A baba állampolgársága? . Kérdés lent.
Te román állampolgár vagy? Mert akkor ezt a román törvények szabályozzák. A magyar törvények szerint egy gyermek bárhol születik magyar állampolgár. De azt hiszem például az USA (de ebben nem vagyok biztos) törvényei szerint, olyan állampolgár a gyerek, ahol meglátta a napvilágot. Nem feltétlen amerikai.
Meg meg kell nézned a magyar törvényeket, hogy lehetővé teszik e területén született személyeknek az állampolgárságot (de szerintem nem)
Ugyanilyen történt a közvetlen közelemben,tehát ez biztos:
A rosszabbik része,hogy egyenlőre sajnos román állampolgár.
A jobbik,hogy mivel magyar nemzetiségű a felmenője,januártól beadhatod az állampolgársági kérelmet,amit meg is fog kapni.
Szerintem ha legalisan elsz es dolgozol Mo-n akkor kaphatja a pici a magyar allampolgarsagot, nem a tied szamit. Viszont en magyar-osztrak kettost szeretnek inkabb a gyerekemnek, mint magyar-romant, ha mar valaszthatok:)
Az enyem is magyar-amerikai lesz.. A parom kanadai, en magyar-amerikai vagyok, vegiggondoltuk, hogy a magyarral, ha egyszer europaba akar menni konnyebben el tud helyezkedni, a kanadaival csak ott. Es bar nem hiszem, hogy valaha is oda akarna menni (mar en is az USA-ban nottem fel) de igy nyitva all elotte a lehetoseg.
Gondoljatok ezt ti is vegig - sokkal nagyobb a valoszinusege, hogy egyszer austriaba akar koltozni, mint annak, hogy romaniaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!