Egysejtű...? Egy ponton persze megjelentek a nemek, de egy kezdetleges nőstény vagy hím állatot nem szoktunk nőnek és férfinak nevezni. Ez ilyen fuzzy dolog, bár poénos belegondolni, hogy egy nem embernek ember kölyke született s egy állatnak az egyik kölyke emlős volt, a másik pedig nem :) De szerintem fuzzy és kész, illetve gyakorlatilag egyszerre jelent meg a férfi és a nő az emberré válás folyamán.
Egyébként nekem teljesen mindegy.
Prof. Benedek István teremtéselmélete szerint Isten megteremtette az első embert. Aztán azt látta, csudára unatkozik. Teremtett neki társat, hogy ne legyen egyedül.
De ekkor ő került bajba, mert már maga sem tudta, melyik melyik. Hát kicsippentet egy darabot, s hozzá tapasztotta a másikhoz. Ezzel zárja a történetet: s azóta ez a kiszakított testrész egyetlen vágya, hogy vissza kerüljön a helyére. Más nem is nagyon érdekli.
Vagy 50 éve hallottam tőle. Nem szó szerint idézem, de 100%-ban ezt mondta a rádióban. De melyik volt előbb?
"8-as! Te egy biológiai csoda vagy!"
A megfogalmazása pontatlan, de amúgy igaza van. A magzatfejlődés kezdetén eredetileg mi emberek is mind nőnek indulunk, az Y-kromoszomális gének jóval később lépnek csak működésbe, és utólag csökevényesítik el a női jellegeket. Már amelyiket.
A férfi mellbimbó létezése pl ennek köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!