Nem veszélyes az egyéb közösségi oldalak használata?
Egy barátommal beszélgettünk a közösségi oldalak (iWiW, Facebook, MyVIP és hasonlók) használatáról. Azután jobban körülnéztem az említett oldalakon, és nekem is az az észrevételem, hogy rengeteg ember sok eléggé személyes adatot megoszt szinte mindenkivel (mert olyanokét láttam, akik nekem nem ismerőseim): telefonszám, lakcím, MSN, munkahely, iskolák, magukról és haverokról készített képek, és még folytathatnám a sort. Továbbá mindenki látja, hogy ki kinek a barátja, munkatársa - vagyis a teljes baráti hálózatát. Nem veszélyes ez a nagy "kitárulkozás"? Nem felelőtlenség ez? Vagy csak én reagálom ezt túl a beszélgetés hatására? Akivel erről beszélgettem, ő is fenn VOLT mindegyik ilyen közösségi oldalon, de azóta letörölte magát onnan a fenn említett indokokkal, hogy veszélyes. Ti mit gondoltok erről?
(Azért ebbe a témába írtam ki a kérdést, mert nem számítástechnikai szempontból érdekel, hanem közösség stb. szempontból)
"Meg miért hülye, aki kirakja a telefonszámát?"
Ennyi erővel írd fel az utcában minden házfalra, ha neked jó ha vadidegenek hívogatnak.
"Miért ne rakhatnál fel magadról képet, amin fel lehet ismerni? Mi van akkor, ha felismernek?"
Aki ismer téged, az kép nélkül is tudja ki vagy. De ez még nem annyira gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!