Más is van, akit nyomaszt a feminizmus?
27 éves házas nő vagyok, egy gyerek anyukája.
Az utóbbi időben a csapból is a feminizmus folyik, minden magazinban van róla legalább egy cikk, interneten is lépten-nyomon ebbe a témába botlok.
Önmagában nem zavar, hogy a nők megvalósítják önmagukat, nem irritál, hogy vezérigazgatók lesznek meg tudósok, sőt, örülök neki, ha valaki boldog és elégedett az életével.
Én is az vagyok az enyémmel. Van egy diplomám, de úgy alakult, hogy nem dolgozom, otthon vagyok és a családomról gondoskodom, támogatom a férjemet az ő karrierjében, sokat segítek neki. Valahogy sosem vonzott a saját karrier, teljesen boldog vagyok így.
Számomra öröm, hogy finomat főzök a szeretteimnek, hogy uzsonnát készítek nekik stb.
Ez nem azt jelenti, hogy a szolgájuk vagyok, van, hogy a párom főz nekem hétvégén vagy ő hozza ágyba a kávét. Eddig teljesen meg voltam elégedve ezzel az életformával, de ez az újfajta feminista hullám elbizonytalanított, hogy én talán nem vagyok olyan jó és értékes, mint azok a nők, akik 30 felett szülnek, fontos karriert építenek és magas fizetésük van. Ők hasznosak a társadalomnak, én nem.
Nekem semmi bajom amúgy azzal, aki így él, de rosszul esik, amikor minden arról szól, hogy az a nő ér valamit, aki megvalósítja önmagát és sikereket ér el a munkában. Aki nem, az egy lúzer. Volt olyan cikk, amiben konkrétan az állt, hogy a nőknek nincs szükségük pasira egy villanykörte kicseréléséhez és azzal kiheréljük a férfiakat, ha mosunk rájuk. Én sosem cseréltem villanykörtét, lehet menne,de örülök, hogy a férjem megcsinálja helyettem. Mosok rá és úgy érzem, ezzel nem kiherelem, hanem törődök vele. A mi házasságunkban megvannak a hagyományos szerepek és én ezt cseppet sem bánom.
Mégegyszer hangsúlyozom, nekem nincs gondom azzal, ha valaki nem így él, nem is akarom ezt senkire ráerőltetni, de úgy érzem, hogy ez az ,,erőszakos " feminizmus hullám nyomás alá helyezi a hozzám hasonlókat és kezdem magam ettől rosszul érezni.
Ti hogy vagytok ezzel?
*feminista ikonként
Bocsi az auto correct miatt
Ne sajnálj semmit, hiszen nem hagytad annyiban, itt kerestél segítséget. Szerintem többségében találtál.
A feminizmus eredetileg a női egyenjogúságért keletkezett. Ez jól hangzik, de amikor elkezdik a hétköznapi dolgokba vizsgálni, bizony jön az elfogultság. Onnantól már nem feminizmusról, hanem nézetek harcáról van szó. Azt kell meggondolni, hogy évszázadokig volt egy állapot, ami mindenkibe mélyen belegyökerezett. Közben a fejlődés átalakította a szokásokat is, változtatni kéne e téren is. Csakhogy ősi meggyökeresedett szokások törvénnyé, változtathatatlanná alakulnak, ezért a kritizálásuk éles ellentéteket vált ki. És ne feledjük, mindig minkét térfélen vannak bölcs és buta szószólók. Utóbbiak bármi nemes gondolatot is ocsmánnyá képesek tenni.
Ha te boldog vagy és nem érzel hiányt (amit nemedből következően nem tudsz megvalósítani), akkor egyfelől jó közegben vagy, másfelől elérted célod. Nagy szavakkal: a feminizmus céljai esetedben megvalósultak. Jöhet a következő család, ahol ez még hátra van.
Munka van még bőven. A férfiak zöme nehezen adja fel korábbi szemléletét, miért is tenné, ez beismerése lenne korábbi tévedésének. És ezt ki szereti? Ezért hibás a feminizmusnak titulált azon gondolat, hogy a "férfiak ismerjék be...". Nem fogják. Az értelmes feministák pedig beérik azzal, hogy a férfiak egyszerűen egyenrangú partnernek tekintik a nőket hibáikkal, erényeikkel együtt. A médiát hagyjuk. Egyfelől ott is sok a buta újságíró. Másfelől a média profitból él. A profit szemlélete pedig mindig a fősodort képviseli, akár igaz, akár nem. És főleg mindig túloz. Az érdektelen hírre ki kíváncsi ma?
