Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem le a félelmem?

Hogyan győzzem le a félelmem?

Figyelt kérdés

Néhány hét múlva a fővárosba költözöm, és bár nagyon izgatott vagyok,félek is. Fiatal nő vagyok, egyedül lakom majd az albérletemben, elvileg biztonságos, jó környéken. Eddig bármikor buliban voltam vagy bent aludtam egy barátomnál, vagy inkább korábban hazajöttem vonattal,mert megmondom őszintén, nem szeretek Pesten egyedül kószálni. Állandóan hallom innen-onnan mennyire nem biztonságos, hány nőt támadnak meg, mostanság mindenhol egyre többen osztanak meg borzalmas történeteket nemi erőszakról, támadásokról. Be kell valljam, hogy az utóbbi hetekben (mióta mindenki a nők elleni erőszakról beszél)egyre jobban félek. A beköltözés nyilván szuper dolog, többet lehetek a barátaimmal,stb, de közben azon aggódom, hányféle támadás, veszély leselkedik egy nőre,főleg ha egyedül él.

A sztorihoz hozzátartozik, hogy két éve fényes nappal belém kötött a Deákon egy hajléktalan,lökdösött, leköpött,de a járókelők oda se néztek.Sikerült ellöknöm és elfutnom, de hiába hívtam a rendőrséget, mivel "látható nyoma" nem volt a "támadásnak",ki se jöttek,azt mondták tegyek feljelentést. Nyilván nem tettem, semmi értelme nem lett volna.

Szerintetek mit tegyek? Nem akarom megnehezíteni a saját dolgom azzal, hogy innentől sötétedés után gyomorideggel sétáljak a városban. Alapból nem vagyok egy kötözködő, balhés típus, kerülöm az olyan helyeket,ahol baj érheti az embert, gázsprayt hordok magamnál és hasonlók.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. okt. 24. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Én már háromszor voltam életemben a halál közvetlen közelében (nem a budapesti erőszak miatt, amit te eltúlzol szerintem). Isten bármitől meg tud védeni, ha akar. Persze nem jó keresni a bajt, de te ezt nem is teszed.
2017. okt. 24. 21:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Isten megvéd HA akar? Nehogy elkezdjük itt az áldozathibáztatásos "így volt megírva", "karma", "Isten akarta így" és hasonló részeket...Azért köszönöm a válaszod.
2017. okt. 24. 21:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Pesten sűrítve találod meg azt, ami vidéken is van (sőt: vidéken néha durvább is). Tehát nem nagyon kell jobban félned, mint vidéken.

Szerintem inkább az ismeretlentől félsz... de majd megismered és megszokod. Figyelj oda, merre jársz és mit csinálsz.

Ja, és a hajléktalan ne a rémületet lássa rajtad.

2017. okt. 24. 23:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Én vennék a helyedben egy jó gázsprét. Legális, kicsi, elfér a táskádban, valamennyi biztonságérzetet ad.. Aztán ha esetleg történik valami, legalább ennyid van a támadód ellen.
2017. okt. 28. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!