Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondolsz Magyarországról,...

Mit gondolsz Magyarországról, a magyar emberekről?

Figyelt kérdés
2010. jún. 24. 12:03
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

En tobb orszagban is eltem es van egy kis osszehasonlitasi alapom. Probalom mind a pozitiv, mind a negativ dolgokat leirni.

Pozitivumok:

- csalad fuggo, de szerintem a csaladi kotelekek Magyarorszagon erosebbek, a magyar emberek tobbet beszelgetnek melyebb dolgokrol, aminek sok elonye van, de van arnyoldala is (tobb pletyka, mas eletebe beleavatkozas)

- vannak olyan szakmak, amikben a magyarok sokkal jobbak, alaposabbak, megis olcsobbak (osszehasonlitaskent: Magyarorszagon megengedhettem magamnak havi 1 fodraszt es kozmetikust siman, itt meg nem, otthon festem a hajam, ami ugyanannyiba kerul, mintha otthon a fodrasz csinalna, a kozmetikust meg nagyon hianyolom - itt nem olyan jok es 8-10-szereset kerik el az otthoni arnak az alacsonyabb szintu szolgaltatasert, szoval nem eri meg elmenni)

- jo magyar kajak. Ezt nem kell reszletezni. :)

Negativumok:

- pesszimistak masokhoz kepest, kudarckerulo mentalitasuk van es nagyon sok a neurotikus (idegbeteg) a hivatalokban, egyeb helyeken. Na azert olyan sok bunkoval kulfoldon nem talalkozol. Ez hatalmas terhet levesz az emberrol, mert nem ugy jossz ki sehonnan, hogy valaki jol felhuzott direkt, hogy szemetkedjen, hanem ugy jossz ki, hogy minden el lett intezve nagyon siman. Felszinesebbek itt az emberek, de legalabb udvariasak, erdeklodoek.

- a magyar emberek sokkal irigyebbek, pletykasabbak, panaszkodosabbak, mindig mashoz hasonlitjak magukat. Itt az emberek ugy elnek egymas mellett, hogy a masik dolgaba nem avatkoznak bele, nem abbol all az eletuk, hogy a szomszedot lesik (mert Magyarorszagon videken sok ember ezt csinalja)

- a magyar ember nagyon okosnak tartja magat. Lexikalis tudasa bizonyara tobb, mint sok kulfoldinek, de a gyakorlati eletben nem tudja ugy feltalalni magat, szoval nem kellene annyira nagyra lenni azzal a tudassal, ha nem tudja hasznalni a mindennapokban, mert lehet, hogy felmondja a Szozatot vagy megold egy komplikalt matek peldat, de pl. egy csekket sem tud mashol feladni sok magyar vagy megall a tudomany, ha 1 mondatot ki kell nyogni egy olyan idegen nyelven, amit kb. 10 evig tanult.Es ehhez kapcsolodik az, hogyha a magyar ember olyan okos, miert van ilyen helyzetben az orszag? Olyanokat szidnak, akik sokkal jobb helyzetben vannak. Es a tisztasag, kozepuletek rendben tartasa elsosorban kultura kerdese lenne, nem a penze. Sokszor azt is eszre veszem, hogy a kulfoldre kerult magyarok borzaszto pofatlanok es irigy, mig sok mas nemzetisegu emberrel jobban ki lehet jonni, mert nem fog arra torekedni, hogy minden aron neki legyen a legtobb.

- a magyar ember hajlamos a csalasra, amiben csak lehet es mivel ilyen mentalitasu sok ember, ok a tisztessegtelen embereket fogjak a tisztessegesekkel szemben elonyben reszesiteni. A protekcio sehol sincs olyan szinten, mint Magyarorszagon, ami nagyon elkeserito. A paraszolvenciarol meg hasonlokrol meg nem is beszeltunk...

