Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek magammal?

Mihez kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Nincs semmim, egy senki vagyok 24 évesen, és folyamatosan tökön rúgom magam.

Gimnázium után elkezdtem a jogot, de 1 év után otthagytam, mert egyáltalán nem érdekel, ráadásul az elte Pesten van, és a várost kifejezetten utálom, tehát folyamatosan levert voltam.

Ezután belekezdtem egy ismerősömmel egy vállalkozásba, ami jól ment, de 1 év után összevesztünk és otthagytam.

Elmentem dolgozni egy gyárba, ott okés volt minden, leszámítva az előremenetelt és a fizetést.

Nem mintha olyan nagy vágyaim lennének, nem álmodom 400 nettóról, de életen át havi 150 kevés egy család, ház, gyerekek eltartásához.

Ezért úgy gondoltam visszamegyek az egyetemre, jobb híján jogra, mert ahogy az, úgy más se érdekel, de ebből legalább már megvan pár tárgy, majd még megjelöltem a tisztképzőt is lesz ami lesz alapon.

Ahogy az utóbbira készültem rájöttem, hogy az tényleg jó lenne és szeretném csinálni, sikerült az alkalmassági meg minden, viszont a jelentkezési sorrendet elfelejtettem felcserélni, így visszakerültem jogra, ahol a korábban teljesített tárgyaimat nem ismerték el, mert pár nappal elkéstem a határidővel. Amoda pedig már nem jelentkezhetek jövőre, 25 a korhatár.

A hab a tortán, hogy van egy lány, aki eléggé tetszik, úgy tűnik kölcsönös, viszont az újrakezdődött kedvtelenség, letörtség betett ennek is, arról nem beszélve, hogy férfiként nincs mit felmutatnom.

Próbálok erős maradni, nem nyavalyogni, menni előre, de egyszerűen semmi értelmét nem látom.

2018. szept. 30. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Esetleg talán összeszedhetnéd magad és kitalálhatnád, mi érdekel. A jobb híján nem lesz jó választás. Nem fogsz szeretni dologzniz, ha nem azt csinálod, amit szeretsz.
2018. szept. 30. 21:56
 2/9 A kérdező kommentje:

Szívesen tenyésztenék állatokat, művelnék földet.

Probléma: a föld ára az egekben van, vagy 10 évig kéne dolgoznom, mire oda jutok, hogy meg tudok vásárolni egy akkora darabot, ami ehhez kezdésnek elég lenne.

2018. szept. 30. 22:08
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Sosem értettem az ilyeneket, akik csakúgy abbahagyják az egyetemet. Én se arra jártam, amire leginkább szerettem volna, volt sok problémám az iskolával, de sose gondoltam arra, hogy nem fejezem be. Csináld meg a jogot, mellette meg találj egy hobbit, a csajt hívd el randizni.
2018. szept. 30. 22:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Ja...hát problémamentesen semmi nincs az életben. Én szarpucolóként kezdtem, meg lepedőket cserélgettem emberek alatt, mire lett pénzem, hogy egyáltalán azt tanulhassam, ami érdekel.

Mindenért áldozatot kell hozni. Csak ahhoz fel kellene nőni.

Nem muszáj saját föld kezdésnek. 3 év alatt lehetsz egy kitűnő mezőgazdasági mérnök. Vagy 2 év alatt egy asszisztens. Remek állásokat szerezhetsz vele. Akár külföldön is, hogy tőkét teremthess.

2018. szept. 30. 22:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Hasonlóak vagyunk mert nekem sem tetszett meg az alkalmazotti lét diplomával sem. Parasztgyerekként nőttem fel és ismét oda vágyom vissza. Sok embernek a tanyáról a szegénység jut eszébe. Nekem a gazdagság volt míg a szüleimmel ott éltem. Ott összejött egy városi panel ára, de városon nem jött össze annyi, csak a munka, időpocsékolás értelmetlenül. Igen, értelmetlen élet az ha nem a saját üzleteddel és életeddel foglalkozol hanem más cégével és másnak termeled a profitot. Azt javaslom hogy bármilyen nehéznek tűnne is, de a saját üzleteddel törődj. Ha a mezőgazdaság érdekel akkor azzal. A méhészettől kezdve sok minden jövedelmező, nem kell ahhoz mezőgazdaságtudományi egyetem hanem letöltesz a netről könyveket meg gazdánál megtanulod. Az unokaöcsém közgáz egyetemmel emut tenyészt és köszöni szépen de soha de soha többé nem akar alkalmazott lenni. A tudást a tyúkot és tehenet tartó szüleimtől szerezte hozzá.
2018. szept. 30. 22:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Az ég szerelmére én csak a földet akarom túrni és csirkét tenyészteni, nem pedig valami nevetségesen mérnök névvel illetett egyetemi képzésen rohadni, ami épp olyan pocsék, mint amit most csinálok.
2018. szept. 30. 22:28
 7/9 anonim ***** válasza:
És mi tart vissza? Pancser....
2018. szept. 30. 23:19
 8/9 anonim válasza:

Figyelj az elet egy proba.

Legalab most rajottel nem akarsz senki lenni.

Meg nem vagy az ! Lehetsz sikeres gazdag ember tanulj meg nyelveken es csinad azt amit szeretnel. Az a baj nem vagy kitarto ebbe abba belekapsz aztan hamar megunod vagy otthagyod. Ez igy nem jo .

Most lenyeled ezeket a sulis eveket aztan azt csinalsz amit akarsz utazol akar kulfoldon is probalkozhatsz ott biztosan nemetorszagban alap 300 ezer nettot megkapsz.

A nyelvek a legfontosabbak meg egy gyroszos is nemetorszagba 300 ezret keres.

Ne aggodj a penzen tanulj amig tudsz mert aztan visszaforditatlan . Most meg ingyen tanulhatsz kesobb mar fizetned kell Pl nem tanulsz semmid nincs akkor kesobb akarnak tanulni akkor hogyan tudnad kifizetni az egyetemet h tanulhass ujra, szerintem egyertelmu voltam..

Tanulj mig lehet!

2018. szept. 30. 23:44
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

mar az elejen van egy kulonleges kepeseged amit nem sokan tudnak tehat sokat kereshetsz vele, sokan felneznek majd rad

"tokon rugom magam"

2018. okt. 1. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!