Senkit nem zavar igazán ez a siralmas helyzet?
Úgy veszem észre, mindenki csak nyavajog hogy nincs pénze semmire, csak dolgozik egész életében a semmiért, közbe nem is él, nem jut el sehova, stb.
Szóval az érdekelne engem hogy ezek az emberek miért nem tesznek valamit? Itt vannak munkahelyemen nyavajognak hogy 70ezret kapnak havonta, mégis itt dolgoznak már 20-40 éve!! Ennyi idő alatt már olyan élete lehetett volna amilyet szeretne ha keres egy jobban fizető melót, vagy továbbképzi magát. De inkább csak nyavajognak és semmit nem tesznek? Miért??
De ha nem tud mit csinálni, akkor miért nem törődik bele?
A nyavalygásnál még az is jobb, azzal legalább nem rontja a munkahelyi légkört és a munkamorált.
Én sem nyavalygok azon, hogy miért nem Dubaiba születtem.
Pedig akkor lehetne két Ferrarim meg 500 tevém. Minimum.
Anyám kb. évente váltogatja a munkahelyeit, pedig elmúlt 40, és a képzettségétől teljesen különböző területen dolgozik (tanárképzőn végzett, pénzügyben dolgozik). De mindig talál új és új melót, mindig jobbat. Nem is éltünk sose rosszul, mert sose félt kilépni a rosszból. Pedig az ország egyik legszegényebb részén lakunk, úgyhogy ha itt van meló, Pesten is lenne!
A legtöbb ember fél a változástól, azt mondják, az ismert rossz is jobb az ismeretlennél. De ez nem feltétlenül igaz.
Teljesen igaza van a kérdezőnek.
20:00 Pontosan erre gondoltam, 40 évig nyavalyogni, nyomorogni és semmit nem tenni? Nevetséges bárhogy is nézzük.
Nem kell egyetemi végzettség normális jobban fizető munkához, csak figyelmesen körül kell nézni és mindent megpályázni, amire esélyt sem látsz azt is. Veszteni való nem sok van.
Tessék én itt vagyok okj-s fos végzettséggel ami semmit nem ér, de voltam már adminisztrátor, titkárnő, idegenvezető, gitártanár, rajzolásból is van bevételem, fordításokból, mindenből éltem már amihez értek és jól fizettek érte és még élvezem is ami gondolom nem utolsó szempont, amihez nem értettem azt megtanultam netről ingyen (mint a rajz meg a gitározás) nem kínlódtam azzal hogy egész nap mosogatnom kell 70ezreké ami aztán semmire nem elég.
Én úgy élek hogy jó legyen, nem azért születtünk hogy szenvedjünk és végigdolgozzuk egy sz*r helyen az életünket... vagy ti igen?
"Itt vannak munkahelyemen nyavajognak hogy 70ezret kapnak havonta, mégis itt dolgoznak már 20-40 éve!! Ennyi idő alatt már olyan élete lehetett volna amilyet szeretne ha keres egy jobban fizető melót, vagy továbbképzi magát."
Csak az tudja magát továbbképezni, akinek van rá ideje és képességei. Nem mindenkinek van elég agya, hogy tanuljon, és nem mindenki annyira erős, hogy munka után, esetleg család mellett még képes legyen tanulni is. Nem mindenki képes napi 8 (ami a valóságban 9-10) óra munka + 3-4 óra közlekedés, bevásárlás, házimunka stb. mellett még tanulni is.
tegnap 22:30
Ha mindenki olyan jól értene az álláskereséshez, mint te, akkor a helyzet nem változna. Ugyanis ha egy országban mondjuk van 1 millió jó, 2 millió rossz és 1 millió tűrhető munkahely, akkor még akkor is 2 millió ember fog rossz munkahelyen dolgozni, ha amúgy a munkahelykeresés zsenijei mindahányan. Egyszerűen nem lehet egy országban mindenki adminisztrátor, gitártanár vagy idegenvezető. A többségnek építkezéseken, gyárakban stb. kell gürcölnie.
"valakinek a budit is ki kell takarítani, de akkor ne nyavajogjon egész nap"
Ha már budit takarít, akkor talán megengedhető, hogy nyavalyogjon (ly-el kell írni), nem? Vagy még a nyavalygás is legyen tilos? Neked meg az legyen a legnagyobb bajod, hogy mások nyavalyognak.
De mire jó a nyavalygás?
Hátha valaki megsajnálja, vagy ilyesmi?
Dolgoztam építkezésen én is, és nem nyavalygott ott se senki. Jó meló, mozgunk, erősödünk, látjuk hogy valami épül, valamit mi hozunk létre. A pénz sem olyan rossz.
Én őszintén megmondom, lenézem azt, aki nyavalyog. DE nem nézem le se a segédmunkást, se a WC-takarítót, se semmilyen munkát, csak azt, aki nyavalyog.
Annyira amatőr dolog, most az ember vagy hoz egy A döntést, vagy hoz egy B döntést, de ne siránkozzon már hónapokon azon, hogy most A-t vagy B-t mondjak.
Beszélgetés:
- Akarsz itt dolgozni ennyiért?
- Nem.
- Akkor menj el máshova!
- De nem, mert akkor elveszik a biztos állásom. A mai világba nagyon nehéz állást találni.
- Ok, akkor maradj itt, legalább van biztos állásod.
- Igen, de itt csak 70.000-t keresek.
Na bennem, kb. itt szokott felmenni a pumpa.
Lesz*rom maradj itt vagy menj el, hozz egy döntést, de ne ezen siránkozz egész nap, mert rossz hallgatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!