Miért gondolják rólam ezt a többiek?
Hali.Vonzódom egy szubkultúrához méghozzá a punkhoz..Ez a fajta "vonzódás" olyan 10 éves korom körül alakult ki bennem azóta tudatosan is annak vallom magam.Az öltözködesem egyezik a stílus jegyeivel a dologról van fogalmam a "lázadás a rendszer" ellen meg úgy általánosságban minden ellen meg van ezt bizonyítja hogy 16 éves létemre saját magam látom el élelmiszerrel illetve mindent megprobálok a helybéliektől beszerezni ezzel is az ÁFA-t keüulni hogy belőlem ne éljen az állam nyáron is maszekba dolgozok inkább mintsem diákmunka..tankönyveimet is valakitől "öröklöm" vagy veszem de nem a sulitol..ezek nem nagy dolgot mégis számit úgy érzem..tisztában vagyok a punk mozgalom lényegevel illetve pl az anarchia fogalmával is.DE ennek ellenelére az emberek/a barátaim nem fogadnak el mint punk embert..mindenki csak azt hajtogatja hogy akkor leszel az ha reggel 11 kor az aluljároban 2 liter tabisborral a gyomorban ordibálod a jarókelők arcába hogy anarchia..Nektek mi erről a véleményetek? Tényleg így lenne? En nem hinném én ha látok egy punk embert vagy valamit ami a punkokra emlékeztet akkor mindig az jut eszembe hogy ők bátrak voltak mert mertek lázadni akik összefogtak valami cél érdekében nem pedig az íment említett "típus".
Ops hosszúra sikerült..
Előre is köszi a válaszokat!
A szubkultúrát szerintem sem a ruhán, meg a kannásboron kell hordani. Ez is egy szelete, de a zene, meg a gondolkodásmód, ami a lényeg. Felesleges is ezen filozofálni, egy szinten túl amúgy is csak magamutogatásnak számít az egész.
Éld az életed, ahogy jónak látod. Viszont ne akard, hogy önmagad helyett úgy lássanak az emberek, mint 'A punkot'.
Nekem az a véleményem, hogy a szubkultúra magánélet, és ezen a körön kívül mozogva a lehető legkevesebbet kell érintkezzen a közéleteddel.
Egyszerűen jámbor punk vagy (ha az vagy). És vannak más fajták is, ahogy minden más irányzatban.
De ugye nem veszed zokon, ha úgy vélem, kevés ismereted van társadalomról, együttélésről, államról, egyáltalán, az emberről. A helyzet az, hogy az "anarchia" és a "békés punk" egymást kizáró fogalmak. Persze ezt a békés punkok nem tudják.
A punk lázadásnak a "rendszer ellen" egyszer megvolt a maga szerepe. Akkor olyan volt a helyzet, ma nem olyan. Hogy az életed milyen formai stílusjegyeket visel, magánügy. Hogy a társadalomhoz hogyan viszonyulsz, nem az. De hidd el, nincs abban semmi csoda, ha ezt valaki 16 évesen kevéssé érti.
Nem vagyok a téma nagytudója, de az anarchia első lépcsőfoka az, hogy ha a hatalom nem a te érdekeidet szolgálja, akkor megpróbálsz a leginkább eltávolodni/függetlenedni tőle.
Ez ugyanúgy az anarchia egy eszköze, mint a lógós-kannásboros-utcán kiabálós-rendszermegdöntős vonal.
Őszintén szólva a totális anarchia eszméje egy nagy kreténség, a kérdező legalább azt a vonalat követi, amivel kevesebb kárt tesz az életében.
Viszont hatalmas +1 arra, hogy tájékozódj kedves kérdező, a punk nem megoldás semmilyen mai problémára, nem kell túl komolyan venni. Például az adókerülés kérdése - mindenki csal adót életében, mert eléggé megsarcolnak. Viszont a másik oldalt meg ott van az, hogy azért van ennyi adó, hogy életképes maradjon a mi kis államunk, és minél kevesebben fizetik azt, annál nagyobb tereh nehezedik a tisztességes adózókra.
