Milyen messze van az, hogy a fiúknak is lehessen adni lány nevet és a lányoknak fiú nevet? Mert ha így haladunk tovább, ezzel a fene nagy liberalizmussal, akkor ez is el fog jönni előbb-utóbb.
Nektek mi a véleményetek erről?
Ha mindennapos lenne ez az egész, akkor ti neveznétek a fiatokat mondjuk Sárának, vagy a lányotokat mondjuk Péternek?
Jajj mit kell itt pampogni ez csak megszokás kérdése. Ha azt szoktad volna meg, hogy a Péter lánynév, akkor a fiú lenne a fura. Anyum például Andrea, és amikor először elmentünk Olaszországba, mindenki meg volt döbbenve, miért adtak neki fiúnevet! Ennyit erről!
Egyébként meg senki sem kötelez téged arra, hogy fiú nevet adja a lány gyerekednek, abba meg mit szólsz bele, hogy más mit csinál? Nincs semmi jogod megmondani más mit tegyen, nem vagy olyan tökéletes, hogy 100% biztonsággal megmondd mi a tuti jó! Én se adnék fiúnevet egy lánynak de ha más csinálja, hát az ő dolga.
Utolsó előttinek!
Nem mondod! Tényleg? Erről nem is tudtam!
Előbb tanulj meg olvasni, aztán beszélj hülyeségeket! Én nem arról beszélek, hogy egy névnek van férfi és női változata is, mert ez már a rómaiaknál is létezett.
És nem is a "semleges" nevekről, kedves utolsó.
Arról beszélek, hogy pl. egy fiút Sárának egy lányt pedig Péternek neveznek el. De ezt a kérdés kommentjében is leírtam. Csak el kéne olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!