Dolgoztam amúgy már több helyen is,de 2 hónap volt a legtöbb,amit kibírtam egy helyen.Egy ideje fel is hagytam az álláskereséssel és 1 évig kb nem is volt munkahelyem sem.Itthon persze mondták,hogy mit képzelek magamról,hogy én nem adok bele a rezsibe meg kajába és tudom,hogy igazuk is van.Apukám munkahelyére elintéztem egy állásinterjút,de nem mentem el.Bepánikoltam,hogy most nekem emberek közt kell lennem,időhöz leszek kötve stb.Mindent túlgondolok ez a baj velem.Csalódást okoztam itthon és magamnak is.Elgondolkodtam és ezt így nem fojtathatom.Egy ideje edzem is és ez több önbizalmat ad.Felszabadultabbá tett.Megfogadtam magamnak,hogy minden lehetőséget megfogok ragadni és legalább próbálkozni fogok,hogy lássák hogy én igenis igyekszem.Szerintetek 22 évesen nem gáz ténylegesen elkezdeni dolgozni?Változni akarok,de kissé mintha késő lenne úgyérzem.

2019. febr. 27. 22:20
 1/7 A kérdező kommentje:
22/F
2019. febr. 27. 22:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Én tényleg nem értem a mai fiatalokat. Nagyon kevés ember él a földön aki imád dolgozni, akinek a munkája a hobbija. A legtöbb ember bár a háta közepére nem kívánja, de fel kell reggel, és kötött időben dolgozik. Neked sem okozna gondot a munka ha az életed múlna rajta. De könnyen kezelitek a "nem tudok dolgozni, mert nem tudok emberek között lenni" amíg a szülők eltűrik, hogy ingyen lakj otthon. Tessék elmenni dolgozni, mert ez nem állapot.
2019. febr. 27. 23:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben igazad van.Azon leszek.Elég nehézkés munkát találni,főleg faluról.
2019. febr. 27. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Mondj le a kedvenc hobbijaidról, amíg nem lesz munkád, és ismételd a mantrát: Nincs szabadság munka nélkül. Otthon azt az időt, amit a hobbijaidra szántál, szánd házimunkára. Előbb-utóbb a benned levő kis görcs is rájön arra, hogy nem tetszik ez neki, és ő is dolgozni akar menni.

Ami büszkeséged van, add fel. Keresd meg, hogy mi gyengíti a munkához aló hozzáállásodat, és mi javítja; az előbbitől zárkózz el, az utóbbit erősítsd. Ha van szakmád, és abban akarnál elhelyezkedni, azt engedd el. Önéletrajzaidban ne szerepeltesd az eddigi munkahelyeidet, mivel minden lehetséges munkahely telefonál oda, és megtudja, hogy te nem szeretsz dolgozni. Elég nehéz munkát találni, mondd meg a családnak, hogy heti egy interjúval egy évbe fog kerülni legalább.

Remélem, ezzel a módszerrel nekem is lesz munkám, ahol hosszabb időre megmaradhatok.

2019. febr. 28. 06:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Aki egyetemet végzett, az körülbelül ennyi idős korában megy dolgozni.. Érdemes lehet megvizsgáltatni, hogy nem vagy-e rajta az autizmus spektrumon.
2019. febr. 28. 06:22
 6/7 anonim ***** válasza:
A rabszolgasággal kapcsolatos cikkektől, írásoktól tartózkodj, mint a bűntől.
2019. febr. 28. 07:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem abszolút nem gáz elkezdeni. Én azt is megértem, ha utálsz emberek közt lenni, én is introvertált vagyok, és amikor irodában kellett napi nyolc órában a rádiót túlüvöltő beszélgetést hallgatni, utána már a barátaimra nem maradt energiám. Tanulj ki valami olyan szakmát a szabadidődben, amihez nem kell bejárni valahova, én is ilyenben dolgozom.
2019. márc. 4. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!