Hogyan legyek magántanuló? Sürgős!
2 évet már lehúztam a középiskolában, de rá kellett jönnöm hogy ha itthon tanulok akkor rengeteg időt spórolok meg.
Példaként van 1 nap hét óránk a tanárok tök ugyanazt magyarázzák el ami a könyvben van, és ezzel 7órát cseszek el! Na most 7 óra intenzív tanulással már bőven megtanulom az anyagot és marad időm hogy fejlesszem az angol tudásomat.
Azzal senki se jöjjön hogy közösség mert ez sokkal-sokkal jobban megéri! 1hétvégén próbáltam ki hogy menne a dolog 5 órát tanultam reggel 8-tól 13:00-ig és csodák csodájára sokkal gyorsabban haladtam mintha az iskolából hazaérve tanultam volna. Igen van olyan anyag amit csak a tanár ad fel nincs a tankönyvben de ahhoz bőven elég ha bemegyek 1x az iskolába, feladja és kész! Értitek miről beszélek?
rengeteg időm marad hogy megtanuljam pl: az angolt
Melyik éri meg jobban?
semmiféle testi lelki bajom nincs, nagyon szeretnék magántanuló lenni, a szülő le tudja ezt intézni az igazgatóval?
Ez szerintem nem olyan egyszerű.
Ha élsportoló lennél akkor engednék hogy magántanuló legyél, az azt jelenti hogy csak vizsgázni kell bemenni meg akkor mész amikor akarsz.
Szerintem mindenképp valami tiszta jó indok kell hozzá, nincs olyan, hogy nem akarok suliba járni, mert csak, és akkor mostantól magántanuló leszek. A másik meg, oké, több időd maradna más dolgokra. De mondjuk ha hét órád van, otthon vagy 3ra, még így is egy rakás időd van minden délután "hasznos" dolgokat csinálni.
Szerintem ne akarj magántanuló lenni, bár tudom, nem kértél véleményt.
Ha tényleg annyira megérné, akkor mindenki magántanuló lenne. Nem gondoltál még arra, hogy nem véletlenül vannak iskolák?
Amúgy én úgy tudom, ehhez kell valami engedély, amit csak az kaphat, akinek valami speciális indoka van (pl. depresszió).
én magántanuló vagyok, elhiheted nekem hogy nem adják ezt meg csak ugy akárkinek.komoly indok kell hozzá.
valóban sokkal gyorsabb és jobb otthon tanulni de nem valószinü hogy megadják ha semmi bajod.ilyen alapon senki nem járna többé iskolába.
az iskola nevelésre pedig alkalmatlan manapság.fegyelmet stb nm lehet ott tanulni.ahova én jártam nem a legroszabb iskola de minden szünetben volt legalább 1 verekedés...
akkora a "fegyelem" hogy többször volt kinn még a rendőrség is...
Módosított Közoktatási törvény
A tanulót megilleti ....
A jogalkotó szerint:
11.§.
n) magántanuló legyen, továbbá, hogy kérje a tanórai foglalkozásokon való részvétel alóli felmentését.
o) kérelmére - jogszabályban meghatározott eljárás szerint - független vizsgabizottság előtt adjon számot tudásáról;
személyesen érdeklődhetsz:
Játsszam el hogy depressziós vagyok? más kiút nincs?
bár lassan azt hiszem tényleg az leszek a sok sz@r@kodás miatt.
16:26 vok
nem jó ötlet mert akkor meg felirnak gyogyszert és azt kell szedned.és akkor azért engedik meg mert gyógyszer hatása alatt állsz.és ezek nem vmi kamu tabletták ám.ha nincs semmi bajod mint pl megjátszásnál ezek pillanatok alatt tönkre vágnak.
nekem teljesen más okból van magántanulosági lehetőségem de több komoly helyről kellett hivatalos papirokat vinnem az igazgatónak hogy elfogadja a kérelmem...
és ha már 2 évet jártál akkor már szakmára specializáltan tanulsz nem? akkor meg már nem lehet.csak amig elméleti oktatás van.
16:35 idézek tőled: "magántanuló legyen, továbbá, hogy kérje a tanórai foglalkozásokon való részvétel alóli felmentését"
persze kérheti de nem kapja meg:)... komoly indok kell és emellé erről hivatals papir egészségügyi dolog esetén szakorvos irásos véleménye hogy javasolja a kérelem elfogadását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!