Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Fel tudna tisztességesen...

Fel tudna tisztességesen nevelni egy gyereket egy baby boomer korosztályú szülő napjainkban?

Figyelt kérdés
utóbbi elnevezés a 1946 és 1964 között született embereké, akik közül sokan nincsenek is teljesen tisztában a fiatalság elfogadott normáival, ha egyszerűbbek akkor teljesen tájékozatlanok is lehetnek nagyonsokmindenben stb.
2015. febr. 7. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted akik ebben az idöszakban születtek, azok mind egyformák?

Sokan tájékozottabbak, mint a mai tizen-huszonévesek, de vannak, akik a nevüket sem tudják leírni és a kettö közt minden variáció elöfodul.

2015. febr. 7. 20:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet pontosan érteni a kérdést, ami 51-69 éves emberekre vonatkozik. Arra gondolsz, hogy ha ebben az életkorban gyerekük születik akkor tudnak-e vele mit kezdeni, vagy arra gondolsz, hogy ha a saját gyerekük őrájuk bízná az unokájuk felnevelését ?
2015. febr. 7. 20:14
 3/8 A kérdező kommentje:
az jutott eszembe hogyha egy ilyen korosztályhoz kerülne egy gyerek, pl. egy ilyen sorsú unoka igen, milyen irányba terelné a gyerek jellemfejlődését
2015. febr. 7. 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Mi a fene van? Apám '47 - es, anyám '52 - es.

"akik közül sokan nincsenek is teljesen tisztában a fiatalság elfogadott normáival, ha egyszerűbbek akkor teljesen tájékozatlanok is lehetnek nagyonsokmindenben stb."

Ez a korosztály végiggürcölte az életét, szüleim bevállaltak két gyereket albérletbe, apám gyárban melózott, anyám a GYES alatt végzett kitűnővel és óvónő lett.

Mi az a "fiatalság elfogadott normái"? Ez érdekelne.

2015. febr. 7. 20:41
 5/8 A kérdező kommentje:
a jelenlegi és jövőbeli technikai fejlettségi szint amivel a gyerek szembesül, az elkövetkező újabb divatirányzatok, az elkövetkező későbbi megélhetési feltételek számára ami mind mind más volt az adott "szülők" életében és a gyors változás miatt mégnehezebb követniük mostani változásokat
2015. febr. 7. 20:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Meg nem is értem, 60 - as emberek mint szülők? Az unokázás más tészta, nyilván nem a nagypapától fogja megtanulni a csemete az internet rejtelmeit, bár lehetnek ezen a téren is kivételek. Arra ott vannak a szülök, bár mondjuk nekem 40 évesen van egyéves gyerekem, ha megnő, szerintem ő fog tanítani engem a modern dolgokra, mert nekem még okostelefonom sincs.
2015. febr. 7. 20:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem egészen világos, mit értesz a mai ez-az alatt, de az, hogy ki mennyire boldogul az adott kor körülményeive, igen egyéni.

Anyám 80 éves és tökéletesen kezeli a számítógépet, tudja az internetet használni, a 35 éves menye viszont nem.

Ez szerintem minden más témára is igaz, van, aki a kora szerint fiatal, és mégis begyepesedett, meg van, aki idös papíron, mégis fiatalos, dinamikus.

2015. febr. 7. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy fel tudnák nevelni a gyereket, mert ahogy elnézem a várható élettartamot és az öregek egészségügyi állapotát, nem érnék meg, hogy felnőjön a gyerek.
2015. febr. 8. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!