Miért felháborító, ha én babakocsival szeretnék felszállni a buszra?
Családi kapcsolatok rovatban merült fel egy kérdés, és ott több NŐ felhozta, hogy nem igaz, hogy minek kell felszállni babakocsival a tömegközlekedésre, miért nem képes az anya kenguruba dugni a gyereket.
Embertársak, tényleg ennyire leveszett volna belőlünk a tolerancia?
Mert ha több kérdésbe is beleolvasok, rájövök, hogy egyre több az olyan férfi és nő, aki gyűlöli a gyerekeket. Döbbenetes számomra, ők is gyerekként kezdték...
Én sem akartam soha életemben gyereket, ennek ellenére a terhes nőkkel és kisgyermekes (babakocsis) anyákkal mindig tisztelettel bántam és segítettem őket. Ez az alap szerintem.
Anyira elkeserító... első gyermekes kismama vagyok. Már terhesen szembesültem azzal, hogy az emberek bevették a leszarom tablettát, előttem székre lehuppanás, gyors ablakon kinézés, elalvás, olvasás, ha felszálltam stb. Minden volt.
Ma a villamos rám csukta az ajtót, mert beakadt a babakocsi kereke, nem bírtam egyedül feltenni, én lent az utcán, a babakocsi a villamos lépcsőjén lógott, mindenki nézett, de senki sem segített...
És a családi kapcsolatos kérdésnél megkaptam a pofámba nőktől, hogy miért nem megyek kenguruval, mert felháborító hogy a tömött buszon még én is ott szuszakodok.
Miért gondolják az emberek, hogy egy kisgyerekesnek csak otthon gubbasztani van joga, ha ki akarja dugni otthonról az orrát, akkor ne merjen tömegkölekedni, mert terhére van a társadalomnak. Az ilyen hozzáállás szégyen!
Kíváncsian várom a véleményeket, tapasztalatokat, mindkét oldalról!
Szerintem sem gáz a babakocsi!
Mért hordaná a nyakába egész nap a gyereket mikor van babakocsi,a busz meg elbírja aki meg egyedül van az nem hal bele egy kis állásba!
Én még 1992-ben voltam terhes,és akkor még az volt nekem kellemetlen,hogyha felszálltam egy buszra rögtön ugrottak átadni a helyet.Volt hogy egy öreg bácsi adta át,és amikor megköszönve mondtam,hogy nem szeretnék leülni,akkor szinte erőszakkal leültetett,hogy márpedig csak üljek le,mert bármikor eleshetek egy hirtelen fékezéstől,és nem vagyok már egyedül...:)
Én nem csak ezért hanem mert így lettem nevelve,mai napig átadom a helyem a kismamáknak,és ha kell segítek a babkocsinál is...
Az a baj,hogy a mai fiatalokat (tisztelet a kivételnek) nem tanították meg a tiszteletre..
Az alapvető illemszabályokat sem ismerik,így nem is csodálkozom,hogy nem látják a kismamákat..Szomorú,és ez csak rosszabb lesz...Sajnos
De ha belegondolunk egyszer ők is hasonló szituban lesznek,és nekik sem fog jól esni...
18:48-as vagyok, még csak annyit fűznék hozzá, hogy az ilyen embereknek az sem fog tetszeni, ha kenguruval szállsz fel, mert akkor az lesz a bajuk, hogy a pici hangokat ad vagy éppen sír.
Tényleg nagyon elkeserítő ez a hozzáállás. :(
Utolsó, képzeld, pont most írta az illető, hogy őt zavarja a gyereksírás is, és mivel nem terézanya, ne várjam tőle, hogy jó képet vágjon a dologhoz és tolerálja az én ordító gyerekem. Felháborító dolgokat írt, teljesen ki vagyok akadva, vitába is szálltam pedig nem szoktam
Talán azért is érint a téma ilyen érzékenyen, mert én a szülés utáni fura lelkiállapotban rettegtem felszállni a buszra, nehogy a baba megmukkanjon mert hogy jaj mit szólnak az emberek.
Ha ezzel a barommal az életben találkoznék, és beszólna valamit csak azért mert zavarja ha a gyerekem rámosolyog (ezt is írta), akkor az én nehezen felépített közlekedős önbizalmam összeomlana és megint heteket kuksolnék a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!