Mennyire befolyásolhatja ez a gyereket?
Ma a rádióban csíptem el egy részletet egy beszélgetésből, ahol arról volt szó, mekkora hatással lehet az egy gyerek későbbi szexuális irányultságára, hogy milyenek a szülei? Mármint hogy egy kiegyensúlyozott férfi-nő kapcsolatot látva nagyobb eséllyel lesz hetero a gyerek is, mintha egy leszbikus, meleg pár példáját látja az élete első éveiben? Esetleg ha egy rossz férfi-nő házasságot lát otthon, az terelheti-e arrafelé hogy más irányba kacsintgasson?
Sajnos nem volt időm végighallgatni, de gondoltam felteszem itt a kérdést, kíváncsi vagyok ki mit gondol erről.
Aki heteró azt egy meleg/leszbikus pár látványa nem fogja homo irányba terelni. Lehet hogy kiprobalja,de ha ő heteró akkor az is marad.
Persze vannak bizonytalanabb személyek akik biztosan kiprobáljak és döntenek,hogy nekik ez kell e vagy maradnak a hagyományos modellnél.
És persze ott vannak a melegek,akiknek teljesen mindegy milyen modellt látnak otthon,ők melegek.
A rossz házasság annyiban befolyásol,hogy a gyerek nem akar hazasságot(saját példa) vagy legalabbis igyekszik nem másolni a szülői pèldát. Semmilyen módon nem befolyálja az orientációt.
Mert akkor sokkalntóbb homo,és mégtöbb bi szaladgálna az utcán.
Illetve akkor kellen még egy külón kategoria ahol a apa/anya nélkül felnövők orientacioja lenne kérdés pl:asexualis lesznek vagy mi?
Ja lemaradt:a hajlam.
Ha nem lát rá példát akkor nwm fogja tudni hogy úgy is lehet.
Csak azt fogja erezni,hogy ez így nem az igazi.
Ha a környezeti hatások,a hajlam,is adott akkor lehet valaki homo persze ha elfogadja magát es nem akar görcsösen hetero lenni.
A "környezeti hatások" nem feltétlen nevelést takarnak, lényegében bármi közrejátszhat egy hajlam beindításában. Valaki említette, hogy mostohatestvéreknél 10%, azaz az átlagnál nagyobb az esély a homoszexualitásra, ami ha valóban hiteles tanulmány eredménye, akkor önmagában bizonyítja, hogy valamilyen módon a környezet szerepet játszik a dologban. Ugyanez igaz az ikerkutatásokra, amik szintén bizonyítják, hogy van valamilyen genetikai háttere a dolognak. Arról is olvastam, hogy a terhesség ideje alatt hormonális változásokkal is összefügghet fiúk esetén. Szerintem még senki sem tudja pontosan, hogy milyen környezeti hatások miatt lesz valaki ténylegesen homoszexuális, azok közül, akik hajlamosak rá, de az biztos, hogy nem egyszerűen azon múlik, hogy a gyerek lát-e vagy egyáltalán tud-e a homoszexuálisok létezéséről.
(Amúgy a valódi válasz megtalálásában legalább annyira kontraproduktív amikor a melegek és a támogatóik egyből rávágják, hogy mindenki így született és kész, mint amikor a konzervatívok ilyen baromságokkal jönnek, hogy ez döntés kérdése. Az biztos, hogy a szexuális orientációnkat nem tudjuk megváltoztatni és az is biztos, hogy nagy szerepe van a dologban a genetikának és a terhesség alatt végbemenő hormonális hatásoknak. Ezzel együtt azonban nem szabad kizárni a környezeti hatásokat sem a hajlam beindításában. Amúgy elég sokszor kutakodtam a témában és nem találkoztam még olyan tanulmánnyal, ami szerint az egynemű párok gyerekei nagyobb eséllyel lennének szintén melegek.)
Nincs ilyen, hogy "homoszexuális hajlam", ez hülyeség. Ha valakinek valamire hajlama van, azt az illető el is tudja nyomni. Ha valaki melegnek SZÜLETIK, az nem tudja ezt örökké elnyomni, mert boldogtalan, befásult, depressziós ember lesz. Számtalan olyan eset van, hogy valaki a több évtizedes házasságát bontja fel, mert már nem tudja tovább elnyomni, hogy a vele egyneműeket szereti, de csak társadalmi nyomásra házasodott meg.
