Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen messze van az, hogy a...

Milyen messze van az, hogy a fiúknak is lehessen adni lány nevet és a lányoknak fiú nevet? Mert ha így haladunk tovább, ezzel a fene nagy liberalizmussal, akkor ez is el fog jönni előbb-utóbb.

Figyelt kérdés

Nektek mi a véleményetek erről?

Ha mindennapos lenne ez az egész, akkor ti neveznétek a fiatokat mondjuk Sárának, vagy a lányotokat mondjuk Péternek?

2010. máj. 2. 22:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A Szavanna lánynév?
2010. máj. 3. 00:49
 22/31 anonim ***** válasza:
87%
Az Orália elég durva lánynév.:)
2010. máj. 3. 00:51
 23/31 anonim ***** válasza:
szerintem a felhő lány, és az eső fiú. talált?
2010. máj. 3. 00:54
 24/31 anonim ***** válasza:
Nem, de közelít. Fordítva. A Felhő a fiú és az Eső a lány.
2010. máj. 3. 00:58
 25/31 anonim ***** válasza:
akkor tényleg közel jártam :DDD
2010. máj. 3. 00:59
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem a Felhő és az Eső szép nevek. :))) De nem adnám a gyerekemnek. Egy indiánnak tudnám elképzelni :)))Vagy rajzfilmben. Nagyon nehéz, mert a szülő ugye, dönt valahogy, ad egy nevet a babájának. A gyerek meg egy életen át szív vele. Legalábbis nagykorúságáig, amikor már megváltoztathatja.
2010. máj. 3. 09:02
 27/31 anonim ***** válasza:
42%

Jajj mit kell itt pampogni ez csak megszokás kérdése. Ha azt szoktad volna meg, hogy a Péter lánynév, akkor a fiú lenne a fura. Anyum például Andrea, és amikor először elmentünk Olaszországba, mindenki meg volt döbbenve, miért adtak neki fiúnevet! Ennyit erről!

Egyébként meg senki sem kötelez téged arra, hogy fiú nevet adja a lány gyerekednek, abba meg mit szólsz bele, hogy más mit csinál? Nincs semmi jogod megmondani más mit tegyen, nem vagy olyan tökéletes, hogy 100% biztonsággal megmondd mi a tuti jó! Én se adnék fiúnevet egy lánynak de ha más csinálja, hát az ő dolga.

2010. máj. 3. 09:16
 28/31 anonim ***** válasza:
12%
Milyen messze ha így haladunk tovább? Inkább milyen messze van mögöttünk, merthogy már elhaladtunk mellette. Gondolkozz csak vannak olyan nevek amiknek van női és férfi változata is, ilyen az andrás-andrea, gábor-gabriella, aminek egyébként a becézésük is azonos(gabi mind2őnek). Nem nagy cucc, panaszkodj valami másról:)
2010. máj. 3. 12:55
 29/31 anonim ***** válasza:
Angliában már bejegyezték az első semleges nemű embereket. Én már semmin nem lepődöm meg.
2010. máj. 3. 14:08
 30/31 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek!

Nem mondod! Tényleg? Erről nem is tudtam!

Előbb tanulj meg olvasni, aztán beszélj hülyeségeket! Én nem arról beszélek, hogy egy névnek van férfi és női változata is, mert ez már a rómaiaknál is létezett.

És nem is a "semleges" nevekről, kedves utolsó.

Arról beszélek, hogy pl. egy fiút Sárának egy lányt pedig Péternek neveznek el. De ezt a kérdés kommentjében is leírtam. Csak el kéne olvasni.

2010. máj. 8. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!