Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az Arab világban miért nyomják...

Az Arab világban miért nyomják el annyira a nőket?

Figyelt kérdés

2015. márc. 12. 07:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
Mert ostobák, akárcsak sok más országban. Abba nem gondolnak bele, hogy ha nem lennének nők, akkor ki szülné a gyereket. Országunkban sem teljesen egyenlőek a nők. Ugyanazért a munkáért kevesebb fizetés jár.
2015. márc. 12. 08:01
 2/17 anonim ***** válasza:
55%
Azért mert a nők meg vannak győződve arról hogy az"rendben van" hogy a férje tapos rajta mert ez lenne a tradicionális dolog. Ezért azt hiszik hogy ennek igy kell lennie. Én is azt gondolom hogy nagyon buták és elképesztő hogy még egy nőről sem hallottam hogy felállt a jogaiért. Egyáltalán ha meg is fogják próbálni sok évtizedek fognak elmúlni hogy bár olyan jogaik legyenek mint nekünk itt Európában. Nehéz lesz a harc. A Férfiak ott csak azt gondolják hogy a feleségnek csakis házi asszonynak valók, nem engedik hogy dolgozzanak és a szülők sem engedik a lányokat hogy befejezzenek szakokat stb. A szülők is evben egyrészt hibásnak számítanak mert ők tanítják a lányukat arra hogy igenis a leendő férjének minden óhaját teljesíteni kell és még azt is megmondják hogy kihez mennyjen feleségül (ami igazából egy rokon!) el kell takarni a hajat és a nyakat mert majd minden férfinek feláll ha meglátja a nyakát! Milyen butaság! Szánalmas ! És még az is szánalomra méltó hogy ha a férjének egyik barátja jön látogatóba a feleségnek nem szabad megjelleni! És ha valaki a nőt jön meglátogatni előbb a férjét kell megkérdezni hogy egyáltalán szabad e látni a nőt! De szerintem ezek a nők soha nem fognak harcolni a jogaikért
2015. márc. 12. 08:19
 3/17 anonim ***** válasza:
51%
Mert ott ez van.
2015. márc. 12. 08:20
 4/17 anonim ***** válasza:
32%
Hozzá tartozik az is hogy akkor van a nyavalygás amikor egy arab férfi feleségül vesz egy Európai nőt vagy amerikait. Pl. Én. Megpróbál elnyomni de sajnos ilyesmit nem tűröm és aggresszív is vagyok ha muszáj. Egyszer meglátta a fogaim fehérjét és ezt elfogadta és megtanulta hogy belőlem lábtörlőt nem fog csinálni mert akkor megnézheti magát. Elfogadta azt hogy igenis pont annyi jogom van mint neki és nem is próbálja ezt megváltoztatni
2015. márc. 12. 08:30
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
de ugye ezt csak itthon tudod megtenni, Aaliya?
2015. márc. 12. 08:47
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
De az Arab világban lehet 3 feleség is... És azokat el is tartja az illető férfi. Szóval nem lehet csak úgy simán minden ország kultúráját összevetni...
2015. márc. 12. 08:48
 7/17 anonim ***** válasza:
27%
Hát az ő országában max úgy öltözok ahogy az élő van írva de akkor is ott vagyok mellette ha látogatóba érkezik valaki. Néha furcsának találták de vannak akik nem küldik az asszonyt a szobába. Ez már kicsit személytől függő
2015. márc. 12. 08:53
 8/17 anonim ***** válasza:
28%
Én nem engedem meg a többnejűséget 😊 egy asszony vagy semmi
2015. márc. 12. 08:57
 9/17 anonim ***** válasza:
72%

Válasszuk kétfelé a dolgot:

Egyrészt van (többek között) az iszlám, ami miatt hagyományosan más a nők szerepe: megszervezni és irányítani a családi életet. Ez innen talán elnyomásnak tűnik, de inkább csak kultúrális különbség.

Másrészről pedig valóban sok nő sorsa sanyarú, mert erős a férfidominancia, a törvények nekik kedveznek. Ez tehát rendszerszintű probléma, itt kellene nyomást gyakorolni a kormányokra, hogy mielőbb tegyenek valamit.

(Harmadrészt pedig ott a mindenhol jelenlévő férfierőszak, ez nem arab sajátosság, nálunk is sok nőt vernek.)

2015. márc. 12. 09:05
 10/17 anonim ***** válasza:
58%
Az nagyon érdekes amikor arab csajokkal beszélgetttem mindegyik tudja hogy el van nyomva de nemegyszer derült ki hogy fél a férjétől vagy a szüleitől. Es 3-ból bár 2 elfogadja a poligámiát. És akkor csak úgy bámulok mintha földönkívülit látnák.
2015. márc. 12. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!