Szerintetek lehetek magántanuló?
Az a helyzet, hogy most járok kilencedikbe, és az elején jó volt minden, viszont mostanra kiközösítettek. Csoportmunkáktól írtózok mert nem nagyon akar velem egy csapatban lenni senki, illetve van 1-2 osztálytársam aki ugyan úgy ki van közösítve, viszont őket nem hergelik a többiek mint engem. Ez miatt mára már fullra megutáltam a sulit, nem is állok jól mivel ugye az osztályban nem érzem jól magam, ezért a tanároknak sem vagyok a kedvence, sőt, inkább engem "hergelnek" a felelésekkel meg az ilyenekkel, szóval el vagyok teljesen nyomva minden téren...
Tehát szerintetek így lehetnék magántanuló?
Ismered ezt a viccet?
Megy Géza az autópályán, mikor a rádióban bemondják: Vigyázat az autópályán egy hüle szember megy a forgalommal!!!
Mire Géza fejéhez kap: Egy? Vagy száz jön szembe!!!
Ez nálad is így lehet. Ha az osztályba mindenki rossz, de még a tanárok is rosszak, akkor lehet nem velük van a baj, hanem veled. Lehet te vagy az aki képtelen beilleszkedni, aki nem akarja, hogy a többiek barátkozzanak vele...
Igen a gyerekek gonoszak, ha látnak valakit akit lehet hergelni, azt hergelni is fogják.
Attól, hogy nem mész a falka után, és nem tartozol közéjük, még nem kell kiközösítve lenni.
" van 1-2 osztálytársam aki ugyan úgy ki van közösítve, viszont őket nem hergelik a többiek mint engem"
Ezek az osztálytársaid nincsenek kiközösítve. Ök csak maguk nem akarnak részt venni a falkában.
A kiközösítés azt jelenti: két gyerek együtt csinál valamit. Oda megy a harmadik aki megkéri öket, had legyen velük. Erre a kettö azt mondja NEM.
De ha a két gyerek együtt csinál valamit és a hamradik valami mást csinál, az nem kiközösítes, még akkor sem ha a harmadik arról álmodozik, hogy a másik kettö majd oda megy hozzá.
Ha te nem nyitsz a többiek felé, akkor ök tuti nem fognak nyitni feléd.
Ès magántanulónak lenni a leggázabb. Azb aki magán tanuló lesz az a legnagyobb lúzer(ha csak nem orvosi vagy egyéb okok vannak mögötte).
Értem én, nem a barátkozással van gond, mint mondtam az elejében jó volt minden, és én még most is próbálok nyitni feléjük, de ha már megtanultam hogy hiába, akkor minek menjek oda minden szünetben és játsszam a kisfiút?
A lúzeros témád pedig nem értem.. miért lenne valaki lúzer az miatt mert az osztálya miatt magántanuló lesz? (nem magamra gondolok) Az én esetemből kiindulva én már úgymond lúzer vagyok :)
Kedves első, nem biztos, hogy a kiközösített a hibás. Lehet, hogy valami miatt az osztály kipécézi magának, mert például beszédhibás, más a szeme színe, vagy nem akar vagy nem tud olyan lenni, mint ők.
Kérdező, talán beszélned kellene a tanárokkal arról, hogy te azért nem tudsz rendesen tanulni, mert az osztályod bánt téged. Mondd azt, hogy veszed, hogy a feleltetésekkel arra akarnak ösztönözni, hogy napról napra tanulj, de az osztálytársaid bántanak, emiatt nem megy úgy a tanulás, mint korábban. Ha ezt ők nem értik meg, akkor nem fognak magántanulói státusba venni; de ha megértik, akkor igen, különösen, ha megígéred, hogy javítani fogsz. Ennek az ígéretednek legjobb tudásod szerint tegyél majd eleget, és napról napra tanulva hozd be lépésenként a hiányaidat, és tanuld meg az új anyagot is. Ha nem értik meg, akkor gyere például az EKG-ba:
Első válaszoló:
Képzeld én azért lettem magántanuló, mert kiközösítettek. Akkor én is egy lúzer vagyok, igaz?
Kérdező, egyébként lehetsz magántanuló. Nálam rettenetesen sok macera volt a beilleszkedési gondjaim miatt, rengeteg mindenen átestem az osztályommal, mire lesüllyedtem arra a pontra, hogy én félek visszamenni az iskolába. Ekkor kezdtek el pszichológushoz hordani, pár hétre rá meg pszichiáterhez, aki írt egy beajánlást, hogy magántanuló lehessek.
Egyébként a szülői kérelmet (amit még az év elején nyújtottunk be), nem akarta elfogadni az igazgató mondván, hogy simán betudok illeszkedni, ha akarok. Na mindegy, a lényeg, hogy az orvosi kérelmet már rögtön elfogadták és kb. 3 hétre rá már magántanulói státuszba voltam helyezve.
Szóval szerintem megpróbálhattok beadni egy szülői kérelmet, vagy ha esetleg azt nem akarják elfogadni, akkor lehet pszichiáternél próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!