Ha mindenki más rasszbélivel házasodna, egy generáció múlva eltűnnének az előítéletek?
Illetve:
"A Science nevű tudományos folyóirat 2005. január 7-i száma felfedi, hogy etnikai eredetük miatt egyesek kevésbé érzékenyek a HIV-vírusra. Másként mondva, az afrikaiak örökletes okokból eltérően reagálnak a vírusokra és a baktériumokra - amit egyébként a trópusi orvoslás már régóta tudott - és mint egy nemzetközi kutatócsoport vizsgálata alapján kiderült, nemcsak hogy könnyebben fertőződnek meg, de a betegség kifejlődése is gyorsabb náluk. Részben tehát ez magyarázza, hogy a Földön leginkább a négereket érinti az AIDS (a betegek 60 százaléka), akár Afrikában, akár a bevándorlási célországokban élnek. Jelenleg például a Dél-Afrikai Köztársaságban a populáció közel 40 százaléka HIV-fertőzött, a párizsi Közegészségügyi Szolgálat jelentése szerint az újonnan megfertőzöttek 79 százaléka afrikai bevándorló, a franciaországi AIDS-megbetegedések háromnegyede a helyi fekete-afrikai közösséget érinti, amelynek körében „vágtatva terjed a járvány”. (Le Parisien, 2003. december 1.)"
Bizonyos szempontból előnyös lenne a keveredés, a hibrid vigor miatt. Ne feledjétek, hogy a rasszok genetikailag nem homogének; az egyes fajtákon belül nagyobb a változatosság, mint az egyes fajták közötti eltérés.
Az ember azonban egyrészt ösztönösen gyanakszik a feltűnően más emberekre, és mi lenne feltűnőbb, mint a más bőrszín? Ehhez adódnak még a tapasztalatok, vagy a médiából átvett értesülések, amik alapján népcsoportokra, rasszokra általánosítunk.
Ezért ritka, aki más bőrszínűt választ társának. Normális? Igen, olyan normális, mint te, meg én, csak mások a tapasztalatai, és olyan körben mozgott, ahol sok volt a más bőrszínű, így megszokta őket.
"vagy a médiából átvett értesülések, amik alapján népcsoportokra, rasszokra általánosítunk. "
Ezt indokold meg légyszíves.
Én pont az ellenkezőjét vettem észre a médiával kapcsolatban. Ha pl. 100 bűncselekményből 99-et cigányok követnének el, még akkor sem számolnának be az arányokról, sőt, meg sem említenék a származást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!