Feminizmusnak lennie kell, míg az eredeti cél létezik. És mindig lesznek, akik rosszul csinálják. Keresd azokat, akik jól csinálják, és azokkal hasonlítsd a saját helyzeted. Félreértések elkerülésére: nálunk a feleségemmel ilyen kérdések fel sem merülnek. Tesszük a dolgunkat. A kutatói tevékenysége semmiféle gondot nem okoz, sőt, zavarna egy meghunyászkodó feleség. Unalmas.
A feminizmus ma már másról szól, sok nő ezt egy menekülési, önigazolási pontnak fogja fel, hogy nem velük van a baj, nem ők csináltak rosszul valamit.
Rengeteg ilyen fórumot nézegettem már, és néha csak düllesztem a szemem, olyanokat írnak. Bár újabban a legfőbb szószólók már próbálják visszafogni magukat.
Súlyos lelki terhek, csalódások, rossz életmódból adódó helyzetek, nevelési problémák, és nem utolsó sorban genetikai tényezők miatt lyukad ki sok nő a feminizmusnál.
És sajnos nem keveset ártanak a nőknek, férfiaknak a kinyilatkozásaikkal több helyen, mivel véleményem szerint nem egészséges emberekről van szó.
Nem ÁTLAG nőkről.
Ha ők úgy akarják élni az életüket, hogy gyűlölik a férfiakat, és kigyúrják magukat 120 kilósra, és vezérigazgatók lesznek egy traktorgyárban, tegyék ezt.
De ne akarjanak ráerőltetni teljesen más életfelfogású nőkre, meg férfiakra nézeteket.
És!
Leginkább ne adjanak hangot ennek, pláne ne üvöltve, hangosbeszélőn, stb.
Mikor az egész jelenlegi kormány, a magyar közéleti személyiségek színe-java, és az átlag ember is azt vallja, hogy egy nő kizárólag akkor élhet teljes életet, ha minél hamarabb szül, akkor szerintem nem ártanak az olyan cikkek, amikben bemutatják a másik oldalt is.
Az teljesen rendben van, hogy téged nem érdekelnek az ilyen üzenetek, de ez nem azt jelenti, hogy másoknak nincs rájuk szükségük, és azt sem jelenti, hogy az igazi üzenetük az lenne, hogy semmit nem érsz, ha a régi szerepek szerint szeretnél élni.
Ebből a szempontból te kiváltságos helyzetben vagy; sok nő olyan családból jön, ahol olyan szinten belé nevelték ezeket a szerepeket, hogy lelkiismeret furdalása lenne, ha segítséget kérne a párjától a mindennapi házimunka elosztásában. Vidéken pl még mindig az van, hogy a nő van egy utolsó, lusta naplopónak nézve, ha a férje gyűrött ingben jár, miközben amúgy a nőnek is van munkája, és ugyanannyit dolgozik, mint a férje.
A villanykörtés példád pedig szerintem abszolút nem sértő, csak annyit írnak, hogy a nők nem olyan balf@.szok, hogy egy villanykörtét se tudjanak kicserélni (ez igaz más tipikusan férfimunkákra is, sokan abban a hitben nőnek fel, hogy bizonyos dolgok elintézéséhez férfinak kell lenni, miközben a való életben nem kell kétségbe esni akkor sem, ha van egy felszerelendő polcod, pasi meg nincs kéznél.)
Nyilván nem ismerlek, szóval nem biztos, hogy tudok megfelelő tanácsot adni (igaz nem is kértél:P ) de ha tényleg elégedett vagy az életeddel úgy, ahogy van, akkor ezek a cikkek nem kéne, hogy számítsanak. Szívesen végzed a napi házimunkát? Ez fantasztikus, semmivel sem ér kevesebbet, mint ha mondjuk egy irodában lennél ez alatt az idő alatt, de vannak, akik kevésbé szerencsések nálad, és nem szeretik ezt a fajta munkát, és szükségük van egy kis ösztönzésre, hogy változtatni merjenek, vagy hogy merjenek másról is álmodni, mint amire már amúgy is a fél világ ösztönzi őket. Ha tényleg büszke vagy arra, amit elértél, és nincsenek benned megbánások, akkor teljesen fölösleges magadra venned ezeket a dolgokat.