Mindenkinek egy elete van. Ha valaki nem boldog Mo-n, az eletet pazarolja el. Takarekoskodhat egesz eleteben, de tisztessegbol ott nem lehet megelni. Aki boldog, eljen ott, de ne mondja nagy magyarkent, hogy mas is igy tegyen, mert vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lassa az ember, hogy Magyarorszagon a problemak nagy reszerol csak panaszkodnak, mindenki okoskodik, aztan megoldas meg nuku. Hat nem csoda, hogy aki csak teheti, nem frusztraltan (mas emberek hulyesegei miatt), es honaprol honapra valo eletmoddal akarja leelni az eletet.

2010. jún. 24. 16:58
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Meg egy pozitivum, amit kihagytam: a magyar nyelv gyonyoru, paratlan es kulonleges...semmilyen mas nyelvhez nem viszonyithato, ami nehezseget is okoz, de egyben ez a szepsege is, mert nagyon egyedi.
2010. jún. 24. 17:00
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Meg egy dolog: en nagyon buszke vagyok ra, hogy magyar vagyok. Ez egy kulonleges dolog, megha balkaninak tartanak is egyes tudatlanok. Nekem kulfoldon nagyon jo magyarnak lenni, Magyarorszagon meg nem.
2010. jún. 24. 17:05
 24/34 anonim ***** válasza:
89%

Külföldi létemre nekem kell megvédeni benneteket magatoktól! :)

Vannak rossz tulajdonságaitok(leginkább a pesszimizmus ami tényleg jellemző),de a legtöbb negatív tulajdonságotok,amit magyarnak gondoltok,EMBERI tulajdonság,nemcsak magyar ,máshol is jelemző!

Pozitivumok:jártam sok helyen ,Budapest a szegénysége ellenére a világ egyik legszebb és legizgalmasabb városa

- a nők itt nagyon szépek és nagyon temperamentumosak:)

-a magyar konyha a világon az egyik legjobb lenne ,ha ismernék máshol is(van olyan jó mint a görög vagy olasz konyha!)

-külföldikén sosem ért itt atrocitás,pedig látszik ,hogy nem vagyok helyi,párszor gondoltak cigánynak,de ez más,őket otthon sem szeretik......

Semmiben sem vagytok rosszabbak ,mint más nép,csak 3 nagy problémát kéne kezelni:-pesszimizmus(az egyetlen igazi,tényleg magyar tulajdonság!)

-szegénység

-bünözés(korrupció)

2010. jún. 26. 11:19
 25/34 anonim ***** válasza:
59%
Én Magyarországon születtem de ázsiából származom és én még azt vettem észre,hogy sokan rasszisták is,persze nem mindenki de sokan azok és a Jobbiknak is ez a jelmondata:Magyarország a Magyaroké.Nekem semmi bajom a Magyarokkal,sőt szerintem nagyon kedvesek és segítőkészek és a Magyar nyelv igazán gyönyörű és Magyarország is,de mi az hogy Magyarország a Magyaroké?Hány Magyar ember él kint külföldön?Franciaországban,Angliában,Japánban,Kínában,Spanyolországban,Amerikában és hadd ne soroljam még...De ott még se mondják azt hogy Japán a Japánoké vagy Anglia az Angoloké vagy hogy Franciaország a Franciáké...De szerintem örülhetünk,hogy olyan országban élünk,ahol nem annyira sok az erőszak és a katasztrófa...
2010. jún. 26. 12:55
 26/34 anonim válasza:
55%

Utálok itt lakni, utálom a magyarokat mert hülyék, irigyek, átb@sszák az embert, mindenen keresni akarnak, megbízhatatlanok és mindenről megpróbálják lehuzni az utolsó bőrt is. Jah és seggnyalók.

