Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire befolyásolhatja ez a...

Mennyire befolyásolhatja ez a gyereket?

Figyelt kérdés

Ma a rádióban csíptem el egy részletet egy beszélgetésből, ahol arról volt szó, mekkora hatással lehet az egy gyerek későbbi szexuális irányultságára, hogy milyenek a szülei? Mármint hogy egy kiegyensúlyozott férfi-nő kapcsolatot látva nagyobb eséllyel lesz hetero a gyerek is, mintha egy leszbikus, meleg pár példáját látja az élete első éveiben? Esetleg ha egy rossz férfi-nő házasságot lát otthon, az terelheti-e arrafelé hogy más irányba kacsintgasson?

Sajnos nem volt időm végighallgatni, de gondoltam felteszem itt a kérdést, kíváncsi vagyok ki mit gondol erről.

2017. jún. 3. 16:59
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

"Tehát ha ki költözök az erdőbe akkor nem leszek tüdőrákos? "

Inkább úgy mondanám hogy kisebb eséllyel. Ha a hajlam benne van az emberben akkor benne van, és valami esélye mindig lesz hogy előjön. De ezt az esélyt azért széles skálán lehet változtatni.

Egyébként érdekes a hasonlat :D

2017. jún. 19. 11:10
 22/25 anonim ***** válasza:

Ez csak csökkenteni lehet,elnyomni teljesen nem.

Illetve lehet probálkozni de akkor lelkibeteg leszel.

2017. jún. 19. 11:29
 23/25 anonim válasza:

Az én szüleim kapcsolata sem rózsás, mindig elmondtam magamban, hogy ilyen kapcsolatot nem szeretnék, már kiskoromban is.

Lehetséges, hogy van hozzá köze,lám-lám biszexuális vagyok. :)

2017. szept. 2. 20:07
 24/25 anonim ***** válasza:

Itt többször az a kérdés vetődik fel, mit lehet elnyomni és hogyan.

Minden attól függ, ismered-e a hatásmechanizmust. Ha igen, sikerül (mert pontosan tudod, mit kell tenned), ha nem, attól még összejöhet, mert beletrafálhatsz, de lehetséges ,hogy nem sikerül.

Ami hajlam (akár a szexualitás, akár a betegség vagy más), az azt jelenti, hogy sok tényező együttes fennállása esetén a kémiai reakciók úgy fognak lezajlani, hogy a dolog bekövetkezik. Ha néhány tényező mégse áll fenn, akkor lehet, hogy a reakciók hosszabb idő alatt zajlanak le, vagy mégis elakad valahol a dolog. Ebben az a lényeg, ha a konkrét ember pontosan tudja, mit és hogyan kell befolyásolni, akkor ő irányít, ha nem tudja, akkor "vaktában lő" és vagy talál, vagy nem.

A tüdőbajos hajlamnak jót tesz a erdő, mert eggyel csökken a kiváltó okok száma. A probléma az, hogy egyelőre az emberiség nm tudja, mik is pontosak a kiváltó okok. Tud néhányat, de nem mindet, a hatásmechanizmust még kevésbé.

Ezért lehet erről hosszan vitatkozni. Mindenki tud valamilyen részletet, de nem az egészet. Az eredeti kérdéssel kapcsolatban abban talán megegyezhetünk, a gyerek felnőttkori életminőségét nagyban befolyásolja a kezdeti nevelése, tehát a szülők viszonya is. Azonban az életminőséget befolyásoló sokféle tulajdonság között e szempontból a szexuális irányultság nem szerepel. Abban a szülők viselkedése csekély tényező, ha egyáltalán az.

2017. szept. 3. 10:22
 25/25 anonim válasza:
Én teljesen normális családban nőttem fel, a szüleim még most is boldog házasságban élnek, ennek ellenére én leszbikus vagyok, szóval nem mondanám, hogy a szülők tehetnek erről.21L
2017. szept. 3. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!