Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem játszanak a rádiók...

Miért nem játszanak a rádiók Kárpátiát és egyéb Nemzeti rock-ot?

Figyelt kérdés

Miért nem játszanak ilyen zenéket? Nem tudom felfogni hogy Magyarországon egy Magyar rádióban, nem képesek, vagy nem lehet lejátszani egy Igaz Magyar értelmes számot, ami a Magyaroknak szól....

Miért?

2010. máj. 29. 19:09
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
68%
Mert akkor öntudatunkra ébrednénk. Attól pedig félnek. Mi ha csak egy kicsit is megrázzuk magunkat, abból is óriási felfordulás támad. Lásd 56.
2010. máj. 29. 19:14
 2/36 anonim ***** válasza:
6%

A Kárpátiát én nem nevezném "értelmes" zenének. Zeneileg nulla. Arról szól, hogy gitár- és dobalapra beledörmögöm egy mikrofonba, hogy mekkora magyar vagyok.

Azt viszont én is képtelen vagyok felfogni, hogy lehetett tavaly a Láger Rádióban (vagy akkor már Neo volt, nem tudom) a "hallgatók érdekeire" hivatkozni, amikor egyszerűen nem játszották be a Mahasz-lista élén álló Hungaricát. A Hungarica teljesen más, mint a Kárpátia. Őket zeneileg is lehet értékelni, nem véletlenül sikerült felmászniuk a Mahasz-toplista élére.

Egyébként azért, mert ez is a Jobbikot erősíthetné, és ilyet nem kockáztatnak meg.

2010. máj. 29. 19:17
 3/36 anonim ***** válasza:
53%
szeretem a kárpátiát, de ez baromság.
2010. máj. 29. 19:18
 4/36 anonim ***** válasza:
54%
Ahogy az utolsó mondja, ez hülyeség. Egyrészt, az indokolatlan nagybetűid már alapból komolytalanná teszik a szöveged, másrészt a kereskedelmi rádiók olyat játszanak, ami a lehető legtöbb embert nem zavar, a közszolgálatik közül meg a Petőfi játszik emberileg is hallgatható zenét, ők meg elmentek az alter felé. De kis zugrádiókban gyakran hallhatsz mindenféle egyéb zenét is, például nemzeti rokkot is.
2010. máj. 29. 19:28
 5/36 anonim válasza:
33%
Ez jó kérdés. Én sem értem miért mindig ilyen Lolát, meg Márkot, Sp-ket játszanak be mindig. CSINÁLJUNK FORRADALMAT!!! :D
2010. máj. 29. 19:28
 6/36 anonim ***** válasza:
34%

Azért, mert a rádiók hallgatóinak a többsége nem kíváncsi rájuk. Ha neked hiányoznak, hallgasd a szentkoronarádiót, meg a lánchíd rádiót. Ott megy ez a fajta zene.

Én például szeretem az MR6-ot is hallgatni, ugyanis ott játszanak népzenét, ami magyar is, és értelmes is. Csupán, mert írod, hogy ilyet nem játszanak sehol.

2010. máj. 29. 19:30
 7/36 anonim ***** válasza:
20%

Mert a rádióhallgatók többsége nem magyarkodni akar rádióhallgatás közben, hanem zenét hallgatni. Fogjanak össze valóban jó zenészek, írjanak valóban jó magyar zenét, azt játszani fogják a rádiók.

Már ha tetszik a közönségnek.

Bartók is magyar és magyar zenét írt, mégsem játsszák minden rádióban. Pedig a magyar népzenét kutatta, ha az alapokig ásunk le, minden ízében magyar, amit írt. Mégsem játsszák. Mert a közönség nem erre fogékony. Pedig még - bocs - a Kárpátiánál is évezredekkel nagyszerűbb, amit alkotott.

2010. máj. 29. 19:48
 8/36 anonim ***** válasza:
73%
ezt a "magyarkodás" kifejezést el lehetne felejteni...
2010. máj. 29. 19:51
 9/36 anonim ***** válasza:
81%

Az emberek azt hallgatnak amit kapnak. Ha nemzeti rockot hallanának éjjel nappal, akkor a többség azt szeretné. Szerintetek hányan értik hogy miről énekel lady gaga, vagy ki figyel lola szövegére? Senki. Csak szól a háttérzaj, tompítja a gondolatokat, a dallam tetszetős.

Ha a rádiók azt játsszák amit az emberek szeretnek, akkor miért mindig ugyanazt a 10-20 számot adják egész nap? Lenne még másik 1000 ugyanolyan tucat zene. Valamiért vannak kiválasztott előadók akiket preferál a média, és mivel nem is tehetségtelenek befutnak. De van rajtuk kívül több száz másik előadó aki ugyanolyan tehetséges, de őket nem játszák.

2010. máj. 29. 19:55
 10/36 anonim ***** válasza:
83%
a kisebbségi zenét ezt szabad. Ilyeneket mint ez: http://www.youtube.com/watch?v=dpvloO-IGmo szabad.
2010. máj. 29. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!