Mennyire befolyásolhatja ez a gyereket?
Ma a rádióban csíptem el egy részletet egy beszélgetésből, ahol arról volt szó, mekkora hatással lehet az egy gyerek későbbi szexuális irányultságára, hogy milyenek a szülei? Mármint hogy egy kiegyensúlyozott férfi-nő kapcsolatot látva nagyobb eséllyel lesz hetero a gyerek is, mintha egy leszbikus, meleg pár példáját látja az élete első éveiben? Esetleg ha egy rossz férfi-nő házasságot lát otthon, az terelheti-e arrafelé hogy más irányba kacsintgasson?
Sajnos nem volt időm végighallgatni, de gondoltam felteszem itt a kérdést, kíváncsi vagyok ki mit gondol erről.
"Tehát ha ki költözök az erdőbe akkor nem leszek tüdőrákos? "
Inkább úgy mondanám hogy kisebb eséllyel. Ha a hajlam benne van az emberben akkor benne van, és valami esélye mindig lesz hogy előjön. De ezt az esélyt azért széles skálán lehet változtatni.
Egyébként érdekes a hasonlat :D
Ez csak csökkenteni lehet,elnyomni teljesen nem.
Illetve lehet probálkozni de akkor lelkibeteg leszel.
Az én szüleim kapcsolata sem rózsás, mindig elmondtam magamban, hogy ilyen kapcsolatot nem szeretnék, már kiskoromban is.
Lehetséges, hogy van hozzá köze,lám-lám biszexuális vagyok. :)
Itt többször az a kérdés vetődik fel, mit lehet elnyomni és hogyan.
Minden attól függ, ismered-e a hatásmechanizmust. Ha igen, sikerül (mert pontosan tudod, mit kell tenned), ha nem, attól még összejöhet, mert beletrafálhatsz, de lehetséges ,hogy nem sikerül.
Ami hajlam (akár a szexualitás, akár a betegség vagy más), az azt jelenti, hogy sok tényező együttes fennállása esetén a kémiai reakciók úgy fognak lezajlani, hogy a dolog bekövetkezik. Ha néhány tényező mégse áll fenn, akkor lehet, hogy a reakciók hosszabb idő alatt zajlanak le, vagy mégis elakad valahol a dolog. Ebben az a lényeg, ha a konkrét ember pontosan tudja, mit és hogyan kell befolyásolni, akkor ő irányít, ha nem tudja, akkor "vaktában lő" és vagy talál, vagy nem.
A tüdőbajos hajlamnak jót tesz a erdő, mert eggyel csökken a kiváltó okok száma. A probléma az, hogy egyelőre az emberiség nm tudja, mik is pontosak a kiváltó okok. Tud néhányat, de nem mindet, a hatásmechanizmust még kevésbé.
Ezért lehet erről hosszan vitatkozni. Mindenki tud valamilyen részletet, de nem az egészet. Az eredeti kérdéssel kapcsolatban abban talán megegyezhetünk, a gyerek felnőttkori életminőségét nagyban befolyásolja a kezdeti nevelése, tehát a szülők viszonya is. Azonban az életminőséget befolyásoló sokféle tulajdonság között e szempontból a szexuális irányultság nem szerepel. Abban a szülők viselkedése csekély tényező, ha egyáltalán az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!