Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Megsértettem az osztálytársnői...

Megsértettem az osztálytársnőimet, hogyan javítsam ki? 19F

Figyelt kérdés

Az első tanévem telt el az új osztályomban, és a tanár közölte velem most év végén, hogy panaszkodott rám nem egy közülük, hogy eléggé illetlenül beszéltem a lányokkal meg a beszélgetéseimben lévő témákkal is felzaklattam egy-kettőt. Elvileg olyan szinten, hogy volt, aki szerint el kéne mennem másik suliba.

Nos én nekem nem volt szándékom senkit sem megsérteni. Akik szóltak ott, akkor, tőlük bocsánatot kértem.

A panaszokkal kapcsolatban meg ilyenekre gondoljatok:

- Volt, akivel beszélgetés közben érzékeny témáról esett szó és én rákérdeztem egy konkrétumra, ami illetlenség.

- Volt, hogy nem voltam hajlandó filozófia órán közös kiselőadást csinálni egyházi témáról, mivel 'keményvonalas' ateista vagyok.

- Volt egy lány, akinél szóba hoztam, hogy kissé husinak tartom (nem szántam sértésnek).

- Megijesztettem és magára fröccsentette a kávéját.

Nagyjából ilyenekre gondoljatok még. Ezeket nem egy egyszerű bocsánatkéréssel kéne csak elintéznem, szóval az a kérdésem, hogy hogyan tehetném jóvá ezt ősszel?

2018. júl. 3. 14:33
 1/2 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy szépen beismered, hogy bunkó és gyerekes voltál. Vagy elfelejtik vagy nem (ha tényleg illedelmes leszel, szerintem el fogják), de az ne lepjen meg, ha egyszer neked is beszól valaki a külsődre, persze csak úgy viccből vagy szép ruhában "véletlenül" neked megy a kávéjával. Egy lány számára meg kevesebb bántó dolog van annál, mintha a testére tesznek megjegyzést (meg gondolom, nem is kérdezte, de neked azért muszáj volt burkoltan lekövérezned őt).

Az meg nem kívánságműsor, hogy milyen feladatot kapsz az órán. Ez is csak a gyerekességedre vall, hogy "jajj én ezt nem csinálom meg, mert én bizony ateista vagyok". Én is meg sokan mások is, mégis vannak bizony olyanok, hogy ezt meg ezt meg kell tanulni/csinálni, hiába egyházi téma.

Komolyodj meg, felnőtt emberként már épp ideje.

2018. júl. 3. 15:25
 2/2 anonim válasza:

Ezt nem lehet távolról megmondani, mert akik itt hozzászólnak, nagyon sok körülményt nem ismernek. Se téged, se az osztálytársaidat.

Szerintem ami már megtörtént, azzal nem biztos, hogy olyan sokat kell foglalkozni. Próbáld meg elkerülni.

Viszont biztos a jövőben is lesz olyan, hogy valakit akaratlanul megsértesz.

Azt mondhatod, hogy nem rossz szándékból tetted, figyelmetlenség volt, ne haragudjanak. Te ilyen vagy, néha meggondolatlan, de igyekszel erre figyelni.

Van iskolapszichológus? Ha igen, érdemes lehet beszélni vele.

Van olyan tanár (pl. az osztályfőnök), aki szimpatikus neked annyira, hogy egyszer külön megkeresd, hogy beszélgessetek vele erről?

Mennyire vannak barátaid az osztályban?

2018. júl. 20. 03:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!