Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért érzem azt, hogy az...

Miért érzem azt, hogy az 1990-es évek vége és 2000-es évek eleje volt a csúcspontja az emberiségnek, azóta pedig meredekek hanyatlik?

Figyelt kérdés

Nem vagyok még annyira idős (24 éves), de valahogy ez alakult ki bennem. Ha megnézek egy filmet (pl Gyűrűk Ura, Harry Potter 1-2 rész) ebből a korszakból vagy előveszek egy PC játékot, visszagondolok a mindennapokra, a ruhákra, ételekre, emberekre, akkor minden sokkal jobbnak tűnik. A sportélet is sokkal jobb volt akkor pl foci vagy a zenék (Eminem, Linkin Park), de még a tv műsorok is (Barátok Közt élvezhető volt vagy Legyen Ön is Milliomos Vágó Istvánnal, Gálvölgyi Show stb).

Aztán ez fokozatosan romlott, még a 2000-es évek közepe nem volt rossz, de aztán meredek lejtő...a 2010-es évek második fele már egy vicc, a tv műsorok csak a magamutogatásról, beszólásokról, szexről szólnak, az emberek és a hírességek is egyre nagyképűbbek és bunkóbbak, a zenék igazi tartalom nélküli elektronikus katyvaszok, a filmek és játékok terén mindenhol csak a legyőzhetetlen, ultramodern szuperhősökre építenek, konkrét történet és érzelmek nélkül, a lényeg a látványos effekteken van és azon, hogy évente új részt adjanak ki. A ruhák és az ételek is gagyik lettek, óriási a választék, de az igazán minőségi termékek eltűntek vagy megfizethetetlenek egy átlag ember számára.

A mindennapok is máshogy telnek, rohanás, stressz, az emberek az internetet bújják vagy szaladnak egyik helyről a másikra, nincs idejük semmire.

2018. dec. 24. 16:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"mi lehet a magyarázata a #lewronggeneration hashtag-nak?"

Ugyanaz, csak álnosztalgia, vágyakozásegy sosem volt aranykor után :) Felületes ismeretük van a múltról, hiszen nem éltek benne, és azt hiszik hogy pl. a Queen mekkora sztár volt, miközben inkább alternak számítottak. A saját koruk Queenjeit meg észre se veszik, csak a popsztárokat látják.

2018. dec. 25. 20:56
 12/14 anonim ***** válasza:

"a Queen mekkora sztár volt, miközben inkább alternak számítottak"

Maximum a 70-es évek első felében, de a 80-as évekre már stadionokat megtöltő szupersztárok voltak nemcsak itthon, de a világ bármelyik másik helyén is.

2018. dec. 25. 21:08
 13/14 anonim ***** válasza:

A mondandóm szempontjából lényegtelen, hozhattam volna lehet jobb példát is. Ha felmész a YouTube-ra, bármelyik régi számnál oda lesz kommentelve, hogy bezzeg akkor még jó zenék voltak.

A Queen most mindenképpen elismertebb és ikonikusabb, mint a maga idejében volt a két top 1-es slágerével.

2018. dec. 25. 22:13
 14/14 anonim ***** válasza:
Én 32 évesen egyetértek és szintén ugyanezt érzem. Elég csak ránézni a kereskedelmi TV-k palettájára, mutatják a csekély színvonalat. Unalmasig egymásra épülő krimiken és intrikákon kívül semmit nem képesek felmutatni, a sztárcsináló adások szintén semmit nem érnek. Én a BK-t nem pont szidni akarom és én is néztem sokáig, de önmagában még az is értelmesebb volt legfeljebb a 15. évadig bezáróan. A régóta tartó programok vagy éppen régi TV-k veszik át maguk körül a világból a süllyesztőt.
2020. nov. 17. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!