Csak Magyarországon ennyire rasszisták az emberek? Én ledöbbentem azon, amit ma láttam.
Ez nem rasszizmus volt, hanem jogos előítélet. Olyan magyar szó egyébként, hogy roma nincs. A cigány, ha lett volna benne némi intelligencia és önérzet, közölte volna, hogy "Elnézést uram, félreérti a helyzetet, én nem tolakodom, hanem az autómhoz igyekszem." "Kicsit temperamentumosabb de még mindig teljesen kulturált megoldás ebben a szituációban, a "Mit képzel uram! Én csak az autómhoz igyekszem, ami ott parkol!" A cigány ebben a szituációban csak hergelte a hozzájuk joggal nem éppen toleráns tömeget.
Magyarországon egyébként irányukban nem igazán lehet rasszizmusról beszélni, mert az átlag magyarnak annyi negatív élménye van a cigányok jóvoltából, hogy mindenki negatív tapasztalatokon alapuló előítéletből olyan velük amilyen. Volt több száz évük beilleszkedni a magyar társadalomba, és itt nem a kultúrájuk eldobásáról van szó, hanem a legalapabb társadalmi normák betartásáról, de többségük mind a mai napig erre sem hajlandó, akkor viszont nem kell csodálkozni, ha a magyarok ellenségesek, bizalmatlanok, velük és negatív előítéleteik vannak irányukban.
Én egy békeszerető ember vagyok soha nem szoktam belekötni senkibe az utcán mégis számos eset volt amikor a cigányok fenyegetően léptek fel velem szemben, pedig semmit sem csináltam sőt, a ruházatom sem volt nagymagyaros és még skinhead sem vagyok... és nagyon sokan vannak így. Ez nem rasszizmus. A rasszizmus az az, amikor elítélek egy népcsoportot és a sajátomat magasabb rendűnek kiáltom ki. A cigányok lehetnének egyenrangúak velünk, magyarokkal és élhetnénk békében, ők azonban nem ezt az utat választják, hanem lopnak, csalnak, hazudnak, gyilkolnak (egy rendkívül jelentős részük, persze nem mind), majd a magyarra mutogatnak ujjal, hogy mi rasszisták vagyunk, és bebújnak a libsi jogvédők háta mögé, mert a magyarnak nem tetszik, hogy rajta élősködnek.
Na itt kezdodik a problema!
Ezek a tipikus rasszista hozzaszolasok tukrozik a magyart....
Akinek szines a bore,peldaul barna,semmivel sem kulonb mint a feher borszinu ember!
Sot! Lehet,hogy jobb ember is a barna boru!
Nem kell altalanositani ezt felejtsuk mar el egyszer es mindenkorra.
Szegyen hogy ilyen ez az Orszag....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!