Miért nem tanítják sokan az önállóságot a fiúknak?
Nagyon sok példát látok arra, hogy sok anya nem tanítja meg a fiát az önálló életre, mert "jajj a fiúknak nem kell tudni, majd a felesége megcsinálja".
Vőlegényem anyja is ilyen, és most én szívom meg az ő trehányságát. Például én parancsoltam rá páromra először (még otthon lakott), hogy mosogasson el, és nem tudta azt sem, hol tartják a mosogatószert, életében nem nyúlt a mosógéphez, még egy rántottát sem tudna megcsinálni egyedül. Itt van 25 évesen, és nekem kell az ilyen alapvető dolgokat megtanítani neki (közös háztartásban élünk, tehát elvárom, hogy ő is vállaljon részt a házimunkából).
Nekem ez elég furcsa és kissé felháborító volt, mert itthon apukám ha ráér, akkor simán elmosogat, felmos, porszívózik, virágot locsol stb., pedig neki is van anyja, sőt, még lánytestvére is, mégis megtanulta, mi az a házimunka.
Miért él még mindig néhány családnál az a múlt századbeli felfogás, hogy a házimunka a nő dolga, és a férfiaknak nem kell otthon semmit csinálni?
De látod, te is rögtön az anyját hibáztatod, pedig az apja sem tanította önállóságra, ő is megtehette volna. Persze ha nem él az apja, akkor elnézést, úgy tényleg csak az anyja felelőssége, de más esetben mindkét szülőé.
De én eleve nem álltam volna össze önállótlan, önellátásra képtelen férfival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!