Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha egy birodalom uralkodója...

Ha egy birodalom uralkodója lehetnél, milyen elvek alapján kormányoznál?

Figyelt kérdés

Kérlek, komolyan válaszoljatok, minden kisebbségellenes megnyilvánulás nélkül;elgondolkodva azt, mit tennétek, ha valóban rajtatok múlva emberek millióinak sorsa.

(És mi lenne a nevetek - bocsi, nem bírtam kihagyni a kérdést:) )

2010. máj. 15. 21:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem én mondtam, hogy szükséges.

Én csak azt mondtam, hogy nem egyértelműen rossz.

Csak annyit mondtam, hogy aki vét a törvény ellen, annak meg kell lakolnia.

Hogy hogyan és mi módon, az már részletkérdés.

Az ötödik lovas

2010. máj. 16. 14:59
 12/13 anonim ***** válasza:

de, egyértelműen rossz.

valamint akitől félnek, az ellen merényletet is elkövetnek. csak egy lövész kell a tetőre és annyi, kész, kampec. akit szeretnek, az ellen nem vétenek, nincs mitől félnie. elég a bebörtönzése is a törvénysértőknek, egy életfogytiglant én pl nem próbálnék ki, mert unalmas és ingerszegény lehet a cella.

Uff, én beszéltem.

A nyolcadik utas :P

2010. máj. 17. 09:11
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Még egyszer elmondom. Az sem jó, ha valaki rémuralmat tart fenn. Nem a rettegésre kell alapozni az uralmat, hanem egy félelemmel vegyes tiszteletre.

Azt kell elérni, hogy a tisztességes polgár nyugodtan élhessen, de eszébe se jusson, hogy bűnt kövessen el, mert tudja, hogy akkor biztosan ezt meg ezt kell elszenvednie.

Kérdem én: Egy szigorú, de igazságos uralkodó ellen, aki növeli a közbiztonságot és megbünteti a törvény ellen vétőket, mi a frászért követnének el merényletet?

"akit szeretnek, az ellen nem vétenek, "

Ez tény, de ha valami olyat kér, ami látszólag, aktuálisan a nép érdekeivel ellentétesek, akkor pusztán a két szép szeméért szerinted ki fogja teljesíteni?

"gy életfogytiglant én pl nem próbálnék ki, mert unalmas és ingerszegény lehet a cella. "

Ne hidd! Tudod te milyen jó körülmények között tartják ma a rabokat, még Magyarországon is? Konditerem, könyvtár stb. Vannak hátrányai, persze, de túl lehet élni. Amellett az az életfogytiglan sem életfogytiglan. Jó magaviseletért kiengedhetnek és bizonyos időn belül újra is tárgyalhatják az ügyedet.

Annak az ideje már rég lejárt, hogy bedobnak egy sötét, dohos cellába, adnak naponta egy szelet kenyeret meg vizet, azt maradj ott, amíg meg nem döglesz. Vannak emberi jogok. Abból aztán hatalmas nemzetközi botrány lenne, ha egy uralkodó ma ezt alkalmazná.

Plusz ezek a bűnözők nem csinálnak ott semmit, tehát a tisztességes adófizetőknek kell eltartani őket évtizedeken keresztül. És nem ám olyan kevés kaján, hogy épp csak ne haljanak éhen.

Az ötödik lovas

2010. máj. 17. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!