Miért van ez a katasztrófa Borsodban? Miért pont itt van a legnagyobb pusztulás? Miért pont Borsod? Mi lesz velünk?
A folyók szabályozása előtt az egész alföldet elöntötte mindig az árvíz és ilyen gyorsan le se ment. Ez nem vigasztal gondolom, de azért mégis.
Amúgy tényleg, hh van neted?
Borsod talán nem a legmegfelelőbb hely. Tudom, hogy Pest sz.r meg minden, de ez az ország nagyon is 'nehézfejű', ott biztos, hogy soha nem lesz ekkora balhé semmilyen környezeti válság miatt... Talán érdemes megfontolni a költözést, ha ez a ti környéketeken rendszeres.
Többieknek - ki mondta, hogy otthonról netezik? bármelyik netcaféből megirhatta, vagy akár mc donaldsból, satöbbiből, ahonnan ingyen wifizhet.. Én is tutira a laptopomat vinném magammal elsőként, ha kiköltöztetnének.
8 óra 20-nak, szó sem volt róla, hogy rendszeres, Gesztely egy részét, Ócsanálost és egy két falut rendszeresen elönt a víz, minden évben. Megtanultak ezek az emberek alkalmazkodni, de hogy Miskolcra kelet felől ne lehessen bejutni, mert a körforgalmat és a benzinkutat is elmosta a víz. Ilyen még soha nem volt.
Az igaz, hogy ezt bárki feltehetné akit valamilyen katasztrófa ért. Miért pont Izlandon tört fel a hamu felhő? Miért pont Honkongban volt földrengés? Miért pont a tengerben folyt ki az olaj?
Felsőzsolcai vagyok, apadunk. Túléljük!
Tudom... tudom... ez csak egy afféle költői sóhaj, talán nincs is rá magyarázat. A hegyekből lezúduló víz és a rengeteg esőzés nyilván jócskán hozzátett a dologhoz, hogy az árterek beépítéséről és a az ilyenkor esedékes természetes áradásról már ne is beszéljünk. Minden ember, aki rossz helyzetbe kerül, aki tönkre vágja az autóját mert alatta szakad le az út, aki nem tud hazamenni, mert úszik a háza, aki éjjel nappal azon dolgozik, hogy idegen embereknek legyen hova hazamennie... MINDENKI azt kérdezi miért pont én? Még az is megkérdezi, aki ártérbe építkezett, aztán képes pereskedéssel fenyegetni, mert a város oda engedi a vizet... Nálunk a Duna mellett pont ez a helyzet. Az ég világon semmi baj nem lenne, egyetlen városrészt kell csak "menteni", ott is inkább csak szálloda, uszoda, kemping, sportpályák vannak. Egyedül itt kell védekezni a víz ellen, máshol elég magasak a töltések, lakott területet nem érint, kivéve azt az árteret, amit engedélyek nélkül beépítettek és ma már több szászan élnek ott. Nem sokszor megy fel odáig a víz, de ha igen akkor nagyon... Az a tér direkt arra lett kialakítva, hogy ha jön a víz, azt oda lehet engedni, ezzel védve a várost. Na már most az ott lakók ezen fel vannak háborodva és követelik, hogy ott is zsákoljanak körbe mindent (ami persze fölösleges, úgy is áttöri a víz)!
Tudom nem túl vigasztaló, de hétvégén Miskolcon jártam, éppen pakolták a Metro áruházat és folyamatosan rakodtak a környékén is... Az az összefogás, az a rengeteg ember, akik csak is egy célért harcolnak, majd este 10 körül rák vörösre égve mennek bevásárolni valamit vacsorára aztán haza, hulla fáradtan dőlnek az ágyba azért, hogy másnap újrakezdhessék, szerintem példaértékű, és máshol még sosem tapasztaltam ilyet! Elhiszem hogy nehéz, az én rokonaimnak is meggyűlt a baja a vízzel, de muszáj kicsit pozitívabban szemlélni a dolgokat, már amennyire lehet... Próbáljátok értékelni annak a rengeteg embernek a munkáját, és segíteni akarását, akik akár adományokkal, étellel, pénzzel, bútorokkal, akár homokzsákok pakolásával de segítenek! Nem is keveset!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!