Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen különlegesek,...

Miért ilyen különlegesek, furcsák a zsidók?

Figyelt kérdés

Nem vagyok raasszista, sem antiszemita. Pusztán a tényeket látom: A zsidóság az egész emberiség történetében különleges volt. Valamiért szerintem mások mint a többii nép. Sajnos nincs széles rálátásom a miértekre, csak a másságot látom bennük.

Például nagyon összetartóak bizonyos szakmákban, tudományterületeken belül. Lásd orvoslás, vegyészet, fizika, stb..

Nagyon intelligensek (sok Nobel -díjas)

Sajnos nem tudom rendesen megfogalmazni, de valamiért van a zsidókban valami furcsa szerintem. Elvégre miért voltak sok sok politikai rendszerben kitaszítottak? (Például Magyarországon is volt Numerus clausus, stb..) Miért pont ők? Miért van kettős mérce, ha zsidó kerülne vád alá?

És még egyszer ismétlem: Ezt nem gyűlöletből írom, puszta kiváncsiságból, mert érdekel a téma. Tudtok ajánlani könyveket, amit objektíven feszegetik ezt a témát?

2017. szept. 12. 00:16
1 2
 11/11 te te te válasza:
hat peldsaul nezzunk tagyon vissza az idoben, mondjuk 300 evet. nem volt alltalanos a tanultsag, az olvasni irni tudas, szamolas es egyebek. magyarul butak voltak az emberek a nyomor miatt is. viszon a zsidoknal az volt , hogy szabalyszeruen tanitottal gyermekeiket, mindig tudtak olvasnii es irni. nagyon fontos volt.es ugye egy resze a kornyek butabb embereinek irigy lehettek hogy ok olan tudas birtokaban vannak, ezert megutaltak oket. kepzelj el egy falut, ahol nagy a szegenyseg, nagy a tanulatlansag, es van egy nagyon okos tanult csalad, aki kitunik a tudasaval. bizonyara sokan tanulni akarnak tole es csodaljak, de masok megutaljk mert olyanjuk van ami nekik nincs. erted? ilyen kis dolgokkal kezdodott, aztan a sok kis dolog osszegyul egy nagy dologga es ezekert utaljak
2017. okt. 14. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!