Miért van olyan sok ország, akiknek zászlaja piros-fehér-zöld, vagy piros-fehér-kék?
21:29: Mert engem érdekelnek a világ dolgai, és nyitott szemmel járok. Az sem fog hozzájárulni a túlélésemhez, hogy tudom, mikor született Petőfi, de mégis érdekel. Többnek érzem magam tőle, és jobban alszom, mert a tudás az egyetlen dolog, amit soha senki nem vehet el tőlem. Így most jobb? Mellesleg honnan tudod, hogy ide nem járnak tudósok is válaszolgatni? Ez olyan, mint a lottó: felteszem a kérdést, és remélem, hogy megválaszolják, de ha nem, az sem baj, mert legalább tudom, hogy én tettem valamit azért, hogy megkapjam az információt.
A mai fiatalokkal ez a baj: magasról tesznek a világra, és egy idő után már mindenre, ami nekik is segíthetne. Ezért nem tanulnak, nem figyelnek órán, mert a tudás már nem köti le őket, és ezért van egyre több iskolakerülő buta tök az utcán! (Illetve ezért IS)
Naszóval. A színeknek jelentése van, de nem az, amit te gondolsz. A piros az erőt jelképezi, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt.
A francia lobogót sokan másolták, annak a trikolórját a wikipédia elég jól leírja. Mivel a forradalmukkal ők etalonnak számítottak, őket sokan másolták, így a zászlót is. Pl. mi is onnan vettük a három színt, meg a kokárdát.
De az is fontos szempont, hogy a zászlóban benne van a múlt, az ugye köztudott, hogy a magyar zászló eredetileg piros-fehér volt, ezt csak bővíteni kellett.
És hát az összes jelkép az uralkodók jelképeiből levezethető, ők meg össze-vissza házasodtak folyton :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!