Hogy van a tanároknak szívük oly sokféleképpen
buktatni?
Figyelt kérdés
11.es vagyok matekból első félévben megbuktam, most kihoztam amit tudtam magamból aztán azt mondja egyszercsak hogy 1,75től ad kettest only , na most első félévben voltam tele 1essel, most volt 3db 3asom 1db 2esem 2db 1esem(ebből 1 olyan volt hogy az osztályból 3embernek lett 2es többi egyes) és így állok 1,71 valamennyire, ááá nemigaz francba most akkor hiába hajtottam magamon ígyis úgyis megbuktam volna plussz még most nyáron is készülhetek a pótvizsgára majd:(
Utolsó... Van számológépem és számítógépem --> hehe, aranyos. De minek, ha nem tudod használni, mert alapvető algebrai műveleteket nem tudtál megtanulni (százalékszámítás, arányos osztás stb.) De sokaknak akik buknak és tojnak a matekra, mert lusták, azoknak később még ez az ostoba százalékszámítás is gondot fog okozni. Mikor lesz fontos hogy pl. terület számítást végezz? Ha mondjuk építesz egy kis sufnit és tetőt kell fölé eszkábálni. Vagy parkettáznál otthon. De kétlem, hogy odáig is eljutnál, mert igaz, hogy lehet készen venni, lehet pénzzel pótolni vagy mással megcsináltatni azt ami belőled hiányzik. Pl. a harmadikos matek tudás...
2010. jún. 1. 00:54
22/28 anonim válasza:
Hát nem hiszem parkettázni fogok valaha is. Mert egyrészt nő vagyok másrészt inkább hagyom a szakemberre. :) Miért kéne nekem parkettázni? Ha ki is tudnám számolni... Ahhoz nem csak az kell. Nem tudom miért lenne ciki hogy én építem fel a házam. Nem a kőkorban vagyunk. Másnak is meg kell élni valamiből. Amúgy nem mondtam hogy nem tudok százalékot számolni meg ilyeneket. De ezeket általánosban tanultuk. Az meg még be lehetett magolni de a gimis már teljesen felesleges.
2010. jún. 1. 01:00
23/28 anonim válasza:
*hogy nem én
2010. jún. 1. 01:00
24/28 anonim válasza:
Nem teljesen felesleges, mert ezek adja a logika, a logikus gondolkodás alapját.
Persze vannak akiknek kínszenvedés a matek, ők lesznek kettes-hármasok. De nem buknak meg, ha szentelnek rá elég energiát és figyelmet!
2010. jún. 1. 01:03
25/28 anonim válasza:
Hát igen akinek megy az sosem érti meg azt aki tehet bármit, nem érti meg, legfeljebb csak bemagolni tudja... Általánosban még simán voltam ötös úgy hogy semmit nem értek mert megtanultam, de gimiben már csak négyes, aztán kettes hármas tudtam lenni...
2010. jún. 1. 01:09
26/28 anonim válasza:
Ezt mondom én is:).
Kettes-hármas lettél, és nem bukásra álltál 1,71-el.
Ez a különbség, én pont erről beszélek!
2010. jún. 1. 01:18
27/28 anonim válasza:
A matematika az egyik legfontosabb tárgy! Persze hogy nehéz, de ezt kellene leginkább megtanulni. Én megdupláznám belőle az óraszámot és megemelném a követelményt.
2010. jún. 1. 10:15
28/28 anonim válasza:
Ez nem hinnám hogy kifogás lenne, hogy humán beállítottságú.
Én is az vagyok, és matekból igen szarul állok én is, és nem azért, mert leszarom és nem tanulok, hanem mert egyszerűen nem megy, nem látom át. Magyarból, Angolból, Történelemből, Biológiából dicséretes vagyok.. De a fizika, kémia, matek egyáltalán nem megy! Kedves Kérdező, én teljes mértékben meg tudlak érteni.. (egyébként nálunk 1,6-ra már kettest adnak, és nem egy szar suli..) De muszáj leszek még egy kicsit belehúzni.. (esetleg másik suli? de gondolom 11.-ben már nem akarsz váltani) Sajnos a tanártól függsz:S Csinálj úgy, mintha érdekelne a matek az óráján, a leckéd mindig legyen kész,
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!