Miért vérfertőzésnek hívjuk amikor családtagok szexelnek?
Magával a szexxel nincs semmi gond! Az csak ízlés kérdése.
Mert az ilyen kapcsolatból ha gyermek születik, nagy, nagyobb eséllyel lesz gennetikai hulladék. És ezt régen a vérre kenték, de ez a genetika műve. A korrekció hiánya. De remélem ír róla egy orvos is! :-)
Miért sexnek hívod, mikor magyar vagy, magyarul pedig SZEX a neve?
-.-
A fertőzés szótöve a fertő, ami ártalmat, romlást, szennyet is jelentett, meg mocsaras, ingoványos helyet is, nem véletlenül, hiszen az ilyen helyek gyakran voltak különböző kórokozók forrásai. A fertőzés jelentése tehát alapvetően (meg)romlást, ártalom összeszedését (betegséget) jelent.
A vérről meg az a kép volt, hogy a gyerek vére a szülei vérének keveredése. A gyerekben az a vér folyik, ami az apjában, illetve az anyjában. Sőt azt is gondolták, hogy a vér különböző tulajdonságokat is meghatároz, ezért volt nagyon nem mindegy, hogy egy uralkodóház esetén az örökös vér szerinti gyermeke-e a szüleinek, nagyon nem volt mindegy, hogy annak a gyereknek a király, vagy az éppen kapóra jövő inas volt az apja. Ez egy csomó kifejezésünkben benne van: az én vérem = az én gyermekem, aki örökölte az én tulajdonságaimat. Vér szerinti rokon, vértestvér, stb… Vagy ez az elképzelés adott súlyt egy szerződés vérrel való megkötésének, a vérszerződésnek is.
A vérfertőzés tehát azt fejezi ki, hogy itt a vérségi, rokoni kapcsolat okán az utódban kialakuló (testi, szellemi) romlottságról, ártalomról, betegségről van szó. Ez vetült vissza magának a kapcsolat jellegének a leírására is, ami egy ilyen utód megszületését eredményezheti.
Teljesen egyetértek az előzőekkel, csak poénból hozzáteszem, ha valamelyik vérbajos, akkor már trafál a vérfertőzés szó, persze nem erre értették, meg a szifilisz nem is pont a vér fertőzése valójában.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!