Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen könyvek alakították a...

Milyen könyvek alakították a lelketeket?

Figyelt kérdés

Volt-e olyan könyv,ami a gyakorlatban is hatással volt rátok ? Amin sokáig gondolkodtatok,vagy ami által más szemszögből kezdtétek figyelni a dolgokat ,máshogy ítéltétek meg azokat ?

Tehát egy olyan könyv,ami nem csak szimplán jó volt,de lenyomatot hagyott az életetekben - ha lehet ilyen magasztosan fogalmazni -.

Tudom,mindenkinek más a meghatározó,de hátha...szeretnék olyan könyvet olvasni,ami tartalomban erős,legyen az bármilyen témakör,én nyitott vagyok mindenre.

Itt gugliztam temérdek könyvajánlót ,de nem találtam még meg azt,amelyiket el is olvasnám. Innen jött az ötlet, hogy megkérdezek másokat is.

N.

2017. júl. 22. 00:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igen, tényleg ennyire jó a Dorian Gray arcképe. Előbb láttam a filmet, nem vártam túl sokat a regénytől, de úgy igazán rám cáfolt.
2017. júl. 22. 12:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy minden könyv hatott rám valamennyire, amit el bírtam olvasni. Leginkább ezek:

Dosztojevszkij:A Karamazov testvérek; A félkegyelmű;

Thomas Mann: A varázshegy; Mario és a varázsló

Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd

Irwin Shaw: Oroszlánkölykök

2017. júl. 22. 22:57
 13/16 anonim ***** válasza:

"em a Wikipédiát olvastam el,húgyagyú,

hanem goodreads-en,amazon-on és egyéb felületeken, más olvasók által írt véleményeket a könyvről.

idiot. "

Hát ez az, sok szubjektív vélemény.

Nem vagy gyakorlott.

Az emberek szeretik előadni az értelmiségit.

Közben meg egy újabb könyv a "semmiről".

2017. júl. 23. 00:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Fikusz Kukisz: Az Invariáns
2017. júl. 23. 01:16
 15/16 Alex Fly ***** válasza:

Alap egyértelműen a Dűne. Mármint a teljes sorozat (természetesen ebbe nem tartoznak bele az Anderson által kreált szemetek).

Aztán gyerekkorom meghatározó könyve volt Carsactól a Sehollakók.

Ezenkívül Vonnegut -habár a már többek által megemlített Vágóhidat elég későn olvastam, ezért inkább az Utópia.

Orwell valahogy nem fogott meg annyira, inkább Bradbury. Farenheit 451 illetve a Marsbéli Krónikák.

Meg még rengeteg...

És persze a Biblia -de ezt azt hiszem, nem is kell mondani...

2017. júl. 26. 17:52
 16/16 anonim válasza:
Battle royale
2017. aug. 2. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!