Miért felháborító, ha én babakocsival szeretnék felszállni a buszra?
Családi kapcsolatok rovatban merült fel egy kérdés, és ott több NŐ felhozta, hogy nem igaz, hogy minek kell felszállni babakocsival a tömegközlekedésre, miért nem képes az anya kenguruba dugni a gyereket.
Embertársak, tényleg ennyire leveszett volna belőlünk a tolerancia?
Tényleg kellemetlen hogy úgy kell utazni hogy sír a baba, de én többnyire azt látom a szülő arcán, h neki még rosszabb. Nem igazán tud vele mit csinálni. A baba meg sír, de ez természetes...
Én eddig nem láttam ilyet hogy valaki nem segített volna babakocsit feltenni, de ez elég elkeserítő.
Volt már olyan h egy anyuka a távolsági busz hátsó ajtajától szaladt előre, és kért meg, hogy kérjem meg a sofőrt, hogy nyissa ki az ajtót. De a sofőrnek nem kellett szólni, természetes volt neki :) Meg az anyuka is olyan aranyosan kért meg :)
Én vidéken élek, naponta ingázok 20 km-ket. A tapasztalatom sajnos hasonló mint neked a nagy városban, de azért a helyzet még mindig jobb. Engem úgy neveltek, hogy a helyemet igen is adjam át akkor is ha éppen edzésről jövök. 20 éves vagyok, sokszor keveredtem olyan helyzetbe, hogy a busz tömött volt, felszállt egy idős néni, aki menni alig bírt, de senki nem adta át neki a helyét (többnyire fiatal diákok). Én, kb három sorral hátrébb ültem, onnan simogattam meg a vállát, és hívtam fel rá a figyelmét, hogy nyugodtan üljön le a helyemre. Ezért cserébe viszont nagyon jól esik, legalább egy "köszönöm", ilyenkor a kedvem is sokkal jobb lesz, hogy tehettem valami jót. :) Ennél a sztorinál is az volt a vicces, hogy a mellettem álló kb 35-6 éves hölgy ott hőbölgött és püffögött, mert fél lépést odébb kellett mennie. Kismamáknak, és pici gyerekes anyukáknak is át szoktam ugyanúgy adni a helyem. Tény hogy néha engem is kicsit zavar hosszabb utakon a gyerek sírás, amikor rosszabb hangulatban vagyok, de könyörgöm 20 percet a villamoson nehogy már valaki ne bírjon ki, nem órákról van szó! Ha még is zavarná, akkor dugjon fülhallgatót a fülébe és hallgasson kokszon zenét!
Előre félek, hogy mi lesz ha egyszer nekem lesz gyerekem, bár mondom, azért felénk a babakocsival még elég toleránsak! A sofőrök és az utasok is, még akkor is ha maga a busz alkalmatlan lenne babakocsi szállítására, és ezáltal az egyik ajtó használhatatlan lesz.
Nem tudom mekkora a babád, de ha kicsit nagyobb lesz, akkor a tanácsom csak annyi, hogy vegyetek egy összecsukható, könnyű kocsit. Egy darabig ehhez is segítség kell majd, de tényleg sok helyzetben könnyebb kezelni. Addig is pedig ne foglalkozz a rossz májúakkal! Idióta emberek mindig is lesznek! Az hogy egy kismamának is lehet dolga a városban, teljesen normális, ahogy az is hogy a pici olykor gőgicsél vagy sír!! Ezért nehogy otthon ülj, ne viccelj!!
Ha valaki megszólna, akkor mond el, hogy ugyanolyan jogod van tömegközlekedéssel utazni, mint neki, és ha valami nem tetszik, akkor le lehet szállni, és meg lehet várni a következő villamost! Állj ki a jogaidért, nyisd ki nyugodtan a szádat az ilyen emberekkel szemben, mert nem normális, hogy a kismamákat "megbélyegzik", mintha gyerekkel közlekedni egy nem normális dolog lenne! Kérdezd meg, hogy még is kitől várja majd a nyugdíját, ha ellenzi a gyerekvállalást és az azzal járó következményeket!? :)
Illetve a másik tapasztalatom, amit nap mint nap látok, hogy sokan addig nem segítenek a babakocsival, amíg arra az anyuka meg nem kéri őket, hiába látják hogy szenved vele a lépcsőn. Nyugodtan kérj meg egy rendesebbnek tűnő várakozót, hogy ha ideér a villamos segítsen egy kicsit, ezért nem kövezhet meg senki, elvégre csak egy fiatal anyuka vagy nem valami istenverte fertőző beteg!
Mi ebben a provokáló?:)
Ha a kisgyerekedet kenguruban hordod, sokkal kisebb helyen elfér, könnyebb vele fel és leszállni.
Persze, olyan szempontból gáz, hogy nagy tömegbe nem tanácsos felszállni vele, vagy nagyon kell rá vigyázni.
nos, engem nem is olyan régen egy kifejezetten női fórumban undorítónak, igénytelennek, meg még nem is tudom minek neveztek, mert kifejtettem azon véleményem, hogy igenis bírják elviselni az emberek, ha egy kisgyerekes anyuka arra kényszerül, hogy nyilvános helyen szoptasson...
