Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Magyarországon miért rasszistá...

Magyarországon miért rasszisták ennyire az emberek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Magyar állampolgár Magyarországon születtem de az apukám nigériai csak az anyukám magyar.Tehát nem vagyok fekete csak barna a bőröm. Jó látszik rajtam mert nagy a szám stb de azt nem értem, hogy az emebereknek miért olyan furcsa dolog ez. Amikor kisebb voltam nem tűnt ez fel nekem. Meg persze amikor a saját környezetemben vagyok olyanokkal akik már megszokták, hogy ilyen vagyok akkor nincsen semmi gond. De ha olyan helyre megyünk a barátaimmal ahol sok az idegen, ott sokan megnéznek és legtöbbjük csúnyán néz rám. Olyan lenézően. Vagy példáúl múltkor a Mc Donald's-ban miután kikértem a kaját megdicsért a csaj, hogy milyen jól beszélek magyarul. Meg kérdezik hogy megfoghatják e a hajam. Meg hogy akarok e menni szoliba... Hát hallod 18 éve itt élek, de már kezd elegem lenni abból, hogy engem mindig másként kezelnek. Mintha különálló lennék. Engem az zavar, hogy miért nem tudnak itt is olyan közvetlenek lenni az emberek mint amerikában?? Jó tudom itt sokkal kevesebb a fekete mint az usaban de annyi esze lehetne néhány embernek, hogy nem mutogat rám az utcán. Meg hát szerintem sokan nem sejtik, hogy magyarul beszélek és olyanokat mondanak a buszmegállóban vagy ahol éppen vagyok hogy valami hihetetlen. És nagyon sok a rasszista megjegyzés. Már annyira zavar, hogy szeretnék minél előbb külföldre költözni ahol sokkal közvetlenebbek velem az emberek. Szerintetek ez csak Magyarországon van így vagy a többi európai országban is?

2017. máj. 3. 08:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%

Az ostoba emberek rasszisták, azok mindenhol vannak. Ne foglalkozz vele :)

A múltkor nekem sem hitték el, hogy magyar vagyok, pedig én fehér vagyok. Öt perc után kiderítettem, hogy azért, mert napszemüvegben voltam a téli verőfényben.

Nézd, az ő ostobaságuk az ő bajuk. A te életed meg a tiéd. Maradj! Aki a bőrben lévő festékanyag mennyisége szerint bunkó vagy nem bunkó a másikkal, az nem a te társaságod, hiszen látszik, hogy te nem vagy egy unintelligens bunkó.

2017. máj. 3. 08:50
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Fura helyen élhetsz.

Én vettem észre ilyet.

Az meg nem rasszizmus, ha valaki megnéz, mert érdekesnek talál.

2017. máj. 3. 09:10
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Egyszerű, az USA-ban sok a színesbőrű, MO-n meg viszonylag kevés. Ha én egy nemzeti viseletben mennék az USA-ba akkor meg az lenne ott a nagy szám és rám mutogatnának.

Ahol élnek feketék ott nem nagy szám, ott nem mutogatnak rád, ahol meg kevesen ott Igen.

Van egy ismerősöm, ugyanígy félig nigériai, de ő full fekete. Mindig röhögünk ha egy idegen hallja hogy magyarul beszél és az emberek meg néznek és kérdezik hogyhogy megtanult tökéletesen magyarul. Ilyenkor azt szokta mondani poénból hogy megtetszett neki a nyelv és 3 év alatt így megtanulta. 😁

2017. máj. 3. 09:12
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi is külföldön élünk és ez az ismerős is. A legviccesebb az amikor egy itteni társaságban váltunk pl angolról magyarra vele és mindenki csak néz hogy ő hogy a francba beszél magyarul. 😁
2017. máj. 3. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:
91%

Máshogy nézel ki - tehát más vagy. Ezen nem lehet változtatni. Ha bántanak, az nem helyeselem, de azt nem tilthatod meg az embereknek, hogy rácsodálkozzanak egy olyan emberre, akinek a külseje szokatlan ebben az országban.

Ha mutogatnak, az nem szép dolog. De itt Európában többségében fehér emberek élnek, különösen Magyarországon, főleg olyan, aki félvér, magyar az anyanyelve, azért az nem mindennapi.

Az, hogy megfoghatják - e a hajad, szerintem kedves, érdeklődést fejez ki, bár elhiszem, hogy századik alkalommal már fárasztó.

2017. máj. 3. 10:30
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Németországban lakom, mikor Mo-ra megyek mindenki azt kérdezi mi van a menekültekkel. Ès nem értik, hogyan is lehet, hogy ott ez nem baj, és Mo-n miért ekkora dolog ez...

Ekkor csak egyet szoktam mondani. Mo-n az emberek még az erdélyieket is románozzák(negatív értelemben), vagy is a saját nemzetiségü embereket sem fogadják el. A Pestiek parasztozzák a vidékieket, a vidékiek hülye pestizik a városiakat... Vagy is igazán mindegy nekik, hogy ki kicsoda, csak szidni lehessen valakit. A szellemileg fogyatékosokat lenézik, kifigurázzák.

De azt kell mondanom, minél primitivebb és szegényebb egy ember annál kevésbé elfogadó. Nézd meg a szegények körében a homoszexualítás sem elfogadott, söt lenézik és akár meg is verik a homokat. A gazdagok meg már annyira elfogadok, hogy maguk is nyiltan vállalják másságukat.

2017. máj. 3. 10:46
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

"Ès nem értik, hogyan is lehet, hogy ott ez nem baj, és Mo-n miért ekkora dolog ez..."

Sok német mást mond. Azt mondják, hogy elég nagy baj.

2017. máj. 3. 10:50
 8/11 anonim ***** válasza:
68%

"Pestiek parasztozzák a vidékieket, a vidékiek hülye pestizik a városiakat... Vagy is igazán mindegy nekik, hogy ki kicsoda, csak szidni lehessen valakit."

Ja, mert a Bécsiek nem parasztozzák az osztrák vidékieket, meg a Burgenlandi se nagyképű bunkózza a Bécsit.. Mesélj még.

2017. máj. 3. 11:13
 9/11 anonim ***** válasza:

Nemcsak Magyarországon, csak itt nyíltabban :)

Mivel kevés a fekete, emiatt vagy ritkaság, főleg vidéken. Fősulin volt egy kínai csaj, hát annak csodáltuk a haját, hogy milyen szép. Szerintem az átlagtól eltérőt mindenhol megnézik, akármilyen színű valaki. Egy különcebb ruházatú embert is megnéznek.

2017. máj. 3. 13:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy azért bamulnak meg, mert lenéznek, hanem mert szokatlan vagy szamukra. Én pl. az ázsiaiakat szoktam megbámulni, mert szamomra nagyon szépek, egzotikusak. Oké, tudom nem túl kultúrált szokás, próbálom is magam leszoktatni róla.
2017. máj. 3. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!