Hova lett a normális Rádiókabaré?
Igen, ide jutottunk. A kormány ezerszer bebizonyította, hogy semmi humorérzéke nincs, elképesztően sértődékenyek, nárcisztikusak és paranoidok, ami hosszútávon nem egészséges, de erre csak későn fognak rájönni. Amióta pedig Sinkó nyugdíjba ment, az egész rádiókabaré zuhanórepülésbe kezdett. Politika nulla (ami mondjuk nem feltétlenül baj), de az általános színvonal is csökkent, néhány éven belül már mindenkinek lesz Karinthy-gyűrűje, mert kevesen vannak. Pedig van téma bőven, az ország egy (sajnos nagyon rossz) vicc, Hofi már szétszopatta volna a mostani politikusi gárdát.
A kérdésről eszembe jutottak régi szilveszteri rádiókabarék (anno 1980-as évek vége, 1990-es évek eleje.)
De szép is volt még akkor... igaz, hogy jó régóta nem hallgattam már rádiót sem.
valóban, a rádiókabaré egy fos.
annál még a Maksa is viccesebb.
A Rádiókabaré nagyon zsír volt 2015-ig, utána viszont baromi unalmas és önismétlő lett. 2015 óta egy hallgathatatlan fos lett ez a műsor.
Problémák az "új" Rádiókabaréval
1. minden epizódban Fábry és "Jolika" szerepel (amikor esetleg valami csoda folytán nincsenek egy adásban, akkor hallelujázok)
2. máshonnan ellopott, eredetiséget nélkülöző jelenetek
3. színvonal alatti "stand-uposok" (Tóth Edut, Sulyok Pétert és Kertész Ricsit nem tudom humoristának hívni, mert rohadtul nem viccesek). Rajtuk kívül van még Szomszédnéni, ők viccesek ugyan, de amúgy nem stand-uposok, időnként Dombóvári és legutóbb Kőhalmi és KAP is becsúsztak, ők pedig remekeltek, mint mindig.
Sinkónak nem kellett volna kilépnie.
Abba kéne hagyni már ezt a műsort, tisztességgel. Lejárt már az ideje. Vagy legalább hívják vissza Sinkót.
Okok, amiért a modern (2015 és onnan felfelé) Rádiókabaré nagyon gyengusz:
1. Unalmas és máshonnan ellopott jelenetek (sőt, már odáig süllyedtek, hogy klasszikus kabaréjeleneteket lopnak)
2. Bach Szilvia és Fábry túlzásba vitt szerepeltetése
3. Stand-up címszó alatt futó szerencsétlenkedés, béna alakokkal (lásd Tóth Edu, Kertész Richárd, Kun Zsolt, Gajdos Zoltán, Sulyok Péter stb.)
4. Sinkónak sose kellett volna kilépnie
5. A régi Rádiókabaré volt a legjobb.
Hol vannak már azok az idők, amikor még színvonalas volt ez a műsor? A jelenetek viccesek voltak, minőségi stand-uposok szerepeltek, minden fain volt. Remekül elvegyült egymás mellett a stand-up comedy és a kabaréjelenetek. De miután Sinkó kilépett, úgy kezdett el mélyrepülésben zuhanni lefele a "produkció". 2014 volt (szerintem) az utolsó jó év, az után már a szilveszteri kabarékat leszámítva minden borzalmas. Legalább szilveszterkor van még valami színvonal.
A Kossuth Rádiónak tényleg el kéne kaszálnia már ezt a műsort. Alaposan túl van már pályafutása csúcsán. Kerekítsenek ennek az őskövületnek egy szuper befejező epizódot, aztán küldjék el nyugdíjba.
Belenéztem az új, szilveszteri kabaré "stáblistájába".
Vannak nagy nevek, ez plusz pont. A jelenetek is jópofának tűnnek.
Az egyetlen probléma az, hogy a buz1 Fábry-Jolika páros már a szilveszteri kabarét is megszállta.
Muszáj ezt a két őskövületet ennyire erőltetni?! Senki nem szereti őket, eleget halljuk ezt a két marhát az egész évben, legalább szilveszterkor hagynák ki őket!
Tegnap végül meghallgattam a szilveszteri rádiókabarét.
Szerintem jó volt, az egyetlen negatívum csak a fent említett két személy volt.
Legalább a szilveszteri rádiókabarék jók még, ha már a simák nem azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!