(Bár megjegyzem ezerszer többször látni a szexistáktól, meg az antifeministáktól, hogy nyíltan lenézik, és kevesebbnek tartják a házimunkát, és a háztartásbelieket, mint a feministáktól...)
Kérdező:
Azért az is közrejátszik a dologban, hogy túl nagy hangsúlyt fektetsz mások rólad alkotott véleményére. Azt mondod hogy a feminizmus hullám nyomás alá helyez, de csak azért tud nyomás alá helyezni, mert hagyod! Miért kell foglalkozni feminista ideológia által megtévesztett emberek véleményével? Mi hátrányod származik belőle, hogy vannak emberek, akikkel jó eséllyel életedben soha nem fogsz találkozni, akik lenéznek? És még csak nem is jogodan néznek le, hanem saját tudatlanságukból, félreinformáltságukból.
"A statisztikák viszont arról szólnak, hogy ugyan abban a munkakörben ugyan olyan végzettséggel ugyan azért a munkáért a női dolgozók 10%-kal kevesebbet kapnak. Nem mindenhol, országos átlagban."
Nem erről szólnak a statisztikák. Egyetlen statisztika van, a férfi és női átlagkereset különbsége. Az pedig abból áll elő, hogy különböző a nemek eloszlása különböző munkakörökben. Bizonyított tény, hogy ugyanazért a munkáért a nők nem kapnak kevesebbet mint a férfiak. Egyetlen közgazdász sem veszi ezt komolyan. Ennek ellenére a csapból is az ellenkezője folyik.
"Azért is élénkülhettek fel a feminista hangok, mert a magyar politikusok büntetni akarták azokat a nőket, akik nem szültek gyereket. Konkrétan alacsonyabb nyugdíjjal. Ami azért is égbekiáltó igazságtalanság, mert vannak nők, akik bármennyire is szeretnének gyereket, családot, nem sikerült nekik, akár egészségi, akár párkapcsolati problémák miatt. Nincs aki nyugdíjas korukra támogassa őket, egyedül vannak, mint az ujjam és még legyen alacsonyabb a nyugdíjuk is???"
Ezen lehet segíteni egy korrekcióval: Ha bizonyított a meddőség, akkor nem lesz alacsonyabb a nyugdíj. Még mindig jobb mint a kevés gyerek problémáját (ami később kevesebb munkaerő és ezért kevesebb nyugdíj problémákat okoz) tanulatlan és képzetlen, még a saját nyelvén írni-olvasni képtelen migráns hordák betelepítésével oldanák meg. Akik mellesleg úgy vélekednek, hogy ha Allah-ban nem hiszel, akkor megérdemled a halált.
Ki kell ábrándítsalak, a nyugdíj nem egy olyan dolog ami csak úgy jár. Amit Te a munkával töltött éveid során befizetsz, azt nem a Te nyugdíjadra fordítják. Hanem az akkori nyugdíjasok nyugdíjára. A Te nyugdíjadat majd az akkori munkások béréből vonják le. Ha nem születik elég gyerek (nem beszélve arról hogy aki születik az is kivándorol) akkor utánaszámolhatsz hogy mennyi nyugdíjat is fogsz kapni...
"Nézd csak; már óvodás korunk óta mondják a lányok, hogy őket megütni féregség. Na, szerinted innentől kezdve a férfiak hibája, hogy törékenyek vagyunk a szemükben?"
Nem azért tartják törékenyebbnek a nőket a férfiak, mert így nevelték őket. A nők valóban törékenyebbek. Teljesen mindegy, hogy milyen történeteket mesélsz a kisfiúknak, mikor férfiakká válnak, ösztönösen védelmezik a nőket. Ez kultúrától független, tehát biológiai eredetű.
Draiman, mégis hogy lehetnék én femináci? :)))
Rákeresel a "nők fizetése" kifejezésre, kidobja róla ami van, cáfold meg mindet és visszavonom a fentieket.
Néhányan már feljöttünk a bányából. Te még gyakran lejársz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!