Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem játszanak a rádiók...

Miért nem játszanak a rádiók Kárpátiát és egyéb Nemzeti rock-ot?

Figyelt kérdés

Miért nem játszanak ilyen zenéket? Nem tudom felfogni hogy Magyarországon egy Magyar rádióban, nem képesek, vagy nem lehet lejátszani egy Igaz Magyar értelmes számot, ami a Magyaroknak szól....

Miért?

2010. máj. 29. 19:09
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
0%

Ajánlom a YouTube-ot is, tele van nektek való színvonalas zenével :D

http://www.youtube.com/watch?v=DhhATaPflvk

2010. máj. 29. 22:07
 32/36 anonim ***** válasza:

"20:30

Ha tisztességesen befizeti mindenki az adót szerinted kórházak,meg az éhező gyerekek kapják vagy Kulcsár 23 helyett 25milliárdot sikkaszt esetleg szétosztják romafelzárkóztatásra fölöslegesen?"

Nekem a szüleim azt tanították, hogy az, hogy más helytelenül cselekszik, nem jogosít fel engem arra, hogy én is ezt tegyem. Egyébként meggyőződésem, hogy emiatt a hozzáállás miatt tartunk ott, ahol.

"Örülök,hogy a te közegedben plazmatévéért csalnak,ha jól tévedek nagyvárosban laksz,jó környéken,és mivel használtad a magyarok jelzőt ismerőseidre véleményem szerint kisebbségi vagy."

Igen, nagyvárosban lakom. Nem vagyok kisebbségi, de ettől még igenis használhatom a magyarok jelzőt az ismerőseimre, hiszen magyarok. (Egyébként állampolgárságukat tekintve a kisebbségiek is - gondolom, a cigányokra gondolsz - magyarok.) A plazmatévéket tipikusan nem a cigányok veszik, hanem azok, akik nem képesek felmérni az anyagi korlátaikat.

"Az inteligenciát ne keverd össze a műveltséggel.A magyarnak gájáznia kell hogy megéljen,ezért nincs ideje művelődni."

Na ez úgy, ahogy van, nem igaz. Ma sajnos nagyon zavarnak: inteLLigencia, gáLYázni, bocs, ez mellékes. Mennyit dolgozik egy átlagember egy nap? 8-10 óra. Emellett bőven volna idő a művelődésre annak, aki akar. De igazából kissé eltértél az én gondolatmenetemtől. Azt mondtam, aki valóban szereti a hazáját, igenis vegye a fáradságot és ismerje meg. Ez komolyan olyan nagy kérés?

2010. máj. 29. 22:16
 33/36 anonim ***** válasza:

"Nekem a szüleim azt tanították, hogy az, hogy más helytelenül cselekszik, nem jogosít fel engem arra, hogy én is ezt tegyem. Egyébként meggyőződésem, hogy emiatt a hozzáállás miatt tartunk ott, ahol."

Valószínű rendes ember vagy,és jó neveltetést kaptál.A mai világban az embernek joga csak éhenhalni van.Szerintem a politikusok gátlástalansága miatt tartunk itt!

"Igen, nagyvárosban lakom. Nem vagyok kisebbségi, de ettől még igenis használhatom a magyarok jelzőt az ismerőseimre, hiszen magyarok. (Egyébként állampolgárságukat tekintve a kisebbségiek is - gondolom, a cigányokra gondolsz - magyarok.) A plazmatévéket tipikusan nem a cigányok veszik, hanem azok, akik nem képesek felmérni az anyagi korlátaikat."

Plazmatévé esetleg nem volt a Győzike showban?Kik nem képesek felmérni anyagi korlátaikat?Akik ujjnyi vastag fuxokban rohangálnak?Nincs olyan hogy magyar roma!Az olyan mint az újpesti fradi szurkoló.

"Na ez úgy, ahogy van, nem igaz. Ma sajnos nagyon zavarnak: inteLLigencia, gáLYázni, bocs, ez mellékes. Mennyit dolgozik egy átlagember egy nap? 8-10 óra. Emellett bőven volna idő a művelődésre annak, aki akar. De igazából kissé eltértél az én gondolatmenetemtől. Azt mondtam, aki valóban szereti a hazáját, igenis vegye a fáradságot és ismerje meg. Ez komolyan olyan nagy kérés?"

Helyesírási hiba jogos,érdeklődni,tanulni kell,de nem érheti el mindenki azt a tudás szintet,mint te.Mikor éri el az ember azt a szintet,amikor már szereti a hazáját és nem megyarkodik!

