Hogy van a tanároknak szívük oly sokféleképpen buktatni?
Érdekes, én elég nehéz sulikban tanultam, de soha nem találkoztam olyannal, hogy a tanár csak azért buktatott meg, mert megtehette. Ha valamiből rosszul álltam, akkor többet tanultam rá. És nem a legvégén kezdtem el kapálózni, mert sz@rra nem lehet várat építeni, csak erős alapra.
Szóval ne a tanárt szidd, hanem tanulj!
Az év végén adott osztályzatnál nem csak azt nézik,hogy fél év után ,hogy haladtál,hanem hogy egész évben mennyire készültél az órákra..Ilyenkor csak abban az esetben adnak jobb osztályzatot,ha mondjuk félévkor 2.60 volt az eredmény,de kettessel zárt le.Majd év végén ha a tanár úgy látja,hogy az átlagod csak kicsivel lett jobb mint félévkor,de igyekeztél,részt vettél az órán,figyeltél,jelentkeztél stb..akkor év végén már szívesebben megadják a hármast osztályzatot..
Te egész évben sz@rtál rá,talán az utolsó hetekben/hónapban próbáltál valamit tenni a tantárgyért..
Mivel a tanár nem látott erőfeszítést a részedről így jogosan húzott meg..Legalább rájöttél,hogy csakis magadért tanulsz,és felesleges volt nem tanulni egész évben.
Még valamit.Az,hogy kinek milyen jegye volt,az nem tartozik rád,az téged nem fog előnyösebb helyzetbe hozni,és evvel nem érvelhetsz..
Utólag könnyebb okosnak lenni.Ha tanultál volna,most nem panaszkodnál,hogy megbuktál,ezt csakis magadnak köszönheted..
Ez a dolguk. A rendőrnek is van szíve kiszabni a bírságot, a bíró is leültet, ha olyat csináltál és a pénztáros is elkéri tőled is ugyanazt a pénzt, mint bárki mástól akkor is, ha épp le vagy égve.
Tudod, közhely, de az iskola valóban az életre nevel. Szokj hozzá ehhez, később ugyanígy nem fognak engedményeket tenni pusztán a két szép szemedért.
Különben elvileg csak 2.00-tól adhatná meg a kettest, szóval már az 1.75 is komoly segítség volt, de sajnos még azt sem sikerült elérned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!