Két példával támasztom alá:

-Ismerősöm mondta, aki külföldön dolgozik, hogy egy külföldi (osztrák) kollégába sokkal jobban meg lehet bízni mint egy magyarba. A magyar szégyenli, hogy magyar, azthiszi, hogy ha ő ott benyal másoknak, esetleg azzal, hogy egy másik magyar embert bemárt valami miatt akkor ő ott azzal egy megbecsült, fontos ember lesz. Mondta ez az ismerős, hogy ismer olyan magyart aki osztrák rendszámú autóval jár, és ausztriába csak németül hajlandó megszólalni, hiába van olyan akcentusa mind ide Lacháza.Mind a rongyrázás.

Másik példa:

Együtt kezdtem el egy munkahelyen dolgozni több régi, jó barátommal. Külömböző szinteken dolgoztunk az irodába (ugyanazt a munkát végeztük csak más irodákba, így csak a munka kezdetén és végén találkoztunk).A munka végeztével elmentünk sörözni, hétvégenként programokat csináltunk...stb. A baj akkor kezdődött amikor a cégnél leépítés volt, és az 5emberből egyedül maradtam. Hiába lett nekik elmagyarázva, hogy a főnök nem volt megelégedve velük (nem én mondtam) ők elkezdtek szemrehányásokat tenni. Én örültem, hogy megbecsülik a munkámat, és hogy van egy jó fizetésű, fix állásom, ami nem mindig volt kibírhatatlan;). Ahogy telt az idő ők találtak másik melóhelyet.Nem volt olyan jó, mind ez, de volt megélhetésük, és munkájuk, szerintem nem kell több. Egyre kevesebbet beszéltünk, és amikor bezséltünk akkor se ugy ahogy régen, bizalmasan, hanem amolyan cukkolva (engem), gunyolódva, célozgatva...Nekem nem kelett több, nem kerestem többet őket, lettek más barátaim. Nekik ez se tetszett, elkezdtek a közös ismerősöknél rámdumálni, és már nem csak a melóról hanem mindenfélét kitaláltak, csak hogy ne érezzem jól magam. Mondhatjátok, hogy ők nem normálisak meg minden (és így van), de az a rossz magyarországon, hogy a társadalom ezeket fogadja el, (bár nekem is vannak barátaim, de nekik sokkal több) az ilyen emberek a jómunkások, az ilyeneket lehet példaként állítani mindenhova, az ilyenek magyarország elsői....Feltettem magamnak a kérdést, hogy: Ott kelett volna hagynom azt a melóhelyet? De nem, ők se hagyták volna...

Összeségében utálok magyar lenni, utálom a magyarokat (persze csak az ilyeneket, csakhogy ebből van több), nem csodálkozom azon, hogy egyre többen mennek ki, megértem. Már valahogy a szlovák-magyar viszonyon sem csodálkozom. Ha valakinek összetörtem az illúzióit akkor bocs, de bennem ez maradt magyarországból...

2010. jún. 26. 13:27
 27/34 anonim ***** válasza:
83%
Az ország maga nagyon szép , de a nép ami benne él egy rakás sz*r , tisztelet a kivételnek .
2010. jún. 26. 15:11
 28/34 anonim ***** válasza:

Külföldön sem jobb a helyzet,csak akik nem élnek kint el se tudják képzelni,hogy Angliában is van mocskolódás,ott is lenézik az embert,kint is van bűnözés.és bizony kint is vannak olyanok akik segélyért rohangálnak...

A legtöbb rossz tulajdonságot bárhol megtalálod..Csak akkor veszed észre ha nem turistaként hanem dolgozóként élsz kint évek óta..De a pesszímizmusban tényleg első helyen állunk...

2010. jún. 26. 16:43
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
EZ A KÉRDÉS PROVOKÁCIÓ.
2010. jún. 27. 00:51
 30/34 anonim válasza:
00:51 <-pont az ilyenek miatt szar hely ezaz ország! Miért lenne provokáció, véleményt kérdeznek, vagy ha az igazság érdekel valakit az már provokál másokat? Komolyan mondom nem érte...hogy van pofád ideírni hogy provokáció, egy egyszerű kérdés, amire a válasz lehangoló ennyi!
2010. jún. 27. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!