2010. máj. 29. 22:42
 34/36 anonim ***** válasza:

21:30

Ezen konkrétan fostam be, még ilyet :D

2010. máj. 29. 22:59
 35/36 anonim ***** válasza:
50%

22:42

Győzike show-t nem néztem, de fenntartom, hogy sokan nem mérik fel a korlátaikat. Menj át az Üzlet és pénzügyekbe, írt olyan, aki hét(!) áruhitelt vett fel.

"Mikor éri el az ember azt a szintet,amikor már szereti a hazáját és nem megyarkodik!"

Gondolom, ezt kérdésnek szántad. Akkor éri el, amikor nem az lesz a fő téma, hogy magyarok. Amikor belátja, hogy attól még szeretheti valaki a hazáját és lehet igaz magyar, hogy ezt nem hangoztatja úton-útfélen. Amikor az válik fontossá, hogy mit tehet a hazájáért.

Nem a műveltségem szándékoztam fitogtatni, különösen mert rengeteg olyan embert ismerek, akikhez képest az általam eddig összegyűjtött ismeretanyag alig több, mint a semmi. De jelen esetben nem is ez a kérdés.

Olyan nagyon egyszerű dolgokról beszéltem, mint megismerni a történelmünket, irodalmunkat, helyesen művelni anyanyelvünket.

Ezt az iskolákban tanítják. Tehát elvileg a tizenéves nemzeti rockot hallgató társainktól elvárható, hogy ezeket megtanulják. Sajnos - amennyire rálátok - nem teszik. Pedig valahol itt kezdődik a dolog.

A történelmet azért nagyon fontos ismerni, mert ezáltal később nagy biztonsággal fel lehet ismerni, ha rossz irányba haladunk, ha ferdít valamelyik vezetőnk. Az elmúlt évek történései ugyanis párhuzamba vonhatók régebbi eseményekkel. Sajnos ez csak akkor igaz, ha az ember pártatlan forrásból informálódik, sokan nem ezt teszik.

Az irodalmunk ilyen szempontból talán kevésbé fontos, de szerintem nem olyan nagy kérés, hogy egy magyar ember ismerjen más írót is wass Alberten kívül.

A magyar nyelv helyes művelése a legfontosabb. Ugyanis ezt a nyelvet KIZÁRÓLAG mi beszéljük, hungarikum, ha úgy tetszik, hát vigyázni kellene rá és ápolni kellene. De nagyon nem ezt tapasztalom sajnos. Példa: Radical Hungary - nem olyan menő azt mondani, hogy Radikális Magyarország, vagy inkább Magyar Radikálisok?

Nem tudom, mennyire érthető, mi a gondom. Talán nem is fontos. De szerintem egy igaz magyarnak (kisbetűvel, mert ezt diktálja a magyar helyesírás) igenis kell ezekre a dolgokra időt és energiát áldozni.

Kicsit utánanéztem a zenéknek. Sajnos Lola számaiban az első három ütemben többféle hang és akkord szólalt meg, mint a nemzeti rockot játszó zenekarok teljes számaiban. A hangminőségről ne is beszéljünk. Sajnos így valóban azt kell mondjam, Lola és társai inkább valók a rádiókba. Nem kell itt semmi összeesküvésre gondolni, a rádiókban senkit nem érdekel, miről énekel egy zenekar, ha sokak számára emészthető és egy bizonyos szintet megüt. Talán jobb zenéket kellene írni, akkor játszanák a rádiók is. Attól még, hogy Magyarországról van szó, a zene ugyanolyan igénytelen, a hangminőség ugyanolyan pocsék. Alig jobb annál, amit a zenekarommal próba közben telefonon - egy mikrofonnal, rossz minőségben - rögzítettünk. És hát azt se játssza egy rádió sem :D

Én azt hiszem, részemről lezártam a témát, ez a véleményem sok utánajárás után. Ha tévedek, valaki más találja meg az okot. De eléggé meg vagyok győződve arról, hogy igazam van még akkor is, ha esetleg nehéz ezt elfogadni.

2010. máj. 30. 09:43
 36/36 anonim válasza:
Mert a nemzeti rock szart nem ér... Az Ektomorf sokkal többre vitte mint valaha bármelyik nemzeti rock együttes. Világszerte ismertek lettek... De nem is ez a lényeg, hanem amikor nem kellettek senkinek mert cigányok ők akkor sem adták fel és nézzétek csak.... hova jutottak? Elérték azt amit egy nagy magyarkodó zenekar soha a rohadt életbe nem fog elérni. Az általánosítás az megy, hogy fúj rohadt cigányok meg az egyéb primitív általánosítás. Cigányok közt is vannak normális dolgos becsületes emberek.
2011. szept. 2. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!