Miért hiszik úgy sokan, hogy csak mert nekik is van gyerekük, pontosan tudják, hogy mit él át egy másik szülő?
Az én lányommal valódi gondok vannak, és még így is viszonylag jól kezelem szerintem, ezért úgy érzem, hogy akinek az átlagos egészséges gyereke is sok, az valamit rosszul csinál. Nem hiszem, hogy extra kötél idegeim lennének, ezért úgy gondolom, hogy biztos más teljesít rosszabbul. Így válaszolok a kérdésekre, hátha segít. Úgy érzem, hogy ami még nálunk is hat, annak egy átlagos nehezebb eset gyerek simán megadja magát.
Amúgy az empátia sosem volt az erősségem, nem tudok együttérezni olyanokkal, akiket számomra apróságok kikészítenek(összekoszolt gyerekruha/rendetlenség). Értem én, hogy számukra tragédia, de úgy érzem rosszul csinálnak valamit, amiért tragédiának élik meg azt, amit én nem.
2-3-as valaszolokkal egyetertek.
En is ledobbenek amikor napi 3-4 kiborulo szulo panaszkodik hogy nem bir a gyerekevel....ilyenkor megprobalom leirni en mit csinaltam (hisz ezt kerdezi, ki mit csinalna!!) es egy neha egy kis erosito "pofon" sem art, mert ha egy gyenge embernek (akit a gyereke iranyit az gyenge) csak a lelket simized akkor pont nem fog eszbekapni es valtoztatni.
Az én gyerekem is cifra, de többször vigyáztam már keményen ADHD-s, autista kisfiúra. Én őt nem bírnám ki egyhuzamban 3 napnál tovább. Az egy pokol lehet hosszútávon.
Pl. amikor a 3 éves, közel 20 kg-os gyereket 2 felnőtt nem tudja elcibálni a Dunapartról, mert ő most kitalálta, hogy fürdeni fog. Vagy amikor majdnem kimászik az emeleti teraszról. És ez csak pár dolog a sokból, amit átéltem vele.
A diagnózisa persze nincs nagy dobra verve, sokáig nem is volt neki. A környezete úgy tudja, "csak" rossz, eleven gyerek.
Amikor jön egy ilyen segítségkérő kérdés, és földbe tiporják anyukát, mindig ez a család jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!