Hogyan győzzem le a sötéttől való félelmem?
19 éves vagyok, és még mindig nagyon félek a sötéttől. Ha egyedül vagyok, szinte mindig nagylámpánál alszok. Télen reggelente alig bírtam ki, hogy ne sírjak, amíg a nulladik órára a sötétben sétáltam ki a buszhoz.
Idén vettek fel egyetemre (ELTE), és lehet, hogy még ötkor is órám lesz, és télen sötétben kell egyedül hazasétálnom, meg nyelvtanfolyamra is szeretnék menni, ami novemberig tart és fél nyolckor lesz vége, illetve az edzések is késő délután lesznek (pedig szeretnék sportolni valamit). Kb. másfél óra, amíg hazaérek, ha nem számoljuk azt, hogy esetleg lekésem valamelyik villamost/hévet, úgyhogy elég késő lesz már, mire hazaérek.
Elég sok rossz tapasztalatot hallottam már arról, hogy kivel mi történt Pesten sötétedés után, úgyhogy legalább a sötéttől való félelmemet szeretném legyőzni, hogy egy kicsit könnyebb legyen, még ha az ijesztő alakoktól félni is fogok, de legalább nem lesz állandó a félelmem.
19/L
BP-n én se mondanék mást, mintsem, hogy kerüld a balhés környékeket, de a saját szobádban félni a sötétben igazából teljesen alaptalan. Ott már fejben dől el minden.
Gondolj bele, sötétben sem lesz ott semmi amitől félni kéne, mindössze annyi, hogy alapvetően az ember képes félni attól amit nem " ismer " és a sötétség elég ahhoz, hogy ne lásd mi van ott, onnantól meg a sajád elméd kezdi a kegyetlen játékot, mert tudod, hogy nincs ott semmi sötétben se, de a bizonytalnságot folyamatosan táplálja.
Az Ima a hihetetlen. Tényleg segít!!!
Mondok valamit, ha félsz a sötétben, annak egy oka van, átadtad magad a rossznak. A fejedben mindenféle marhaság van, és te komolyan veszed.
Az imát próbáld ki, mert ereje van.
O.o Hát én jobban hiszek abban, hogy ésszel többet ér az ember. :D
A " rossz " meg nappal is megtalál, attól nem kell félni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!