Ha létezne ez a "hajlam", az azt jelentené, hogy a melegek a velük ellenkező nemű embereket szeretik, csak "hajlamosak" a velük egyneműeket is szeretni. Ez így ebben a formában egy nagy hülyeség. A "hajlam" leküzdhető. A homoszexualitás/biszexualitás nem küzdhető le, mert nem hajlam, és nem is betegség.
A környezeti hatások ugyanúgy nem befolyásolják ezt. Ha a befolyásolás igaz lenne, akkor nem lennének melegek az olyan családokban, ahol sosem látnak ilyesmit meg mélységesen elítélik az egészet.
Látom még mindig nem értitek. Egy gén nem feltétlen ugyanazt a hatást fejti ki különböző környezeti hatások mellett. A környezeti hatás itt NEM azt jelenti, hogy lát-e gyerekkorában melegeket vagy, hogy tud-e egyáltalán róluk. Bármit jelenthet, mert még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mi okozza a homoszexualitást.
Richard Dawkins egy alapvetően liberális nézeteket valló evolúcióbiológus, akit szerintem teljesen hidegen hagy a meleg téma, legfeljebb tudományos szempontból érdeklődik a dolog iránt. Talán az ő szájából elhiszed.
Hajlam:a rákra mint betegségre is van hajlam.
Mondmár el,hogy nyomjam el magamban?
"Hajlam:a rákra mint betegségre is van hajlam.
Mondmár el,hogy nyomjam el magamban?"
Ugyanúgy, mint bármilyen más hajlamot. Kerülöd azokat a környezeti tényezőket, amelyek elősegíthetik a kiváltást.
#14 amit te hajlamnak gondolsz, az a hétköznapi élet szóhasználata. A genetikai hajlam más. Az egy olyan kód, ami környezeti hatásra (és ezt a legszélesebb értelemben kell érteni) alakul. És ha ezt megtette, utána már genetikai kód. A legtöbb tulajdonságunk, amit genetikai öröklésnek nevezünk, ilyen. Így például számos betegség.
Ha a te egyszerű teóriád lenne érvényes, akkor tök mindegy, mi történik, a gyerek olyan lesz és kész. Ha viszont akár ezeket az embereket, akár más tulajdonságokat (betegség) megvizsgálsz, az nem így működik.
Tehát ha ki költözök az erdőbe akkor nem leszek tüdőrákos?
Csak mert a volt tanárom év elején jelentette,hogy ő rákos és ezután ha lehet csak heti 4napot tanítana,de félév után már potolni kellett...
Lényeg a lényeg a ha van hajlam,akkor ugyan lehet csökkenteni a kialakulás esélyėt de teljesen elnyomni nem lehet.
Régebben olvastam egy egy hasonlatot,úgyhogy idegen tollakal fogok ékeskedni,és egyébként szerintem rendkívül jó hasonlat.
A szexualitást mint hengereket kell elképzelni,adott hozá az élethossz ami 1nap,van egy deklarált életkor(házassàg gyerek válalás) délig. A környezeti hatások álltalánosak.
1:tömör beton henger 1m magas, 1m átmérő.
2:fa henger (rúd) 1m magas, 30cm átmérő.
3:ceruza 20cm hossz, 5-6mm átmerő.
4:ropi.
Álló helyzet hetero,eldölt helyzet homo.
Nos a beton hengert sem te,sem homo hajlam, sem a normál időjárási körülmény nem fogja eldönteni. Ő egészéletében hetero az is marad a környezeti hatások elhanyagolhatók voltak.
Fa henger (rúd) ha nem piszkáljuk állva marad. Persze ha nagyon akarjuk eldönthető,söt egy vihar is eldöntheti.
Ő is hetero a környezet hatást gyakorolrá de ha nincs nagy gubanc állva marad.
Ceruza egy rendes nyugodt környezetbe valami csoda folytán akár egésznap állva maradhat. De csodák nincsenek (vannak csak nem velünk) úgyhogy az első fuvallat eldönti. A hajlam megvolt (ahogy a többiben is),csak kellet a környezti hatás.
Ropi.eleve nem is tudnánk úgy letenni hogy álljon a "talpán"
Homo és kész környezti hatas nélkül.
Az életkor csupán az olyanok miatt kell akik házasodnak gyereket csinálnak majd közlik,hogy ők melegek. Pl:Cintia Nixon.
Elnyomták de vegülis a felszínretört (környezeti hatás,a melegek házasságának engedélyezése).
A szüleim nem házasok,tehát a problémás hazasság kilőve.
Mégis bi vagyok. Semmi nem terelt (1srácot kivéve)a fiuk irányába,úgy volt hogy kiprobálom-tetszett úgyhogy csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!