Köszönöm szépen a válaszokat jöhetnek még vélemények..utolsó szerintem az anarchia nem egy rossz dolog viszont 2017-ben ezt lehetetlen megvalósítani az anarchia legfontosabb alappillére a becsület lenne..szerintem (ez egyéni vélemény) de a gazdagot és a szegényt az állam uszítja egymásnak(nem közvetlenül)..a gazdagok álladóan azzal jönnek hogy a szegények segélyeit nekik kell állni vagy hogy a közmunkások nem dolgoznak valami hű de sokat és mégis a mi adónkból vonják le..a szegény állandóan azzal dobálózik hogy a gazdag biztos az államtól kapja amire tudok is konkrét példát (a kémia termünkre kaptunk EUs támogatást pontosan 400 millió forinto..a terem ránézésre kb 40ből kijött volna nem hogy 400ból illetve az építésvezető embernek hirtelen lett egy új sportautója azt hiszem Mustang) persze ez lehet véletlen egybeesés na mindegy az anarchiával egy csomó gond megoldódna de a mai világban jó hogyha 100.000 emberből 1 becsületes..megvan mindennek a maga szépsége én ezt vallom
UI: bocsi utolsó az első mondatot nem igazán raktam össze
Most +1 pont mert tájékozódom
Vagy
+1 pont hogy tájékozódjak (tehát felhívnád a figyelmem hogy tájékozódnom kellene)
Mégegyszer köszönök minden kommentet
Várom a következőket is hideget és meleget szintén!
Szerintem ne foglalkozz azokkal akiknek nem tetszik. Mi párommal a goth kultúrához vonzódunk elég erőteljesen, nem divatból szimplán ezt szeretjük ez a mi világunk. Hétköznap semmi erősen feltűnő dolog, na meg irodában / fodrászatban amúgy sem előnyös sok viselet. Hétvégén viszont sokszor szabadon engedjük magunk, és megyünk utcára teljes szerelésben. Az emberek reakciói meg elég változatosak tudnak lenni. Legtöbben csak megnéznek aztán mennek tovább, sokan figyelemre sem méltatnak, nem foglalkoznak ilyesmivel. Aztán a maradék két csoport meg a beszólogatósak, hogy mégis hogy nézünk ki, meg biztos valami sátánista szekta stb, ilyenkor bőven van fantáziája az embereknek, az utolsó kategória meg az akiknek tetszik, volt már példa arra is, hogy fotózkodást kértek velünk.
Ha valaki nem a megszokott kinézetben akkor az bizony ilyen dolgokkal jár, együtt kell vele élni. De a negatív beszólásokkal foglalkozni végképp felesleges, hisz nem tudnak semmit rólad, elgtöbben azt fogják gondolna csak divatot követsz.
Bocs, hogy ilyen hosszú szövegekkel offolok, de nem tudom pontosan hogy oldaná meg ezeket a kérdéseket az anarchia. Lopni persze nem lehetne közpénzeket, mert nem lennének.
60 éve a két világháború után még szó szerint a fél ország önellátó volt, viszont nagy szegénység volt. A társadalmi különbségek súlyossága egyfajta mérőszáma egy ország fejlettségének. A tiszta anarchia szvsz. gátolná a fejlődés növekedését, ezáltal csak tovább nőne a szakadék gazdag és szegény között. A szegény még kevésbé lesz piacképes, a gazdag még jobban kihasználhatja a pozícióját.
Például az élelmiszer árak: A mezőgazdaság egy veszteséges iparág, mégis erre megy el az EU támogatások közel harmada. Ez ma már egy mesterségesen fenntartott piac, "mesterségesen" alacsonyan tartott árakkal. Pl. a gabonák világpiaci árat követnek van, ezért is nem kerül 5x annyiba a kenyér a nyugati országokban. Ha ehhez hasonló, jól működő rendszereket megbolygatsz, annak beláthatatlan következményei lesznek.
Annyiban igazad van, hogy egy ország fejlettségével párhuzamosan csökken a bürokrácia, a korrupció, és az emberek pedig nagyobb szabadságot kapnak (pl. magasabb bér, alapjövedelem, kevesebb adózás). És ez is egyfajta felülről építkező "anarchia". Az állam tehermentesíti magát azzal, hogy nem kell segélyrendszer, százezer fős hivatalnoki gárda; az emberek gazdaságilag boldogabbak, így a bűnözés is csökken, stb. Elméleti síkon ez afelé konvergál, hogy végül alig szólnak bele a hatalmi szervek az ember életébe. (Szerintem) a következő 50 évben el fog dőlni, hogy egy működő irányzat-e (pl. idén indult a finn alapjövedelmi kísérlet, ami érdekes lehet).
Az alulról építkező anarchia viszont (szerintem) nem működőképes. A: ahogy írtad nem megvalósítható, B: túl sok az ellentmondás. Lokálisan mindenki úgy mutat be az államnak, ahogy akar, a nagy egészet nézve viszont már sokkal bonyolultabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!