Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A baba állampolgársága? ....

A baba állampolgársága? . Kérdés lent.

Figyelt kérdés
Kérlek segítsetek.10 éve itt élek Mo-on.Itt fejeztem be az általános iskolát,meg itt szereztem szakmát,itt dolgoztam./mivel gyerek korom óta itt élek Románia idegen nekem/ Én román állampolgár vagyok a párom osztrák.Itt született a kisfiam.Nem szeretném ha román állampolgár lenne(mindig ki kell akkor szaladgálni ha van valami)Ha én megkérem a kettes állampolgárságot akkor neki is kérhetem??(most állampolgársága ismeretlen) Egyáltalán lehet kettes állampolgárságot kérni?Vagy csak magyart?köszi a helpet.
2010. jún. 18. 16:48
1 2
 11/14 anonim válasza:
Szia!Olvastam a kérdésedet.Mit intéztél?Miket mondtak a hivatalba? Januárba adod be a kérvényt kettes állampolgárságra?
2010. okt. 31. 21:25
 12/14 A kérdező kommentje:
Nehéz dolog volt :S :( Kapott egy olyan papírt amin az állt,hogy állampolgársága ismeretlen. Azzal elmentem a budapesti román nagykövetségre és 6 vagy 7 ezerért adtak egy olyan papírt amiben a hivatalt megkérik,hogy javítsák ki a baba állampolgárságát románra. Azzal bementem Kalocsán az anyakönyvi hivatalba. El akarták kérni az első születési anyakönyvi kivonatot amit majd elküldenek Kecskemétre és onnan küldik majd ide vissza. De nem akartam sokat várni ezért megkértem a nőt,hogy írjon valamit a kecskemétieknek és majd én átviszem kecskemétre.Ott meg vissza írtak a kalocsaiaknak,hogy kiállíthatják a román állampolgárságú anyakönyvi kivonatot. Azzal átmeentem Szegedre és horibilis összegért beiktatták romániában(kb70ezer ft)és azonnal csináltak is neki utlevelet. Igazából a Taj kártya volt a lényeg. Azt meg csak így lehetett kapni.Beiktatás romániában->Utlevél(ez kell a bevándorlási hivatalba mert csak így adják meg a tartozkodási engedélyt a lakcímkártyához)->Tartozkodási engedély(regisztrációs kártya)Lakcímkártya.És ezek után kapta meg postán a Taj kártyáját. Szép utat tettünk meg nem? visszatérve a romániában beiktatáshoz. Egyszerűbb volt itt magyarországon mert ha kérek egy egyszeri kiutazási engedélyt akkor kb3honapig kellett volna romániában várjak a beiktatásra. Januárban IGEN beadom a kérelmet.Köszi az érdeklődést.Zita
2010. nov. 3. 11:45
 13/14 anonim válasza:
Minden jót nektek.
2010. nov. 5. 22:36
 14/14 anonim válasza:
Gondolom hogy nehéz volt ,én is román állampolgár vagyok .11 éve itt élek nekünk is sokat kellett utána járni .Pesten lakunk.6 hónapba tellett amíg meg volt a taj kártya.Előző voltam.
2010. nov. 5. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!