A DNS-em téved, vagy csak magamtól függ?
A dns-em szerint (kb) 20%-ban lengyel,17%-ban nèmet,40%-ban portugál vagyok(a többit nem rèszleteznèm)
A lènyeg hogy ha a dns-em nem tèved akkor hogy lehetek ilyen "semmilyen"?
Egyszerűen úgy èrzem hogy nem tartozom sehová.Nem is megy jól a nyelvtanulás Se megy valami jól
Pedig a tanulásra napi 3-4 órát rááldozok ès ezzel együtt mèg edzek is.Egyszóval elvagyok havazva ès ezen a dns teszten gondolkoztam hogy köze lehet-e az èletemhez,vagy nem.(Inkább a sportokban jeleskedem)
rassz, nemzetség, ezek társadalmilag konstruált fogalmak, nincs közük a biológiához az egyéni ember szintjén (ha sok embert nézünk, akkor lehet beszélni ilyen-olyan dolgokról, de ez már statisztika)
Mindenki ember, és egyenlő a biológia szintjén. Ez a teszt csak címkéket rak rád, valójában nem jelent sokat. Nincs olyan ember, akiben ne lenne 5-6-féle címke legalább.
A genetikád nagymértékben (szinte teljesen) meghatároz, de nem így.
Már ott bukik az alap elképzelés, hogy nincs olyan hogy lengyel gén, meg német gén...
Egyes allélkombinációk legfeljebb elterjedtebbek lehetnek egyes népcsoportok esetében, de ezek alapján is legfeljebb valószínűséget lehet mondani, miszerint mennyi az esélye hogy egyáltalán volt-e mondjuk német a felmenőid között. De bármit is ad ki az eredmény, ugyanúgy megvan az esélye, hogy nem, semmi köze nem volt a németekhez egyik ősödnek se, csak teljesen véletlenül jelent meg benned ugyanazoknak a géneknek a kombinációja.
Vagy köznyelviesebben szólva, az, hogy szőke és kék szemű vagy, nem bizonyíték arra hogy a nagyszüleid németek lettek volna. Mert attól hogy náluk ez gyakoribb, nem jelenti azt hogy minden szőke ember a németektől származik.
Ugyanez a helyzet a gének szintjén is.
Mint biotechnológus, hidd el nekem, hogy nem létezik lengyel gén, meg német gén. Ilyen nincs. Olyan van, hogy megmondják, az őseid (legnagyobb valséggel) hol éltek korábban, milyen migrációs útvonalat jártak be.
Szóval emiatt ne fájjon a fejed, nem tudom, milyen teszt volt, de kár volt érte fizetni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!