Mivel reagáljak le egy hím soviniszta megnyilvánulást? (konkrét szöveg kellene)
Egy ismerősöm hím soviniszta.
Ő férfi. Én nő.
Nem vagyok feminista, de gusztustalannak gondolom, hogy valaki alacsonyabb rendűnek gondolja a nőket.
Nem vitatkozni szeretnék, kérlek ti se a nézeteiteket írjátok le, hanem:
Ha az illető férfi ilyen megjegyzést/utalást tesz szerintetek mit válaszoljak?
Olyan kellene, ami nagyot üt. Hogy észre vegye magát.
Hogy ő jöjjön ki rosszul belőle. Lehetőleg minél rosszabbul.
Bármilyen válasz, visszaszólás, ötlet jöhet!
Segítsetek kérlek! Köszönöm :)
A "válaszodnak" az adott megjegyzéshez kellene passzolni, az "elöregyártott reakció" meg semmi esetre sem lesz az.
Erre a helyzetre az "okosaabb enged" lenne a megfelelö reakció, minden egyéb éppen csak megerösíti az illetöt a véleményében.
Bocsánat, de OFF leszek: Aranyszabály: Ne vedd fel a feléd dobott kesztyűt, ha az túl piszkos! = Ne szállj vitába egy hülyével, mert még összetévesztenek vele!
Nagyon ütős beszólás az az adott interakcióban, gyors reakcióként üt, nem úgy, hogy megkapod mástól és hordozgatod a fejedben, hogy egyszer majd csak felhasználod. Ha folytatja, replikáz, neked pedig eláll a szavad, elfogytál a mások ötletéből, akkor mi van?
A reagálni vágyás, tulajdonképpen megfelelési kényszer. Sz.rd le, ha legközelebb próbálkozik, egy fölényes mosollyal hagyd el a közös helyiséget. Egy provokátornak az a legidegesítőbb, ha semmibe veszed. Hidd el!
Előző voltam, ha mégis be akarsz szólni neki, akkor zárd rövidre, egyszer alázd meg a porig, ne kóstolgasd akkor van esélye, hogy ő marad felül, ha több beszólás van a tarsolyába.
pl.: ha legközelebb mantrázza a szokásos butaságát, kérdezz rá, hogy mitől ilyen negatív, mi frusztrálja? Csak nem impotens? Mert láttad már enni, menni a mosdóba, és amilyen prim.tív ösztönlénynek tartod, azt gondolod, más problémája nem lehet. (Ehhez viszont olyan bunkónak kell lenni, mint Én, ha egy finom nő vagy, nagyon nem áll jól Neked egy ilyen reakció).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!