Hogyan állítsam le? Vagy ne is foglalkozzak vele?
Sziasztok!
16 éves srác vagyok. Most járom a tizedik osztályt.
Általánosban összejött egy kisebb baráti társasság, mely a mai napig összejár.
Nem volt téma sosem a pénz, stb.
A társaságból az egyik srác egyből bekerült a "kemény, menő" srácok körébe. Ez szerintem meg is látszik a viselkedésén. (Mielőtt valaki félreértené... Én örülök a sikerének. Ezért vagyunk barátok.)
Mostanában viszont azt vettem észre (kb. 1 éve kezdődött), hogy folyamatosan keménykedik. Azzal, hogy ő 500.000-es órát kapott karácsonyra, meg a faterja nem tudja milyen autót vegyen. Mármint, hogy BMW legyen, vagy Audi.
Ez kicsit zavar engem. Mivel, mint gondolom kitaláltátok, nem tartozunk a felsőbb körökhöz. És nem is fogunk. Ezért nagyon zavaró tud lenni, hogy azzal jön néha, hogy a VW Passatjuk milyen sz@r, mert már 1 éves.
Egyébként teljesen rendes srác, csak ez a gondom vele. Érdemes róla beszélni vele, hogy hanyagoljuk ezeket a témákat? Vagy csak az lenne, hogy irigy vagyok rá.
Lehet, hogy gyerekes dolognak tűnik, de tényleg elég rossz ezeket hallgatni, miközben én inkább nem veszek bérletet, hogy anyunak ne kelljen pénzt adnia. Így kellhetek hajnali 3kor.
Szia,
Ha tényleg ilyen jó barátok vagytok,szerintem próbáld megbeszélni vele,hogy ez neked rosszul esik.Amikor pedig másoknak henceg,akkor addig (ha ez nagyon zavar),vonulj félre(ha ő nem változik).
L/16
Üljön le először nélküle a baráti társaság és beszéljétek meg, hogy ki érzi még hasonlóan magát. Ennek nem kibeszélésnek kell lennie, hanem egyszerűen át kell beszélni a problémát, mielőtt "nekirontanátok". Után szépen mindenki, aki hasonlóan érez, mint te, üljön le vele és mondja el valaki, hogy mit éreztek, mi a problémátok (túl nagyképű lett) és szeretnétek, ha megváltozna, mert így már nem olyan szívesen vagytok vele együtt. Mondjátok meg, hogy hátrányára változott és nem szeretnétek elveszteni, emiatt akartok beszélni vele.
Fontos, hogy ezt megvitassátok, hiszen barát. Barát pedig nem minden bokorban terem, meg kell becsülni azt, aki van. Ne lépjetek át ezen a kérdésen, fő az őszinteség. Lehet, hogy hirtelen kicsit dühös lesz, de fontos elmondani, hogy örültök, hogy ilyen jól megy a családnak, de ez nektek kellemetlen, nem az irigység miatt, hanem ez egy olyan kérdés, amiről ti nem szerettek beszélni.
Ha tényleg igazi barát, akkor hamarosan megpróbál változtatni a viselkedésén, ami valószínűleg nem egyszerű, de ha együttműködtök és megpróbáltok közösen megoldást találni, akkor menni fog!
Ha egyéb baj tényleg nincs vele,akkor hanyagoljátok ezt a témát.Azt nem tudom irígy vagy-e rá,de engem is zavarna ez a viselkedés.És sztem ez nem az irígységről szól.Ha valakinek van is pénze mért kell hangoztatni?Biztosan a "kemény, menő" srácok köre tette őt ilyenné:S
16L
Figyelj, ha tényleg úgy érzed hogy jó barátod, akkor szerinte először kettesben beszélj vele erről. Szerintem, ha tényleg jó érzésű srác, észre sem veszi hogy ez másnak rosszul esik. Még fiatalok vagytok, valószínűleg ezért nem érzékeli, hogy nem kéne felvágnia ilyesmivel. Szóval kettesben mondd meg neki, hogy ti itt mindannyian hozzá képest szegények vagytok, hogy bérletre is alig telik, és talán nem kellene a gazdagságát lépten nyomon fitogtatnia. de egyébként örülsz neki hogy nekik jól megy. de ezt csak akkor tudod neki előadni, ha biztosan érzed, hogy ettől neked nincs kisebbségi érzésed vele szemben... És majd meglátod hogy reagál.
Egyébként nagyobb esély van arra, hogy most ő emiatt többnek érzi magát nálatok, ezért vág fel állandóan. és ha ez így van, le is fog kopni a társaságból. előbb utóbb. mert sajnos az lesz, hogy ő el akar majd menni drága koncertre, vitorlázni, búvárkodni stb. és ehhez megtalálja a megfelelő anyagilag passzoló társakat. szóval nagyon nehéz az ilyen különbségeket kezelni.
Sok sikert!
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!