Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem játszanak a rádiók...

Miért nem játszanak a rádiók Kárpátiát és egyéb Nemzeti rock-ot?

Figyelt kérdés

Miért nem játszanak ilyen zenéket? Nem tudom felfogni hogy Magyarországon egy Magyar rádióban, nem képesek, vagy nem lehet lejátszani egy Igaz Magyar értelmes számot, ami a Magyaroknak szól....

Miért?

2010. máj. 29. 19:09
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Azért felhívnám minden olvasni nem tudó ember figyelmét egy apróságra...

A kérdés: Miért nem játszanak a rádiók Kárpátiát és egyéb Nemzeti rock-ot?

nem csak Kárpátiáról van szó...

2010. máj. 29. 20:32
 22/36 anonim ***** válasza:
17%

Milyen nemzeti rock van?

(amúgy mókás a kifejezés, mert a rockzene enyhén szólva kozmopolita stílus)

Viszont belegondoltam. Ok, nem játszanak nemzeti rockot. Egyáltalán játszanak rockot? Mert valószínűleg itt kellene keresgélni az okot.

2010. máj. 29. 20:37
 23/36 A kérdező kommentje:

20:30

Neked csak gratulálni tudok, anyád biztosan jelenleg is nagy erőkkel dolgozik a napi kenyérért, te pedig biztosan jeles tanuló vagy/voltál az iskolában...

Utolsó

[link]

Előadók pl:

Magozott cseresznye

Kárpátia

Radical Hungary

Stb...

2010. máj. 29. 20:41
 24/36 anonim ***** válasza:
44%
Szerinted ha megkérdezel valakit az utcán, hogy mi a vélemény a "magozott cseresznyéről" hányan tudnának bármit is mondani rá?:D
2010. máj. 29. 20:46
 25/36 anonim ***** válasza:
34%

Magozott cseresznye: ugyanaz, ugyanaz, ugyanaz, kb ilyen az a szám, amit hallottam.

Radical Hungary: egyrészt csodás példa a valamelyik hozzászólásomban írt magyarkodásra - miért nem magyar a nevük? másrészt a zenéjük kb garázszenekar szinten van.

Egyik sem olyan minőségű zeneileg, hogy rádióban leadható legyen. Igényesebb számokat kellene írni.

Ha nekem szólt az anyukás dolog: lehet, hogy nem hiszed el, hogy valaki itt őszintén ilyen, sajnálom, nem tudom, miért adtam okot az anyázásra. Próbálok teljesen objektíven végigmenni ezen a témán. Nem gondolom, hogy bárkit megsértettem volna, ellenben veled.

2010. máj. 29. 20:50
 26/36 anonim ***** válasza:
5%

Ja, és nem voltam jeles tanuló.

Kitűnő voltam. Na jó, 12 év alatt csak 11-szer :)

2010. máj. 29. 20:51
 27/36 anonim ***** válasza:
13%

Nem ismerem sem a Kárpátiát( egy dalukat hallottam csak véletlenül),sem a többi rockot játszó együttest. De a zenében NINCS olyan fogalom,hogy nemzeti zene. Népzene van,minden népnél.

Ezek szövege viszont nem arról szól,hogy én vagyok a legjobb magyar,német,skót vagy ír!

A Kárpátia pedig valóban csak magyarkodik,igénytelen szöveggel és zenével.

Rockban pedig,ha lehet nemzetinek nevezni valamit,az Szörényi: István,a király! c. rockoperája. De annak komoly,és igaz mondanivalója is van és soha nem nevezték nemzeti zenének.

Ami Bartókot illeti: népdalokat dolgozott fel,de a zenéje nehezen érthető és élvezhető. Össze sem lehet hasonlítani pl. Verdi zenéjével. Verdit még a zeneileg műveletlen ember is képes élvezni, Bartókhoz már vájtfülűség kell.

2010. máj. 29. 20:57
 28/36 A kérdező kommentje:

20:57-es most kicsit elemezzük az írásodat

Legelső mondatod

... Nem ismerem sem a Kárpátiát( egy dalukat hallottam csak véletlenül),sem a többi rockot játszó együttest. ...

pár sorral lejjebb

...A Kárpátia pedig valóban csak magyarkodik,igénytelen szöveggel és zenével. ...

Hogyan tudsz valamit megítélni úgy, hogy nem ismered? akinek pedig egy Magyar zene, ami a Magyarokról szól, vagy épp a Magyar katonadalok kicsit "korszerűsítve" igénytelen szöveg, az biztos nagyon jó ember lehet.

Mióta igénytelen az, hogy valaki vissza vágyik Trianon előtti Magyarországra, ezt megzenésítve, vagy éppen az, amit lehet a TE nagyapád is énekelt 56 forradalom, esetleg a II világháború alatt, pl: ugye gondolsz néha rám, című szám, vagy az Én apám, esetleg egyéb számuk, hallgass meg néhány számot tőlük aztán mondj véleményt, én se szólom meg pl: DJ Bárányt, vagy nem ismerem, ezért nem is mondok róla véleményt, ...

2010. máj. 29. 21:14
 29/36 anonim ***** válasza:
25%

Hogy vágyhatsz vissza a trianon előtti Magyarországra, ha akkor még nem is éltél?

Olyan dolgot akarsz visszkapni, ami soha nem is volt a Tied.

A szomszédunkban lakik egy 92 éves bácsi és még Ő sem mondhatná, hogy visszavágyik mert, de jó volt akkor, mivel még Ő is csak olyan kicsi gyerkőc volt, hogy képtelenség, hog emlékezzen bármire abból az időből.

Mivel sem Te sem a kárpátia nem élt akkor, azért a trianon előtti Magyarország Nektek csak egy képzeletbeli hely. Nem több mint más embereknek Középfölde vagy az ókori Egyiptom. Itt megjegyzem, hogy én szívesen elmennék Középföldére, hogy találkozzam a tündékkel és a törpökkel. Jut is eszembe, hogy miért nem játszanak soha Hobbit zenéket a rádiókban?

Visszatérve a témához, szerintem a Nemzeti Hímnuszon kívül nincs jelenleg olyan zene amit Nemzetinek lehetne nevezni. A kárpátia zenéje meg főleg nem az.

A hungarica sikeréhez gratulálok, hogy a listák élén volt, de ugyanígy gratulálok a győzike shownak is, hogy olyan sokáig szintén vezette a nézetségi mutatókat.

2010. máj. 29. 21:30
 30/36 anonim ***** válasza:
90%

20:30

Ha tisztességesen befizeti mindenki az adót szerinted kórházak,meg az éhező gyerekek kapják vagy Kulcsár 23 helyett 25milliárdot sikkaszt esetleg szétosztják romafelzárkóztatásra fölöslegesen?Örülök,hogy a te közegedben plazmatévéért csalnak,ha jól tévedek nagyvárosban laksz,jó környéken,és mivel használtad a magyarok jelzőt ismerőseidre véleményem szerint kisebbségi vagy.

Az inteligenciát ne keverd össze a műveltséggel.A magyarnak gájáznia kell hogy megéljen,ezért nincs ideje művelődni.

2010. máj. 29. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!