Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezeket hol tanítják be az...

Ezeket hol tanítják be az embereknek?

Figyelt kérdés

Vannak olyan szövegek, amelyeket szóról szóra ismételget mindenki, mint egy papagáj.

Légyszi, áruljátok el, hol tanultátok / kitől hallottátok ezeket, mert én ebből az agymosásból kimaradtam, viszont megöl a kíváncsiság, annyira érdekel, hogy ezeket hol és kik programozták belétek.

A mondatok:

"Ha nincs gyereked, öregkorodra nem lesz, aki rádnyissa az ajtót"

"Ha nincs gyereked, nem tudod, mi az igazi szeretet"

"Ha nem szülsz gyereket, később úgyis megbánod"

"Jobb is mindenkinek, hogy nem szaporodsz"

"Ha anyád is így gondolkodott volna, most te sem élnél"

Ezeket a mondatokat MINDEN ember szóról szóra így mondja, számomra ez ijesztő, nem értem, hogy lehet az, hogy mindenki ugyanazt mondja szó szerint, mint egy lemezjátszó. Iskolában tuti nincsenek a mamoriterek között. Akkor hol tanuljátok?

2017. dec. 11. 05:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
56%

Sosem mondtam ilyeneket de magam is gyakran hallom, és nekem is mondták már. Nem nagyon érdekelt, általában ezeket a dolgokat azok mondják akik a szülésen kívül nem tudtak jobbat kitalálni.

Nekem nem lesz gyerek és nem érdekel másnak mi a véleménye erről.

35N

2017. dec. 11. 08:51
 12/30 A kérdező kommentje:
Az utolsónak köszi, a többieknek meg jó pelenkaszagolgatást :D
2017. dec. 11. 08:54
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Egymásra talált a 2 magányos. Egy szép barátság kezdete ;)
2017. dec. 11. 08:59
 14/30 anonim ***** válasza:
60%

11 ez amúgy olyan buta általánosítás. Szerinted aki ilyet mond, az mást nem tud felmutatni? Ne légy már sötét...én pl. nem tartom érdemnek a szülést mert az egy természetes dolog, bárki meg tudja csinálni. Én a karrieremet és a diplomáimat tartom érdemnek mert azokért megdolgoztam. Mégis úgy gondolom, hogy ha nincs gyereked, kimaradsz olyan boldogságból, amihez nincs fogható. A férjemet is imádom, de az másféle szeretet, nem lehet összehasonlítani.

A család valóban a legnagyobb kincs, és ahogy telnek az évek, és növekszik a családod, úgy leszel egyre gazdagabb. Értem ezalatt, hogy unoka, stb. Jó érzés arra gondolni, hogy családod van, tartozol valahova. De erről anyukáddal is tudsz beszélgetni, hogy miért vállalt Téged, gondolom hasonló okokból.

(annyira abszurd ezt egy nálam öregebb nőnek magyarázni... egy 17 évesnél természetes hogy ezt nem biztos, hogy érti/érzi, na de 35 éves meglett nőként itt tartani.....)

2017. dec. 11. 09:07
 15/30 anonim ***** válasza:
46%
Egy olyan társadalomban élünk, ahol ha nem akarsz gyereket, azonnal kapod az ívet, és megszűnsz teljes értékű ember lenni. Pedig ha csak az emberek harmada gondolkodna így a világon, nem lenne túlszaporodás, élelmezési válság, és hasonlók. A világ azért tart ott, ahol, mert egy takarítói álláshoz is kell legalább egy érettségi, de gyereket minden hülye szülhet, aztán majd nő az, mint a bolondgomba, mert hát ugye a felnevelésére - vagy egyáltalán bármilyen nevelésre, mint azt nap mint nap látjuk - már nem gondolnak.
2017. dec. 11. 09:16
 16/30 anonim ***** válasza:
60%

Utolsó, azzal nincs baj aki nem akar de nem piszkálja vagy nézi le azt, akinek van.

De pl. ezen az oldalon a legtöbb nő, aki nem akar, állandóan a Gyerekvállalás topikban lóg és beszólogat, szimplán nem tud viselkedni. Ezek a nők meg is érdemlik a negatív viselkedést magukkal szemben.

De azért nem szül mindenki, láthatod magad is mennyien tolonganak a gyerekes topikokban is ha olvasgatod az oldalt, és ez bizony a "jéghegy csúcsa", mondjuk a gyereket nem akarók elenyésző százaléka. A nagyobb részük ugyanis nem leskelődik ebben a témakörben frusztráció levezetésként, sőt talán nem is gyakorizik. Hidd el utolsó, egyre többen nem akarnak gyereket a mai világban, mert nem találnak megfelelő párt, nincs pénz, önmegvalósítás stb. De a leggyakoribb indok az információhiány/tudatlanság: azt hiszik, hogy akkor vége az életüknek, holott közel sem. Aki JÓL csinálja, gyerek mellett is teljes életet él, pl. nekem is sikerül. Van 2 gyerekem, karrierem, és baráti társaság is. Szabad vagyok továbbra is, csak több lettem azáltal, hogy mindezek mellé (nem pedig HELYETT) anyuka is lettem.

2017. dec. 11. 09:26
 17/30 anonim ***** válasza:
90%

Az emberek egyszerűen azt képtelenek megérteni hogy vannak nők, akik nem gyerek mellett, hanem gyerek NÉLKÜL akarnak teljes életet élni. Képtelenek elfogadni, hogy vannak emberek, akiknek vagy nem fér bele az életébe, vagy egyszerűen tudják, hogy nem lennének jó szülők, és nem akarnak ennek kitenni egy gyereket, mert tudják, milyen rossz szulő mellett felnőni.

A fenti válaszom értékeélse tökéletesen mutatja, hogy igazam van: valban egy olyan társadalomban élünk, ahol gyerek nélkül a nő értéktelennek számít.

2017. dec. 11. 09:51
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

17, van benne igazság amit írsz, anyaként is aláírom, de tény, hogy akinek nincs gyereke, nem tud érvelni azt illetően, hogy miért rossz ha van megis fröcsög az anyákra.

Ugyanis: egy anyuka megtapasztalta MINDKETTŐ életet, tehát össze tudja hasonlítani a gyerekes és nélkülit. De egy gyerek nélküli nem.

Mindazonáltal nem érdemes győzködni a gyereknélkülit, mert olyan, mintha vaknak magyaráznám, mi az a piros!

2017. dec. 11. 09:57
 19/30 anonim ***** válasza:
52%

a "jó pelenkaszagolgatás" -ból tudjuk a kérdező frusztrált és beteges tudatú lény. És itt ismételgeti társaival ezt a nyomorult kérdést, mint egy papagáj. A biztonság kedvéért még ezt is bevette a mondókájába:

"Jobb is mindenkinek, hogy nem szaporodsz"

Jobbulást, kérdező!

2017. dec. 11. 10:10
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztos nem a "mamoriterek" között ;)
2017. dec. 11. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!