33 éves apuka
Szégyen-gyalázat!Én egy 24 éves tenyeres talpas rocker lány vagyok,nem kis feltűnőséget keltek.Én nem is gondoltam volna,hogy az emberek ilyenek?Én mindíg átadom a helyemet,nem vagyok bunkó,és soha nem volt még olyan,hogy egy babakocsi zavart volna!Már miért is zavarna?Nem fogom elvárni senkitől,hogy a gyereket a mittomhány kilóval kenguruban cipelje,mert el tudom képzelni milyen fáradt lehet valaki,mert a gyereknevelés valószínüleg nem egy könnyű feladat,mondom ezt úgy,hogy se testvérem,se gyerekem,és kiakadok az ilyesmitől!!!Nem nézik embernek a kismamákat,azt hiszik minden fenékig tejfel!Szégyen,hogy nekem kell megmondani,hogy mi a helyes,annak,akit ez a kedves társadalom úgy lenéz,és kinéz,hogy csak na!Hogy képzelik azt,hogy a bkv hiányosságai miatt egy kisgyerekes anyukát vádolnak??Mégis hová süllyedtünk?Nem is akarok gyereket szülni,egyből kirekeszt mégjobban a társadalom!Ezek az emberek nem is emberek,hanem önző állatok!!!!!!!!
Akit zavar,nyugodtan lepontozhat,engem nem érdekel,a tiszteletet meg kell adni!Egnem senki nem nevelt rá,és másra sem,mégis tudom!!!!!Nehogymár egy 24 éves rocker kiscsajnak kelljen kioktatni másokat az illemről!?! ???
Az önzőség határtalan formákat tud ölteni bennetek,kedves "embertársak"!!!
Nem értem,hogy miért jönnek avval,hogy a babakocsi foglalja a helyet...A legtöbb kismama inkább olyan sportkocsifélét használ amit ha nem kapna segítséget azért ő is fel tudja emelni..és ez a kocsi nem foglal sok helyet..Nem beszélve arról,hogy azért mert kisbabával van,még ugyanúgy joga van közlekedni..
Én mindig átadom a helyet,és segítek is..Volt,hogy a buszmegállóban láttam a kismamán,hogy aggódik.Odamentem,és megkérdeztem,hogy segíthetek-e neki feltenni a kocsit.Örömmel segítek,csak mondja meg mit hol fogjak..(tudom milyen nehéz egyedül boldogulni hiszen én is anyuka vagyok.)
Igaz nekem már nagy a fiam,de azért el kell mondanom valamit..
Én sem szeretem a gyereksírást.Sőt kifejezetten zavar!DE!
nem mindegy,hogy milyen az a gyereksírás..Az,hogy egy pici baba sír,mert álmos,vagy beteg az nem zavar,inkább sajnálom szegényt,hogy a zaj miatt sem tud pihenni...Az,hogy csak pár hónapos és ezért sír,ez sem zavar..
De az már igen amikor hisztizik,és látni,hogy a kisgyerek már tudja,hogy az ordibálásával mindent el fog érni az anyukánál.Na ez a hiszti zavar! Amikor bárhová megyek ,legyen az bolt,park,sőt még a moziban is a hisztis üvöltést hallom,na ott már én is mérges vagyok,hogy miért nem tudja az anyja leállítani..(a hisztiért mi anyukák vagyunk a hibásak)Ilyenkor sem szólok az anyukára (bár sokszor odamentem volna,hogy adjak tanácsot mit tegyen)de bizony bánt a dolog,hogy fizettem 2000 forint mozijegyet,és nem tudom nézni a filmet mert egy gyerek hisztizik..Vagy vacsoráznánk,de nem tudunk ,mert egy gyerek azért hisztizik,mert nem rohangálhat..Szóval vannak helyek ahol tényleg zavaró a gyereksírás/hiszti..(hozzáteszem nem a csecsemők sírásáról van szó)
A szoptatásról meg az a véleményem,hogy tényleg csodás dolog.Igazi bensőséges kapcsolat alakul ki a kismama és a szoptató kisbabája között.Én amikor szoptattam a fiamat,mindig úgy éreztem,hogy azok az idők az igazi harmónia..
De ez a cselekedet csakis a mamára és a babára tartozik.Nem tartom helyesnek,hogy nyilvánosan,bárki láthassa,hogy egy anya éppen szoptatja a gyermekét..Ez senkire nem tartozik csakis kettőjükre..Engem például nagyon zavarna ha étteremben vacsora közben a szomszéd asztalnál egy nő elővenné a melleit,és etetné a kicsit..
A férfiak többsége amúgy sem azt látná,hogy a pici eszik,hanem,hogy "JÉÉÉÉ mekkora dudái vannak a nőnek!!!"
Vannak helyek szinte már mindenhol (pelenkázó helyek) ahová belehet menni,és lehet szoptatni,de ne a boltban,vagy az utcán...Ez senkire nem tartozik..
(egyébként nem mindenki tartja szép látványnak,sokan ki is akadnának érte..) Azért azt ne felejtsük el,hogy az anyai örömöt,és ami evvel jár(szoptatás) azt csakis az anya látja szépnek..A legtöbben akik még nem voltak anyák,vagy alapjáratban szégyenlősek,és zavarja a mások "meztelensége" azt nagyon tudja zavarni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!